Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Den där sista packningen

Tänk att när man tycker att man bara har det allra allra sista kvar av packningen så tar det ändå 2 timmar att få ut allt i husvagnen. Vissa saker går ju inte att ta ut så tidigt, dockan att spela musik i, datorn och liknande är ju sånt som måste tas ut bland det sista.

Sen fikakorgen, det är den som står på tur här näst. Brukar alltid när vi ska åka iväg någonstans fylla barnens dricksflaskor med saft och sätta i mugghållaren på deras bilstolar, då behöver vi inte stanna på närmsta mack för att köpa dricka åt alla som givetvis blivit akut törstiga på den lilla biten. Sen blir ju alltid någon akut hungrig efter typ 2 mil också, alltid!! Spelar ingen roll om dom åt en 7 rätters middag innan vi åkte, dom vet ju att blir dom hungriga måste vi stanna på en mack eller liknande även då och köpa hamburgare eller liknande. Men i dag är mamman förberedd, varmkorv i termos och bröd finns för akut hungriga magar, 1-0 till mamman:) Erik och Hampus måste givetvis ha kaffe så det ska också bryggas och slås upp på termos.

Kanske låter snålt att inte bara stanna och köpa det vi behöver men är man 10 personer blir det dyrt med sånna små ibland onödiga stopp, spar hellre pengarna till vettiga måltider och roligare saker.

Mammas sambo var förbi precis med en påse med nystickade strumpor till Nils och Signe, hon frågade för någon dag sedan om dom hade kvar dom hon stickade sist men dom var för små så dom har vi lagt undan. Nu kom en leverans av nya, perfekt att ha i bilen då det inte är så skönt att sitta med skor i flera mil. I dag är även tanken att dom ska sova när vi åker och inte nu vid 12 då dom brukar, så mysiga och varma kläder är ett måste. Jo bi har värme i bilen men ändå:) Och som min mamma alltid säger, man vet inte vad som händer, tänk om vi får fel på bilen och blir stående i flera timmar, då är det skönt men extrakläder och en filt…:) Extrakläder och filt det finns i husvagnen om det skulle krisa och där i har vi ju även gasolvärme om det verkligen skulle krisa.

Nä, dags att sätta fart, vill inte stressa pga blödningarna och kan för den delen inte heller då jag inte mår helt bra pga det dåliga blodvärdet.

Kramar

2 reaktioner på ”Den där sista packningen

  1. Hej!

    Tycker inte det låter ett dugg snålt. Vi har två barn och försöker i möjligaste mån ta med matsäck för det blir ju jättedyrt! Roligare att spara in de pengarna och istället unna sig en rolig aktivitet eller restaurangbesök som vi själva valt istället för ett dyrt och (oftast) inte så gott vägkrogsställe…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *