Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

På poolsidan

1200

 

Skrev ju tidigare om att vi skulle göra en lista över allt som behövs göras i sommar, har tyvärr inte hunnit det men den finns i huvudet:)

Såhär såg det ut på vår baksida i början av sommaren 2016. Som ni ser har bara en vägg fått ny panel här men innan sommaren var slut hade vi rivit taket över altanen och även panelat den långa väggen där. Nu är det bara två gavlar kvar att panela, inte så bara då vi måste har skylift för att nå men 2 väggar är mindre än 8 som det var från början.

När allt är panelat och klart är tanken att det där taket var ska bli ett uterum med skjutdörrar så att vi kan förälnga säsongen lite på vår och höst. Men ändå så att man på sommaren kan öppna upp hela långsidan så det inte blir för varmt de dagar det är fint.

Längst bort ser ni dörrarna som vi har i köket, där utanför ska det byggas altan som sedan ska byggas ihop med trädäcket som löper runt poolen, som även det ska bytas och byggas ut lite. Tyvärr är det däcket byggt med generalskarvar och lite långt mellan reglarna så det måste ordnas när vi ändå håller på, hoppas på att stommeni sig är bra så vi har den att utgå ifrån iaf.

Runt fönster och dörrar ska det fixas med foder men det blir efter vi byggt altanen då det är så högt.

Takkuporna är det röd plåt runt nu, dessa ska målas svarta så det passar in sedan när det är dags att byta taket.

Sen har vi lite funderingar på hur poolen ska barnsäkras, vi vill ju på sommaren kunna ha den öppen men samtidigt vara säker på att något litet barn inte ramlar i. Vi kan ju inte binda fast dom vid husväggen eller låta dom gå med flytväst på sig hela sommaren liksom:)

Det var lite av de projekt vi har på ena sidan av huset, det finns fler sidor…Lätt att bli lite smått stressad av allt men samtidigt så är det bara att beta av eftersom, vi hinner det vi hinner och det vi inte hinner i sommar finns kvar till sen, enkel ekvation. Sen om det råkar finnas någon som har en dag eller två över i sommar så är ni hjärtligt välkommen att hjälpa till, allt går ju mycket fortare om man är fler:)

Vad har ni för projekt som ni vill ha gjorda i sommar?

En reaktion på ”På poolsidan

  1. Vi har nybyggt hus sedan ett drygt år tillbaka. Huset köptes nyckelfärdigt och det enda vi gjort är att måla det utvändigt. Däremot har vi stor del av tomten som behöver fixas. Altaner ska byggas på två sidor av huset, jag vill ha ett växthus på 15kom och planteringar och trädgårdsland ska anläggas. Men prioritet ett är att bygga klart gästhuset (just nu är det bara ett skal med innermått på 35kvm) så vi får klara oss en sommar till utan altan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *