Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus, tillsammans har vi 7 barn mellan 1 och 15 år. En rejäl spridning ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång!

Annons

Vilken helg!! Puh!

Igår blev inget skrivet.. hade lite mycket att göra.
Vaknade upp till finväder och efterlyste snabbt en skylift. Äntligen kom tillfället vi har väntat på ungefär hela sommaren. En ledig dag utan regn när vi var hemma.
När den dagen inföll skulle vi fixa klart sista väggen med tilläggsisolering, panel och färg.

Som tur är bor vi på en ort där serviceandan är hög. Även om en butik eller så har stängt så går det alltid att lösa saker om man behöver.
Maskinkonsulten hade en skylift. Bara att hämta några kilometer bort. Toppen! =)
Klockan 09.30 hämtade vi skyliften och sen var det bara att ösa på. Vi hyrde den ett dygn och skulle hinna klart på det.

turtles keps

Hittade systersonens keps ute i gräset. Undrar om jag ska köpa en sån? Haha!! 😉

Under gårdagen mixtrade vi på hela dagen. Fick upp reglar, isolering, vindpapp, läkt och panel.. Det hela tog lite längre tid än det egentligen skulle behöva göra.. Eftersom det kom lite plötsligt att vi skulle fixa väggen så hade vi inte förberett något. Erik va tvungen att åka till Lösvirkes för å handla.. jag letade grejor.. som givetvis var spridda över hela huset och garaget.
Häftpistolen var helt borta.. den behövde jag för att sätta fast vindpappen.. Suck..
Tur att Ica har såna grejor. =)

söt tjej två år

renoveringskaos

nils fridland

Nils och Signe ”hjälpte till” också.. De tycker att de är jätteduktiga när de springer runt med verktyg och sprider grejor överallt.. Hmm.. Nåja.. De ska ju lära sig att vara med och snickra de också. 😉

Utsikten från skyliften var helt okej. Vattudalen och Strömsundsbron i bakgrunden när man snickrar. Och solen lyser. Kan ju inte klaga precis.. Frisk luft hela dagen också. =)

utsikt från skylift

Drog sista penseldraget i går kväll klockan 23.00. Första strykningen klar. Puh! Det blev verkligen en heldag.
Ställde klockan på 07.00 för att hinna måla andra varvet innan klockan 10.00 då skyliften skulle återlämnas.

måla huset vitt

Sista väggen är nu panelad! Hurra! =D
Nu återstår ”bara” att fodra fönster runt hela huset typ.. Det är bara att jobba på. 😉

datorberoende barn

Imorse när Nils klev upp stövlade han direkt till vardagsrummet och tog datorn. Hmm.. ingen leksak det där precis! Men det struntar ju Nils i.. Han tycker telefoner och datorer är de bästa leksakerna som finns.

apple dator

När väggen var färdigmålad och skyliften återlämnad tog jag och bytte till träningskläder. Min mamma fyller år imorgon och idag skulle vi dit och fira henne.. De bor precis en mil bort från oss. En perfekt löprunda alltså. =)
Det är inte första gången jag kommer springande till kalas. Tur man kan komma som man är och inte behöver klä upp sig till kalas i min familj. =)

Packade in Nils och Signe i joggingvagnen och drog iväg.
Erik körde mattransport och Linda slog in presenten. Sedan kom de med bil och vi möttes upp i Tännviken hos mina föräldrar.

Skönt att ha gjort ett träningspass precis innan man ska på kalas. Då kan man ju äta tårta med gott samvete. 😉

springa milen

tännviken

IMG_0518

tiggande hundar

Med hundar och ungar får man aldrig ha maten ifred dock.. Alltid nån som ska vara där och tigga. 😉

Nu ikväll har vi tagit det ganska lugnt. Behöver återhämta oss några timmar efter en fartfylld helg.
Å så laddar vi inför en ny härlig arbetsvecka!

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Vad mer kan man behöva?

Började dagen med arbete på förskolan.
Efter frukost var vi ute. Kollade trädgården tillsammans med barnen. Vi passade på att ta in lite sallad till lunchen. Det har tagit sig bra! =)
Det är så kul att få använda det barnen odlat i trädgården. <3

Regnbågens förskola

Erik har snickrat på med uteserveringen. Det börjar ta form. =) Nästa vecka blir det förhoppningsvis helt klart med bygget.
Även om inte uteserveringen var klar tog vi ut borden idag och åt lunchen ute. Härligt. =)

Uteservering förskola

Regnbågens förskola

När jag lagat lunch och tagit ut den avvek jag från förskolan för att åka till Östersund med Forden.
Fick bälteshållaren bytt medan jag och Linda åt lunch. Sen passade vi på att göra några ärenden innan hemgång. Kompletteringshandlade på Willys, köpte Alvedon till Linda.. hon gnällde över att det gjorde lite ont efter dom dragit tanden på henne.. Hämtade ut en babybox på Ica Maxi. Första boxen uthämtad.. Nu ska vi bara lista ut vart mer vi kan hämta ut babyboxar..? Vi har anmält oss på några ställen.. men minns ju knappt vart det var.. 😉

babybox libero

Rustad för att bebisen kommer. En babybox i ena handen.. I andra handen: en nappflaska, ett papper, en tandborste, en halväten godisnapp och en påse med rödlök.. Vad mer kan man behöva? Haha! 😉

När vi kom hem hade en leverans till webshoppen kommit! =) Kul, kul! Direkt in och packa upp för att se vad vi fått in!
Å så lite jobb med att lägga upp det på shoppen.

affari

affari återförsäljare

Efter en härlig arbetsvecka landade vi i soffan med fredagsmyset. Hade gjort langos. Mmm!!
Råkade vräka i mig två stycken stora langos.. och nu ska jag aldrig mer äta.. ”Buuurp!!” 😉

Ha en trevlig helg!
Kramar Polyfamiljen

Annons

Dragit en tand

I dag blev det tidig morgon för oss alla. Erik var först upp, han och Oscar hade jobb med gräsklippning hos en kund att utföra så dom åkte strax innan 7, Hampus klev upp vid 7 och jag strax där på. Hampus skulle hämta barn och åka till förskolan och jag hade tid hos tandläkaren, alltid lika kul.. Var ju dit i onsdags och fick då reda på att jag inte hade något hål i tanden som gjorde ont utan det är en gammal rotfyllning som börjat bråka. Tydligen är det inte alls ovanligt att det finns bakterier och så kvar där nere vid roten när dom ”stänger igen” och det är dom som nu börjat bråka. Alternativen jag fick att fundera på till i dag var att försöka göra en ny rotfyllning och hoppas på det bästa helt enkelt eller dra ut tanden. Rätt eller fel men efter jag rådgjort med tandläkaren ännu en gång så föll valet på att dra ut den. Den satt så pass långt bak att det troligtvis inte kommer synas och skulle jag ångra mig får jag fixa det sedan.

Är bedövad långt upp mot ögat och ner på halsen, lär inte bli något annat än dricka för mig i dag, både för att det är svårt när man inte ha koll på munnen och för att inte förstöra läkningen.

I eftermiddag ska vi fixa en garantigrej på stora bussen men hoppas på att komma hem i tid så vi kanske kan både äta och få lite gjort ute. Det är ju faktiskt finväder i dag, tro det eller ej:)

Moa ska med en kompis till Dunderlandet och Isabelle är med på förskolan. Oscar lär väl sova halva dagen efter att han blev väckt så tidigt i morse, Elliot är hemma och Alexander är hos en kompis. Nils och Signe ja dom är ju på förskolan.

Nä, iväg och fixa bilen var det!

Ha en fin dag!

Annons

Mentala övningar i gymmet.

Jaha.. eftersom saker i det här hemmet har bestämt sig för att gå sönder nu ett tag så kunde ju inte gräsklipparen vara sämre. Den hakade på trenden och strejkade även den. 😉
Erik konstaterade att det var en drivrem som trasslat ihop sig. Puh! En relativt billig och lätt sak att byta. =)

drivrem åkgräsklippare

Idag har det faktiskt varit helt okej väder! Sommaren har ju erbjudit en del regn hittills. Men idag var det äntligen uppehåll och soligt mellan varven. Erik har snickrat på med uteserveringen. Signe och några fler barn har varit med och övningssnickrat. =)
Imorgon åker taket förhoppningsvis på och det ska byggas ett staket runt golvet för att rama in det hela. Snart klart för att bära ut borden. =D

Övningssnickrar

Utöver att jobba har jag hunnit med en timme i gymmet. Jobbar på med konditionen.. målet är ju Vasaloppet 2018. Det kan ju kännas långt bort nu.. men räknar man träningstillfällen så är det inte så mycket. Det är väl cirka 8 månader kvar.. cirka 4 veckor per månad. 32 veckor ungefär.. Tränar 3-4 gånger i veckan. Det ger mellan 96 – 128 träningspass innan Vasaloppet.
Ska hinna med att arbeta upp både styrka och kondition.. och träna skidåkningsteknik bara vintern kommer.
Så det är inte läge att fuska någon vecka här och där känns det som.
Vill ju vara säker på att orka de 90 kilometerna på skidor utan att det ska vara en enda plåga. =)

Dagens träningspass bestod av rodd.
Roddmaskinen och jag kommer egentligen inte så bra överens.. Det är tråkigt att ro i gymmet..
Har hittat på några mentala hjälpmedel för att inte ge upp efter två minuter.

För varje roddtag jag gör räknar jag.. Måste räkna till 100 innan jag får kolla på tidtagningen. Okej.. 3 minuter och 22 sekunder har gått.
Läser en låttext för mig själv i huvudet.. Varje roddtag är en stavelse.. Exempelvis Lill-a sni-gel akt-a dej, akt-a dej, akt-a dej. Lill-a sni-gel akt-a dej. Ann-ars tar jag dej. Varierar med olika låttexter och ser hur många minuter och sekunder varje låt tar..
Rabblar alfabetet. En bokstav för varje roddtag… A – B – C… Alfabetet tar ungefär en minut..
Lyssnar på en låt och bestämmer mig för att inte kolla på klockan innan låten är slut. För att det ska funka måste det vara en peppig och bra låt. Annars kollar jag klockan ändå..

Delar upp roddpasset i 10 minuters intervaller i huvudet. Tänker att jag måste klara tio minuter. När jag kommit över det måste jag klara tio till.. och så vidare..

Alltså.. är det fler som håller på såhär när man tränar?? Känns ju lite galet när jag skriver det. 😉
Men det är endast roddmaskinen som kräver dom här mentala övningarna.. för den är sååååå tråkig!
Skönt när det är gjort dock. Rodd tar ju bra på hela kroppen! =)

Roddmaskin

Efter jobb och träning har vi fixat lite hemma.
Nils har hjälpt till vid datorn. Dator, telefon och iPad är det roligaste som finns tycker han. Hmm.. märkligt att det är så i så tidig ålder. Inget barn borde tycka att det är roligt att glo på en skärm..

apple skärm

Signe har varit ute i sandgropen och lekt.. Stackars barn.. har inte ens en vettig sandlåda. 😉
Men det struntar dom förmodligen i. Sandgropen är superkul.
Får se om vi bygger en sandlåda nån dag snart. =)

bygga sandlåda

Nu har vi landat i soffan med Ernst som sällskap. 😉

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Webshoppen ligger uppe!

mejodej

www.mejodej.se

Efter middagen idag har vi suttit och mixtrat med webshoppen. Man tänker att det inte ska ta så lång tid att lägga upp en webshop. Började fixa lite med design. Behöver lite bilder och hjälp att uppdatera loggan.. Det får vi fixa inom de närmsta dagarna.
Testade att lägga in några artiklar.. Peka om domänen..
Det är mycket jobb innan vi är klara med hela upplägget. Och sen är det ju konstant jobb att hålla en webshop uppdaterad.

Fem timmar vid datorn flög förbi lite snabbt!

Men nu! Äntligen ligger den uppe! =D Hurra hurra!
Det är lite spartanskt så att säga.. men det ska in fler produkter och fixas.
Vi håller er uppdaterade. 😉

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons