Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus, tillsammans har vi 7 barn mellan 1 och 15 år. En rejäl spridning ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång!

Annons

Husvagn i fjällen

Ny vecka igen…det går verkligen fort, helgen vet jag inte var den tog vägen, men det är ju så när man har mycket roligt att göra.

I dag har jag varit hemma, fanns lite att styra upp, först och främst hade jag ett blodprov som skulle tas, Hampus hade lovat att ringa och beställa en tid så fort dom öppnade, gick sådär, efter 3 försöka och 28 minuter i kö hade han fortfarande inte kommit fram utan blev bortkopplad istället. Så det fick bli till att våldgästa HC utan tid, som tur är så är det oftast inget problem om man bara ska ta ett blodprov så 10 minuter senare var det klart.

Har försökt komma ikapp med tvätten under dagen också, i Nils och Signes rum har jag gjort en egen upphängning för lite finare kläder eller kläder som väntar på att växas i. Inget svårt alls utan har trätt träpärlor på ett grovt rep som vi sedan har hängt en rundstav i, enkelt och fint. Det som används till vardags har dom på hyllor i tvättstugan bredvid skötbordet för att det ska vara lätt att ta fram, här hänger omsagt klänningar och skjortor, sånt man inte använder varje dag direkt.

klädhängare

När jag stod och vek tvätt i tvättstugan och tittade ut såg det nästan lite sorgligt ut, vi har ju valt att inte ha husvagnen upp i fjällen i år. För det första hade vi en så dålig plats förra året att vi inte ville ha den igen utan sa ifrån oss den. Sen var tanken att vi skulle testa ett nytt ställe men tydligen var vi lite förvirrade och glömde bort när anälningtiden för det nya stället gick ut så vi blev utan..då valde vi att helt enkelt inte ha den uppställd, inbillade oss att det skulle vara skönt att kunna vara hemma och pula på och inte vara ”tvungen” att utnyttja husvagnen varje ledig stund.

husvagn

Nu kan iaf jag känna att jag ångrar det lite, husvagnen ser så övergiven och kall ut där den nu står på vår uppfart. Och en dag som denna när solen skiner så hade det ju varit mysigare att sitta i den med go värme och mysa än att se den där. Men vi får se, nästa år då måste vi nog se om vi kan hitta ett ställe, på våren framför allt är det ju så mysigt att åka upp till fjällen, låta barnen åka skidor, grilla och njuta av de fina dagarna. Ska se on vi kan ta någon helg och bara åka till någon backe här i närheten. Det som är lite trixigt är ju Nils och Signe som ännu är lite för små för att åka, dom borde kanske lära sig gå först:) Men om en par år när dom också kan hänga på kommer det bli toppen!

Nä, nu inväntar vi Erik, han är kvar och väntar på att dom sista barnen på förskolan ska gå hem, sen blir det middag och ja sedan är det ju nästan kvällen.

Annons

Bränna ljuset i bägge ändar.

lunch barnkalas

Efter frukost åkte Hampus och Moa ut till förskolan för att förbereda lite. Idag skulle Moas födelsedagskalas med kompisar gå av stapeln. När man låter barnen välja fritt hur många de vill bjuda på sina kalas gäller det att vara beredd på vad som helst.
Moa hade bjudit hela sin klass plus några andra kompisar!
Även om vi har ett ganska stort hus så är det inte riktigt anpassat efter 20-30 stycken 9-åringar som ska leka och stoja..

Därför hölls kalaset i förskolans lokaler istället. Perfekt med stora utrymmen, bord och stolar så det räcker till alla och ett kök som är anpassat efter att servera många.. och disken kan röjas undan på några minuter med en storköks-diskmaskin! =)

Kalaset pågick i två timmar och de hann med att äta korv, öppna presenter, leka och äta glass. När alla var lagom sockerstinna var kalaset över och alla åkte hem.
Mycket lyckat kalas för Moa! =)

Nils och Signe var även de med på kalaset och deras sovning blev något förskjuten.. Normalt brukar de sova vid 12-tiden.. Idag blev klockan strax efter 14.00.
Hampus la dem i en vagn och gick ner till gymet som ligger under förskolan. De fick sova och Hampus fick träna! Som förälder gäller det att kunna bränna ljuset i bägge ändar. 😉

paketinslagning tips

blöjkoder libero

Efter en helg med kalas och annat kul har vi nu sjunkit ner i soffan och slökollat på en film..
Linda registrerade in några blöjkoder och beställde hem två set med regnkläder för kampanjkoderna. Vad vi ska göra med resten av Liberopoängen får vi se.. Just nu hittade vi inget som föll oss i smaken. Vi får vänta och se om det kommer in något vettigt framöver. =)

Nu är det dags att knoppa in.. och ladda upp för ännu en härlig vecka på förskolan! =)

 

Kramar från Polyfamiljen.

Annons

Utevistelse.. roligt eller inte?

gneis overall

Idag väntade en dag med besök från olika håll för att fira Moa som fyllde nio år igår.
Vi klev upp efter en liten sovmorgon, runt klockan 09.00. Drack morgonkaffe och började sedan förbereda för lunchbjudning. Även om vi städade igår så har det på något märkligt sett förfallit under natten.. Ibland undrar man om vi är osams med hustomten?? För hur är det ens möjligt att det blir stökigt när man inte gör något? Var kommer disken ifrån?? Vem har dragit runt grejor över hela golvet?
Funderar på om vi ska sätta ut en tallrik med gröt till hustomten för att få honom på bättre humör?! 😉

Skämt å sido.. det är väl så när man är många i en familj.. Det krävs väl inte så mycket för att det ska se ut som en tromb har dragit fram.. Det räcker med att ta fram lite kvällsfika så har man plötsligt fyllt en diskmaskin eller två och det är smulor i köket, på bordet, i mattan.. givetvis har någon spillt också.

Städning och matlagning stod på schemat innan kl 12.00 då gästerna skulle anlända.
Ost och skinkpaj serverades till lunch för 19 personer.
Moa öppnade sina presenter och sen serverades marängsviss.

Efter detta var det rätt skönt att gå ut en stund. Barnen behövde springa av sig lite energi och vuxna mår ju också gott av frisk luft. Vi bor granne med en mycket bra pulkbacke och där tillbringade vi en timme.
När vi var lagom nedkylda återvände vi hem. Gästerna tackade för sig och vi tackar för besöket. Väldigt roligt att så många kunde komma idag.

åka pulka

Nils och Signe är måttligt roade av pulkbacken. De har inte riktigt förstått tjusningen i att vara ute i snön.. 😉
De kan åka på snowracer med lite stöttning.. men bara på platta marken.
Nästa vinter blir det nog roligare för dem också. =)

Nu sitter vi i soffan och laddar inför morgondagen! Barnkalas för cirka 25 stycken går av stapeln kl 12.00! =)

Kramar från Polyfamiljen

Annons

Splittrad familj..

 

träning skidor barn

Efter middagen idag splittrades familjen för en stund. Oscar stack iväg å träffade kompisar, Alexander och Moa gick på disco, Hampus och Elliot drog till skidspåret, Erik och Linda var hemma och tog hand om Nils & Signe och städade. Rätt skönt att göra saker på olika håll ibland.. Det blir inte så intensivt som det annars kan vara i denna familj.
Efter allt detta samlades vi tillslut i soffan för lite fredagsmys. =)

semlor

Moa fyller ju år idag, så vi firade henne med fika. Vi mjukstartade helgen med semlor. Det kommer sedan trappas upp och beräknas nå sin kulmen på söndag. 😉
Vanligtvis brukar vi försöka fira födelsedagar vid ett tillfälle under 1 dag.. och då bjuder vi alla samtidigt. Nu blev det så att det kommer folk lite hursomhelst den här gången. Imorgon räknar vi med att ha folk hos oss från mitt i dagen fram till kvällskvisten.

Sen blir det barnkalas på söndag. Moa har bjudit rätt många, så det lär bli ett livat kalas. =)

Ha en trevlig helg!
Kramar från Polyfamiljen.

Annons

Fredag med städtips.

Fredag i dag, blev väckt av Hampus som informerade mig om att han minsann hade bokat en tid för provtagning åt mig på HC, han vet att jag är sämst på såntdär själv. Så upp och fixa sig iordning innan han kom och hämtade mig. Hade både ett nytt prob som skulle tas samt några som jag dragit på i flera månader och i princip glömt, men nu är det gjort, skönt! Hoppas bara provsvaren är bra också.

I dag är det ingen vanligt fredag utan det är Moas 9 års dag, hurra hurra för henne! Kommer äta lite god middag i dag bara då hon själv valt att hon ska gå på disco i kväll. Firandet får vänta till i morgon då Lindas och Hampus föräldrar kommer hit på lunch och även ett par andra vänner med deras barn.

I går blev det den obligatoriska städningen inför helgen, skönt att få det undanstökat på torsdagen redan. Måste ju få tipsa om vår nya mopp:) Har alltid kört med Wileda moppen som man köper på vanliga affären men gjorde en översikt av städmaterialet vi hade för ett litet tag sedan och inhandlade lite nytt. Vårt kök är 50kvm bara det så det blir ju lite ytor som ska städas. Om vi börjar med skurmedlet, så istället för att köpa de billiga på typ dollar eller rusta inveterade vi i Induren, ett städmaterial dom använder på större ställen och vid grovstäd. Känns med med något ”riktigt” dom billiga innehåller ju oftast bara en massa vetten iaf, men luktar gott gör dom ju. Sen investerade vi närmare en tusenlapp i en ny mopp, helt galet vi vet, haha Men den vi valde har en lite ”rispigare” yta och är mycket bredare än en vanlig så det passar oss perfekt.

thumbnail_IMG_3374 thumbnail_IMG_3377

Så, fredagens tips, kika över ert städmaterial så blir det mycket roligare att städa! :)

annons