Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus, tillsammans har vi 7 barn mellan 1 och 15 år. En rejäl spridning ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång!

Annons

Bilen har kommit!! =)

 

ford transit

Äntligen står vår nya pärla på gården! Efter lång väntan och många telefonsamtal så var äntligen bilen klar. Varje vecka har vi tjatat om hur smidigt det skulle vara om vi hade Forden. Utflykter och transport mellan gymnastiksalen och förskolan kommer nu bli en aning smidigare när vi äntligen får plats med alla barn på samma vända! Hurra hurra!

Nu ska vi bara montera bilstolar i hela bilen också. Då de bilstolar vi har inte kommer räcka till tog vi och gjorde en beställning på 10 nya bilstolar.. De har inte kommit än.. håller tummarna för att de kommer imorgon så har vi något att göra till helgen. =)
Vore skönt om allt var i ordning inför nästa vecka.

charkuterivaror

En liten goodiebag vi fick från bilhandlaren när vi hämtade ut bilen. =) Lokala delikatesser.

polarn o pyret

När vi ändå var inne i stan gjorde vi ett försök att uppdatera Nils och Signes garderob. Linda hade sett ut jackor från Polarn o Pyret. Vi gjorde slag i den saken och köpte jackor och matchande mössor.
För övrigt så hittade vi inte så mycket.. egentligen skulle vi behöva köpa 10 uppsättningar kläder åt dem båda.. men när man är lite noga med hur det ska se ut så är det inte lätt. Vi plågade en stackars anställd på KappAhl drygt en halvtimme med att försöka hitta något snyggt och matchande för tvillingar. Tyvärr verkar inte alla klädtillverkare ha samma tänk som vi… Att det ska finnas likvärdiga kläder för tjejer och killar.. att det ska synas att de hör ihop. =/
Å råkar man hitta något har de inte rätt storlekar. Dubbelstorlekar måste ju vara den sämsta idéen dom kommit på?
Nu har Nils och Signe precis vuxit ur 74/80.. å då kommer nästa storlek.. 86/92! Vilket blir som tält istället.. Hmm..
Vi hittade en uppsättning var åt dom.. Så får vi försöka scanna nätet för att hitta mer kläder.

newbie outfit

Tack för idag – slut för idag.
Kramar Polyfamiljen

Annons

Hur mycket leksaker?

IMG_4135

Nils och Signes lekhörna i köket

Vi har nog ända sedan vi fick första barnet varit ganska restriktiv med att inte hålla på att köpa en massa leksaker i tid och otid. Ville redan från början lära barnen att man inte får något varje gång man är till affären, det är liksom ingen självklarhet. Till första barnen blir det ju lite mer ”måsten” att köpa för det är klart barnen måste få ha leksaker, det är det liksom inget att fundera på. Vet att när vi fått Oscar och första barnbidraget kom åkte vi och köpte ett babygym till honom, det var nog den första riktiga leksaken han fick. Men annars har våra barn ofta fått leksaker vid jul och födelsedagar, det har liksom räckt och blivit över, ju fler barnen blivit ju fler blir ju automatiskt leksakerna om alla får något vid varje högtid eller firande. Elliot och Alexander fick ju dessutom ofta dubbelt av allting, vilket vi iofs uppskattade då. Det behövde inte bli något tjafs, det fanns alltid en likadan. Nu ska givetvis barnen lära sig att dela med sig och kunna leka med andra saker än det sitt syskon leker med men ja ni förstår säkert att det underlättade under en period:)

Nu är de 5 äldsta barnen ganska stora och leksakerna har mer och mer fått flytta in i förrådet, inte mycket kvar nu hos någon av dem. Är väl Moa och Isabelle som har lite kvar men annars är det inte mycket leksaker utan mer pyssel i deras rum för tillfället.

Nils och Signe har vi i princip inte köpt något till, vi har kvar sedan de andra barnen så det har bara varit att gå ner i källaren och hämta upp eftersom, allt blir ju som nytt för dom och vi sitter här och blir lite nostalgiska på samma gång och minns tillbaka när de andra barnen var små och lekte med dem:)

Är väl egentligen ganska nöjda över vårt val att inte överösa barnen med leksaker i tid och otid bara för att ”få tyst på dom” för det är ju annars lätt att jaja, du får väl den där grejen då men då är det bra sen. Absolut, det blir bra just då men nästa gång man går till affären så står man där och det blir samma visa igen. Vi har försökt att vara tydliga med när det är läge att få något och inte, INNAN vi gått in någonstans. Ibland går man ju in på toysRus av annan anledning än att köpa leksaker till de 7 egna barnen:)

Nu till saken..

När man tittar runt i andra bloggar ser man dock ofta ett hav av leksaker, oändligt mycket som liksom gör rummet till en leksaksaffär i sig. Eller som i vissa rum där det ser ut som dom beställt hela jollyroom eller lekmer sortiment. Jättefina saker men hinner verkligen barnen leka med allt? Det står dockskåp och bilbanor travat på varandra för att ens få in det i rummet.

Att man får saker av andra går ju inte att styra så mycket även om man som förälder kan framföra en önskan om vad barnen behöver för att det inte bara ska lastas på hög med allt annat. Men det man själv köper till barnen kan man ju i allra högsta grad styra över.

VI resonerar som så, hellre en lite dyrare rejäl sak än en massa plastigt plotter som går sönder efter 10 minuter.

IMG_4136

Köket dom fick då dom fyllde 1 år, där leks det varje dag.

Nu när Nils och Signe fyllde 1 år fick dom ett kök i trä av oss föräldrar och sedan önskade vi oss leksaksmat gjord i trä av andra, detta för att dels underlätta för dom som frågade vad dom önskade sig och dels för att inte bygga på berget så att säga. Maten kändes som något dom ändå behövde till köket.

Hur ser det ut i era barns rum?

Hur resonerar ni kring leksaker?

Annons

Ergonomisk sittdel.. seriöst??

ergonomik sittdel

Lånad bild.

Skrev igår angående Emmaljungas smarta drag att alla delar inte passar alla vagnar.. att man ska behöva köpa allt nytt..
Har fått några kommentarer angående det. Att liggdelarna från tvillingvagnen ska passa på Vikingchassit för ett barn. Och ja, det ska det ju göra. Problemet är bara att vi inte vill ha något Vikingchassi, för då passar bara de tillhörande ergonomiska sittdelarna. Och vi vill absolut inte ha ergonomiska sittdelar! Det finns endast ergonomiska sittdelar till Viking.

Vi har haft det till Nils och Signe nu och är inte alls nöjda. Hur kan man säga att det är ergonomiskt när barnen ligger som en hopknölad ostkrok i en skål?! Hur?? Varför??
Det måste ju bara vara nån överreklamerad grej för finare folk som tror att det här är ett måste till bebisar..? Ergonomiskt! Det låter ju fint..
Nä, tacka vetja en helt vanlig sittdel med fällbar rygg och ställbart fotstöd. Då ligger barnen bra och kan sträcka ut ryggen i liggläge. De får även lättare att andas om de slipper ligga som ett V när de ska sova.
Ni ser ju på bilden hur det ser ut i liggläge. =/

Så.. eftersom vi inte vill ha ergonomiska sittdelar när bebisen blir större måste vi ha ett annat chassi än Viking.. och då kommer inte liggdelen passa från tvillingvagnen.. Det är samma fästen, men olika mått mellan dem. Klurigt..

Därför verkar det som vi kommer åka på att köpa allt nytt istället för att kunna återanvända en liggdel från tvillingvagnen.

Ja.. förstår ni? =)

 

Kramar Polyfamiljen

Annons

Listigt Emmaljunga… mycket listigt!

gravid app

Så var det bara 100+ dagar kvar.. Kan man ju säga för att få det att kännas lite lättare..
Men helt ärligt.. 199 dagar till BF… Så fort man tänker på graviditeten känns varje dag oändligt lång.

Försöker hitta sätt att tänka för att beta av graviditeten på ett hanterbart sätt för hjärnan. Att inte bara tänka att varje dag är lång. Försöker se fram emot andra saker än att dagarna ska gå och procenten av avklarad graviditet öka.
Det går hyfsat bra de flesta dagar.. även om man tänker på graviditeten titt som tätt.
Får se det positiva nu! Det är mindre än 200 dagar kvar! =)

emmaljunga barnvagn

Linda googlar och funderar kring vagnar. Eftersom vi nu bara har två tvillingvagnar hemma så har vi inget som passar en enling. =/ Det hade ju varit smidigt att kunna köpa ett chassi från Emmaljunga och använda en liggkorg från tvillingvagnen vi köpte till Nils och Signe.
Men så enkelt verkar det inte vara. Det verkar som Emmaljunga varit smarta där och sett till att det inte ska passa. Allt för att man ska behöva köpa så mycket som möjligt.
Smart för dom.. inte snällt mot småbarnsföräldrar.

Även om det är långt kvar till BF så är det ju snart läge att beställa vagn om den ska hinna komma i tid.
Det brukar ju vara en leveranstid på 10 veckor eller så.. och under sommaren kan det ta ännu längre.

Tack för idag – slut för idag!
Kramar Polyfamiljen

Annons

Tävlingsinstinkt!

icebug löparskor vinter

Alltså.. vädret den här vintern är under all kritik! Det är inte före för varken skidåking, pulka, skoter eller något vinterrelaterat över huvud taget! Som det ser ut nu är det blankis överallt. Skridskor kanske hade varit det enda rätta idag? 😉

Men å andra sidan.. perfekt före för att testa de nya löparskorna från Icebug. De utlovade på sportaffären att det var de snabbaste löparskorna för vinterföre.. Ehm.. ja, om det nu är skorna som avgör hur snabbt det går? Haha.. skönt att kunna förlita sig på skor.. så behöver inte jag ta i så hemskt mycket när jag springer.. =)
Tog en runda innan lunch.. lovade mig själv att ta det lugnt så jag inte drar på mig några skador såsom skavsår eller liknande..
Ha dåliga erfarenheter av nya löparskor. Sist jag köpte nya löparskor drog jag på mig skavsår från helvetet på båda hälarna. Tog cirka fyra månader innan det läkt. Sen fick jag försiktigt introducera skorna och fötterna för varandra igen. 😉

Meeeen… tävlingsinstinkten tog över idag.. skulle max springa 5 km. När jag passerade mitt tänka riktmärke för att vända tänkte jag… ”Äh, det känns ju bra.. inga känningar av skavsår..” Sprang vidare.. ”Undrar om jag klarar milen under en timme.. i nya skor på ishalka.. och inte har löptränat sedan i oktober..”
Åh.. ja!! Det klarade jag! =)
Kollade försiktigt hur hälarna ser ut. Inga skavsår! =)
Ser nu fram emot träningsverk av det grövre slaget de kommande dagarna.

sune i grekland

I övrigt har dagen som bara flutit på. Några av barnen gick på bio för att se Vaiana. Några barn räknade ut att de kunde spara pengar och skapade lite hemmabiokänsla med en gammal Sune-film.
Erik har varit ute och kört med matbilen.. Linda har varit på benen rätt mycket idag. Mer än hon varit på flera veckor.
De är bra på ett vis att hon känner sig bättre.. men å andra sidan är det ju då lättare att hon börjar göra för mycket och får komplikationer. Vi vet ju hur det fungerade då hon väntade Nils och Signe. Hon kände sig bra och stökade på.. Vilket resulterade i att hon fick värkar väldigt tidigt.
Så nu ska vi försöka få henne att förstå det själv. 😉

Nu har vi röjt av huset efter helgen och inväntar morgondagen.
Ska bli kul att träffa alla småtroll på förskolan igen. <3

Tack för i helgen!
Kramar Polyfamiljen

annons