Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ultraljud vecka 9+3

ultraljud vecka 10

Idag blev det en tur till Östersunds sjukhus för att kontrollera hur graviditeten fortlöper. Det har ju varit en lite orolig början på denna graviditet. Linda har haft lite blödningar och vi misstänkte tidigt missfall. Vi gjorde första ultraljudet redan vecka 5+5. Då kunde de inte se någon pågående graviditet och vi tappade hoppet.. då var vi ganska säkra på att det var ett missfall..

Några blodprov senare konstaterades att något ändå verkade var på gång där inne i magen så vi fick komma tillbaka på ett ultraljud i vecka 7+0.. Dagarna där emellan var inga roliga dagar.. Vi svävade mellan hopp och förtvivlan.
På det ultraljudet letade och letade den stackars sköterskan länge och väl, utan resultat. Hon tillkallade en kollega som skulle kolla.. och hon lyckades hitta nån liten prick som skulle föreställa en pågående graviditet. Det syntes endast en gulsäck sa de.

Vi blev kallade till ännu ett ultraljud i vecka 9+3, och det är alltså idag.
Sköterskan svepte snabbt med ultraljudet och såg fundersam ut.. Och bad oss vänta lite så skulle hon ringa efter en läkare!
Men Guuuud! Något är fel! Det finns inget foster kvar! Det var de första tankarna som kom..

Efter några minuter dök läkaren upp och kontrollerade hur det ser ut i livmodern. Han visade ett foster med ett tickande hjärta! *Puh!!* Hurra!! JAAAA!! =D
Lättnaden som kom när han sa att allt ser bra ut var så härlig.

Läkaren ville genast sjukskriva Linda p.g.a. de blödningar hon har och att blodvärdet ligger väldigt lågt. Så nu blir Linda hemma några veckor för att vila.
Vi får serva henne med mat, dryck och andra förnödenheter där hon ligger på soffan och zappar på Netflix. 😉
Lite pappersarbete senare gick vi med ett leende på läpparna ut till bilen. =)

 

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Ultraljud vecka 9+3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *