Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vår årskrönika

Januari.
På årets första dag flyttade vi tillsammans. Hela månaden var det rätt mycket känslor. Kärleken till varandra som var helt ny och brännhet. Att få till en vardag tillsammans på tre partners. Helt nytt för oss alla tre. Ingen regelbok att följa. Samtidigt skulle allt gammalt avslutas. Att bryta upp ett förhållande för Pappa2 för att gå in i ett nytt.. Pappa1 och Mammans förhållande blev nu ett helt annat där de skulle släppa in en person till.
Näst minsta dottern firades och blev 5 år.
Februari.
Under februari fortsatte vi att anpassa oss till det nya livet i polyfamiljen, pappa2 köptes ut ur huset han hade med sitt ex och vi spenderade helgerna vi var lediga i husvagnen där vi åkte skoter och skidor. Han även med en natt på hotell tillsammans med kollegorna på jobbet och tvillingkillarna fyllde 8 år.
Mars:
Vardagen har väl på något vis infunnit sig och vi börjar mer och mer landa i en vardag som vi alla trivs och njuter av, dock är umgänget med pappa2 dotter fortfarande inte löst och hon får bara vara hos oss dagtid under 1 dag i veckan.
Det är även under mars vi skickar ett sms till alla våra kollegor på jobbet och berättar om vårt förhållande, dom hade säkert sina aningar redan men vi ville att alla skulle få höra det från oss också, känndes skönt på någe vis.
Minsta dottern fyller 4 år.
April:
Vi planerar en resa ner till Göteborg för att träffa pappa1 föräldrar och syskon, något vi alla såg fram emot då dom fått veta hur det låg till redan tidigare och vi bara fått höra positivt från dem, kändes allt så himla bra.
Vi träffar alla och pratar med dem öga mot öga när vi är där och ingen har något att säga om hur vi lever, inget till oss iaf, tyvärr får vi senare veta att det inte alls var som dem sa till oss, dom var inte alls okej med vårt förhållande..
Det är även under denna månaden det tyvärr blir sämre mellan oss och mammans mamma också.
Vi har med oss pappa1 och mammans barn till Göteborg och vi hinner både med ett besök i Ullared och under lördagen passar farmor och farfar sina barnbarn medan vi tar en helkväll inn ei Göteborg för att träffa gamla kompisar.
<3 Nere vid hamnen förlovar vi oss <3
Vi för alltid!
Maj:
Vi åker med pappa2s familj till Norge för att fiska, vi tar husvagnen med oss och får några mysiga dagar tillsammans.
Det är under maj det med umgänget om pappa2s dotter även löser sig, äntligen fick han det han och framför allt dottern har rätt till, varannan vecka.
17 maj har vi alla arbetskamrater och andra vänner över på grillat, mamman fyller år samma dag så det blev både ”sommarfest” och födelsedagskalas på samma dag, en lyckad kväll/natt.
Ute börjar vi ordna med blommor och planerar allt som vi vill bygga och göra klart på tomten.
I slutet av maj är vi med i Aftonbladet, dom kontaktade oss och underade om vi ville vara med och ja varför inte, själva serien hette ”sverige ligger” men handlade inte alls mycket om sex som man skulle kunna tro.
Juni:
Barnen slutar skolan och inleder sitt sommarlov, vi bygger altan, buskstöd och röjer efter träd som stått på tomten. börjar planera semestern och inser att vi tyvärr inte kommer kunna vara med på något midsommarfirande då vi kommer att jobba..
Vi får nys om att pappa2s farbror är tänkt att sälja sitt stora hus och vi åker dit mest på skoj för att titta, men faller pladask och det blir bestämt att vi ska köpa det, nu gäller det att sätta fart med att få färdigt allt vi påbörjat i det hus vi har.
Huset vi bodde i då var det mamman och pappa1 hade sedan innan, detta blir vårt gemensamma boende <3
Juli:
Vi åker på husvagnssemester i 3 veckor, hela stora familjen in i bilen och 300 mil senare är vi hemma igen, då har vi hunnit med ett nöjesfält och ett vattenland  i Norge, träffa bekanta till pappa1 och mamman i Strömstad, några dagar i Göteborg, shopping i ullared och vi hälsar även en ny familjemedlem välkommen, lilla Doris
Innan vi är hemma igen har vi också hunnit med att fräffa mammans kusin, några dagar på Böda Sand på Öland och några dagar i Stockholm hos bekanta till pappa2.
Pappa2 har även hunnt bli ett år äldre vilket firades med tårta och paket.
Augusti:
Vi kommer hem från semestern och börjar genast packa och rensa inför flytten, inflyttningen är 1 september så det gäller att ligga i.
September
Nyinflyttade i huset påbörjade vi lite renovering. Vardagsrummet fick sej en ansiktslyftning och vi började riva ut köket. Vi bestämde oss för att göra om köket helt från grunden. Bort med allt inklusive golv och tak.
Mitt i denna rivning bestämde vi oss för att starta en barnklädesbutik, vilket gjorde att köksrenoveringen blev stillastående några veckor. Vi började istället bygga om garaget till en butikslokal. Där panelade vi om utsidan, tilläggsisolerade, målade, panelade insidan, rev tak, målade, byggde kassadisk.. tog reda på hur man driver företag.. skaffade leverantörer, kassasystem, registrerade oss hos Bolagsverket m.m.
Äldsta sonen fyllde 12 år. I samband med hans födelsedag hade vi inflyttningsfest med grillning, bad i poolen och trevliga människor på besök.
Oktober:
I oktober fortsatte vi med förberedelser inför invigningen av butiken som skulle ske den 1:a november. Vi fick leveranser med kläder som skulle packas upp och prismärkas. Inredde butiken efter vår egen stil och smak. För att få allt att klaffa var det till att jobba på med detta under alla lediga timmar. Så tyvärr känner vi att umgänge med vänner och släkt har blivit eftersatt. Men detta är en period då vi har extra mycket att göra och hoppas folk har lite förståelse att vi tyvärr inte hunnit med så mycket annat.
Den sista oktober smygöppnade vi butiken några timmar på kvällen. Köpmännen på byn hade arrangerat ”Spöknatta” inför allhelgonahelgen och vi ville haka på det. Kändes som ett bra tillfälle att prova kassan och känna sej för inför invigningen dagen efter.
November:
1:a november slog vi upp portarna till butiken på riktigt.. Hade invigning i dagarna tre. Bjöd på fika, hade fiskedamm, ansiktsmålning, godisregn, bra erbjudanden i butiken m.m. Invigningshelgen var lyckad och vi känner att det är roligt att ha något eget. Denna butik har under många år varit en dröm för Mamman. Denna dröm blev äntligen verklighet. Nu satsar vi mycket på att få butiken att gå bra. Vi måste vara lyhörda på vad kunder efterfrågar, nå ut till allmänheten genom smart marknadsförning och så småningom etablera oss på nätet. Det siktar vi på att göra efter nyår.
När vi väl avklarat invigningshelgen och vardagen återgick till det normala kunde vi återuppta renoveringen av köket. Vi la nu många timmar på att få ordning där. Tog bort en bärande vägg för att öppna upp köket till matsalen, reglade upp golvet, la spårade spånskivor för golvvärme, drog slangar, skruvade gips ovanpå. Hade hit en kille som la klinkers åt oss. Målat tak och väggar, skruvat IKEA-skåp ett antal timmar..
Under november återupptog vi kontakten med Mammans mamma. Hon och hennes sambo var hem till oss och pratade ut om det som hänt. Nu känns allt bra där och vi är glada att det är lugnt mellan oss.
December:
Under december började det kännas bråttom att få köket klart till jul. Utan vatten och el är det svårt att ha någon nytta av ett kök. Vi gjorde så mycket som möjligt själva, men vissa saker varken får eller kan vi göra. Så en firma var hit för att fixa med vattnet och golvvärmen och en vän som är elektriker hjälpte oss med eldragningen. Vi är mycket tacksamma för den hjälp vi fått.
Onsdagen innan julafton hade vi både el och vatten. Mixtrade på med belysning, handtag, bänskivor, skåp å lådor. Det blev till slut ett fantastiskt kök på 50 kvadratmeter. Än är det en del småpill kvar, men på det stora hela är köket klart!
I övrigt under december har vi väl som de flesta familjer stökat på med allt inför jul. Julklappar ska köpas och slås in. Granen ska kläs, gardiner sys och strykas, belysning ska upp och så vill man städa och ha fint. Å städningen tog väl sin tid eftersom byggdammet lagt sej som en fin hinna överallt i huset.
Julafton firade vi hemma, bara familjen. Vi hade meddelat alla släktingar att de var välkomna om de ville, men de hade andra planer. Det är väl inte så konstigt.. alla har sitt att tänka på och sina att fira med.
Juldagen firade vi hos Pappa2’s föräldrar. Alla syskon med respektive och barn, mormor, föräldrar, morbror samlade.
Juldagsnatten jobbade vi alla tre. Mamman skötte växeln och Papporna körde.
Sista helgen i december åkte vi till husvagnen. Vi tog det lugnt, åkte skidor å snowboard. Vi ser fram emot att kunna tillbringa varannan helg där under vintern nu. Skönt att ha ett sånt ställe att åka till när man vill koppla bort vardagen.
Pappa1 fyllde 35 år och det firades med smörgåstårta och kakor.
Vi har även pratat ut och löst en del med några släktingar och det känns skönt.
December var även den månad då vi bokade en utlandssemester för familjen, inte förrän till hösten bär det av men då har vi 2 härliga veckor i turkiet att se fram emot.
Nu ser vi fram emot 2014. Detta år har varit omtumlande på många sätt. Vi hoppas att allt hunnit landa hos både oss själva och andra och att 2014 ska bli något lugnare.

0 reaktioner på ”Vår årskrönika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *