Polyfamiljen – 3 vuxna 7 barn

Annons

Billigt att ha många barn?

Vilket tråkigt väder vi vaknade till idag, plusgrader och isiga vägar igen, kan det inte bara bli riktig vinter? Man törs ju knappt gå ute när det är så här.

Erik och Hampus har varit på förskolan och jobbat i dag, jag stannade hemma för att komma ikapp lite. Blev ju somsagt bara en ledig dag denna veckan och det innebär att allt blir lite lidande så i dag har det blivit tvättat, lite städat i barnens rum, har slagit inte lite julklappar och ja ni vet, allmänt plock, sånt dom inte tar slut någon gång.

I helgen åker vi iväg på lite äventyr så jag har börjat plocka fram för att se över vad vi behöver ha med oss. Ska försöka packa lite lätt tänker jag men det slutar alltid med att vi har bilen proppfull iaf.

Insåg när jag kikade igenom barnens garderober att det behövs lite uppdatering där, dom växer tydligt:) T-shirts är det ända det finns gott om, men det funkar ju inte så bra såhär på vintern..tidigare har Isabelle kunnat ärva endel av Moa men det funkar inte längre då dom drar samma storlek på det mesta nu. Dom har legat med precis en storlek emellan länge men nu ligger dom lika så det är till att shoppa nytt till alla. Nils och Signe är väl egentligen dom enda som har så dom klarar sig just nu, vilket är skönt, 2 mindre att handla till.

Även om kläder till barnen är ett stort intresse och jag tycker det är roligt så känns det bra att kunna sprida kostnaderna lite, speciellt såhär innan jul. Kläder till barnen när dom börjar bli lite större är verkligen inte billigt. Bara ett par byxor går ju oftast på en 400kr, och då är dom inte av något speciellt märke. Tur tjejerna gärna använder tights, det är iaf inte lika dyrt:)

Hamnade av en slump att läsa i en tråd där många trodde att vi som har många barn har skaffat oss det pga att vi får massor i barnbidrag. Ja men absolut, vi blir jätterika på barnbidraget, jag menar bara för att vi har många barn så är det gratis, eller?? Inte direkt, att ärva kläder går absolut, men inte alltid, Moa och Isabelle vill inte ärva killkläder av Elliot och Alexander, och eftersom killarna har samma storlek och även nu tjejerna så kan ni ju lista ut själva att det blir till att köpa nytt. Sen gör ju antalet barn även att vi behöver större hus, större bil, köper mer mat, betalar mer för barnförsäkringar, ja ni fattar, lite roligt ändå att folk tror man kan tjäna pengar på att ha barn.

Nä nu kommer nog Hampus och Erik snart, dags för middag.

 

Annons

Adventskalendrar

adventskalendrar

När barnen var små gjorde vi alltid paketkalendrar till dem, mycket smågrejor blev det. Men med åren har det tyvärr blivit fler och fler år dom dom inte fått någon, det har blivit enkla chokladkalendrar istället.

I år var vi ute i sista sekunden vilket resulterade i att vi inte fick tag på några trots att vi letade hela Östersund runt till och med.

Så detta gjorde alltså att vi blev ”tvungna” att göra paketkalendrar iaf. Någon kalender måste ju barnen få.

Att slå in 5×24 paket är inte något man gör i en handvändning, det tog oss närmare 3 timmar på 3 pers att få till dom men ni ska tro barnen var glada då dom kom upp på morgonen. Då var det helt klart värt dom timmarna.

Lindas mamma har broderat 4 kalendrar så dom räcker ju inte till alla så vi fick ta till stegen för att hänga upp Isabelles paket. Nils och Signe blev utan i år, dom är ju så små så dom uppskattar ju inte direkt det här med paket ännu. Men till nästa år hoppas vi på att ha kalendrar till alla 7. Roligt om alla kan ha lika.

 

Annons

Kort uppdatering om vår söndag.

I dag har vi haft en lugn dag hemma, det blev en kort helg för oss eftersom vi hade öppet på förskolan i går, men det är det absolut värt. En dag om året med 6 dagarsvecka är ju liksom ingenting.

Vi har hunnit med lite administrativt arbete vid datorn, städat och bakat endel. Hampus och Linda började baka, vilket slutade med att hela köket var fullt. Nils och Signe som kröp runt på golvet och Elliot, Alexander och Oscar som bakade chokladbollar. Tur vi har stort kök, 50kvm och ändå kan vi biland önska oss större:)

Moa har varit med en kompis hela dagen så henne har vi inte set mycket av, dom har mest varit uppe på hennes rum och pysslat eller varit ute i pulkabacken med snowboarden.

Nu i kväll har alla barnen duschat eller badat och är redo för en ny vecka i skolan.

Vi vuxna har landat i soffan, skönt att kunna sitta ner och ta det lugnt en par timmar innan vi går och lägger oss. Hinna prata om det vi vill utan att bi avbruten eller bara se en film.

Hampus sitter som vanligt och trängs i soffan med sin stora matta till förskolan som han håller på att virka på. Den börjar verkligen bli stor och ta mycket plats nu:)

Kort uppdatering från oss, tråkigt utan bilder men så får det bli:)

Annons

Lördagsöppet på förskolan

 

 

Idag har vi haft lördagsöppet på Regnbågens förskola.
Ett erbjudande till föräldrarna att lämna barnen på förskolan för att hinna med något i julstressen.
Detta för både barnens och föräldrarnas bästa. =)
Visst ska man låta barn vara med i det man gör i hemmet… men ibland kan det ju faktiskt vara så att man vill hinna med något där barnen inte behöver vara med.. och barnen kanske tycker det är roligare att vara på förskolan och pyssla än att följa med i stressen i julhandeln.

Vi har haft föräldrar som passat på att åka till stan för att handla julklappar, någon har passat på att baka och någon behövde helt enkelt få sova.

göra smällkarameller

På förskolan har vi haft en väldigt trevlig dag som började klockan 08.00 med nybakta scones och jordgubbsfil till frukost.
Vi fortsatte med pyssel. Tillverkning av smällkarameller var det på schemat idag.
Mycket bra övning i finmotorik när det ska vikas, klippas, rullas, klistras och knytas.

Efter lunch blev det utevistelse. De små sov i vagnarna och de stora åkte stjärtlapp på kullen.
Det var lite kyligt idag så Erik tände upp en brasa för att sprida lite värme.

utegård förskola

enkel eldstad

Vi gick in för att äta mellis och sedan blev det stök i köket!

Barnen hjälpte till efter bästa förmåga med pepparkaksbak och förberedelser för middag!

Klockan 17.00 ramlade föräldrarna in allt eftersom och vi hade dukat upp ett julbord.
Barnen verkade mycket glada och stolta över vad de gjort.
De pratade om tunnbrödet de bakat tidigare och pepparkakorna de bakat idag och bjöd glatt sina föräldrar!

 

 

julbord förskola

Vi har haft en otroligt trevlig lördag!

Och nu är det rätt skönt att ha fått sätta sig i soffan och känna sig glad och nöjd med dagen. =)

Ha det så gott!
Polyfamiljen

 

Annons

Pizza ensam i lägenheten..

pizza quatro stagione

Ja.. ibland hinner man inte riktigt med allt man tänkt sig.. När livet snurrar på med många tankar och idéer och man testar nya vägar fram kan det bli lite hektisk mellan varven.

Vi har nu så smått börja starta upp en ny gren i vårt företagande. Vi har börjat ta på oss städning. Tanken har funnits ett tag, men vi har inte haft tid att driva igång det. Under hösten såg vi att någon behövde hjälp med en flyttstädning av en liten lägenhet. Vi nappade på den och fick jobbet.
Sen gick det några veckor så hörde en annan person av sig och undrade om vi kunde hjälpa till med flyttstädning av ett hus. Å ja, självklart tog vi på oss det.
Och i söndags fick vi ännu ett uppdrag med flyttstädning.. med lite kort varsel tog vi på oss det och skulle vara klara innan månadsskiftet.
Det var då pizzan kom in i bilden. Fick helt enkelt rationalisera bort långdragen matlagning och lägga krutet på att städa. =)

Efter lite svett och möda fick vi klart flyttstädningen i tid.
Nu funderar vi på hur vi ska gå vidare med städning.. Det handlar ju inte bara om flyttstädning, utan även veckostäd, företagsstäd och andra hushållsnära tjänster. Vi måste strukturera upp det och funderar på om vi kan hitta någon att anställa på dessa uppdrag.

Ha det så gott!
Kramar från Polyfamiljen

annons