Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus, tillsammans har vi 7 barn mellan 1 och 15 år. En rejäl spridning ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång!

Annons

Vardagsmotion!

Friskvård

Förra veckan blev det inga besök på gymet. Måndag och tisdag var det fullt upp på jobbet.. och på kvällarna orkade jag helt enkelt inte. På onsdagar har vi planeringsmöte den tid jag brukar träna.. torsdag gick åt till att fira förskolans dag med bakning och försäljning.. och på fredag skjutsade jag Linda till förlossningen för att få järndropp.. Lördag och söndag gick åt till att snickra.. Så.. ingen träning på gym och ingen löprunda förra veckan.

Men å andra sidan fick jag säkerligen nog med ”vardagsmotion” för att att täcka upp för uteblivna träningspass. 😉
Sprang runt som en tätting hela veckan på jobbet.. och att snickra är minsann inget latmansgöra. Både lördag och söndag kväll var jag helt slut av att klättra upp och ner på stegen, gå mellan brädhögen, sågen och huset.. jonglera med brädor uppe på stegen och så vidare. Så jag behöver nog inte ha ångest över att det inte blev nån träning egentligen.

Idag blev det iallafall äntligen en friskvårdstimme efter lunch! Så smidigt att bara gå en trappa ner till Strömsundshälsan och svettas en timme innan det är dags att jobba igen. =)

Gurkplantor

Här växer gurkplantorna så det knakar! Den soliga helgen gjorde att plantorna har skjutit i höjden rejält! Så nu måste vi börja fundera på vilken dag man törs plantera ut i växthuset..?
De e ju som svårt att veta om det ska komma någon mer nattfrost.. Iofs skulle vi ju kunna installera en frostvakt i växthuset. Hmm.. ska genast Googla på det. 😉

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

Annons

Så ramlade jag ner för stegen idag!

Idag hade jag tänkt att börja med snickrandet ute direkt efter frukost. Siktade på att kliva upp runt halv åtta, äta frukost och vara ute med hammaren så fort som möjligt. Ställde ingen klocka igår kväll.. det är ju alltid nån som vaknar i huset och ser till att man kliver upp på morgonen.

Meeen.. den här morgonen vaknade jag 09.19.. helt tyst i huset.. ingen hade vaknat! Okej.. skönt att få sova ut.. men jag blev nästan irriterad över att inget av barnen vaknat ännu.. De brukar ju vara en säker väckarklocka! Klev upp och öppnade försiktigt Nils och Signes dörr. Då tittade två huvuden upp ur spälsängarna och flinade!
Jag då: ”Vet ni hur länge ni har sovit egentligen?? Klockan är snart halv tio och ni vaknar nu!? Ni har sovit i 14 timmar! E det normalt??”
Linda och Erik fnissade från vårt sovrum.. Nu får Nils och Signe skäll för att dom sovit för länge. 😉

Nåja.. snabb frukost och sen ut och påbörja att sätta panel på väggen. Höll på ett par timmar innan vi åt lunch och sen gjorde vi paus för att gå ner till hembygdsgården. Ica Simonsons hade ordnat med en familjedag där det bjöds på underhållning, fika, korv, hoppborgar med mera. Mycket trevligt arrangemang och halva Strömsunds barnfamiljer hade nog letat sig dit. =)

Nils fridland

Signe fridland

Vi gick hem så vi var hemma vid tretiden. Tog å fortsatte med väggen.

ny panel på huset

Såhär såg det ut innan jag började idag.

regla upp en vägg

Såhär såg det ut innan vi åt middag.

ramla ner från stegen

Såhär ser det ut på väggen efter att man stått längst upp på stegen och den plötsligt tappar fästet och glider undan under ens fötter. =( Klarade mig undan utan större skador.. Landade snyggt på fötterna och slog endast i smalbenet lite.

panela om huset själv

Nu har jag hunnit såhär långt med väggen. Ju längre upp jag kommer, desto trixigare blir det. Får se hur långt upp jag kan nå innan vi måste komma med en bättre lösning än en stege.. Blir nog till att hyra skylift för de sista metrarna.

Å nu sitter vi och hejar på Sverige på ishockeyn. Jag är egentligen inte speciellt intresserad av att se sport på tv.. Men nu är det ju final och då kan man ju inte strunta i det. Förvånas faktiskt över hur mycket jag rycks med i hockeyn när jag väl kollar.. Kommer på mej själv med att utbrista ”Vafa***n!! Har du aldrig spelat hockey nån gång eller!!!??”… ”Men för i h*%#ete skjut i mål!!”…”Hur j**la svårt ska det vara att bara peta in den i målet?!”
Ja.. och så vidare..
Spännande att lära känna nya sidor hos sig själv också. 😉

Tack för en solig och fin helg!
Kramar Polyfamiljen

Annons

Sommarkänsla!

 

Idag sken solen och det kändes nästan lite varmt i luften! Då fick man sommarkänsla och behovet av utomhusrenovering kom krypande i kroppen. =)
Började därför dagen med att besöka Lösvirkes för att inhandla lite byggmaterial. Två väggar är fortfarande inte fixade. Så köpte reglar, läkt, isolering, vindpapp, panel, knutbrädor, smyg, foder och skruv.. lite på känn bara. Man börjar ju ha lite känsla för materialåtgång när man renoverat en del.

IMG_4714

Sen var det bara att sätta igång med en vägg. Tog ner den gamla ribben först. Reglade sedan upp väggen.. så långt jag nådde med stegen.. Det är ju lite högt och knöligt att komma åt längst upp.. Så vi får nog hyra en skylift en dag för att fixa det sista.
Men ska göra så mycket som möjligt innan dess.

IMG_4715

IMG_4716

IMG_4717

IMG_4718

IMG_4726

Höll på fram till åtta på kvällen.. imorgon ska jag börja sätta spikläkten och sen ska panelen upp! =) På första väggen alltså.. sen har vi ju en vägg till..
Resten av sommaren lär väl gå åt till att fixa allt småpill runt dörrar och fönster. Det är en aning tidskrävande.. Suck..
Nåja, det blir ju fint när det blir klart. =)

Ha en fortsatt solig helg!
Kramar Polyfamiljen

 

Annons

Ny familjemedlem

Låt oss presentera Polyfamiljens nya familjemedlem. =)
Det här är Ingalill:

IMG_4702

 

IMG_4703

Ibland brukar Linda komma på att hon vill ha en kanin.. Erik och Linda har haft kanin tidigare.. men inte under tiden jag bott tillsammans med dom. Själv har jag inga goda erfarenheter av kaniner. Jag hade en kanin ett tag när jag var barn, men den var så sur. Det var ingen kanin man kunde kela med precis.

Linda hävdar att kaniner kan vara snälla och gosiga.. Men jag har inte riktigt trott på det. Har avstyrt hennes kanin-tankar i flera år nu.

I lördags var vi på vårmarknad och där fanns kaninungar till salu.. Gissa vem som fastnade där? Jo, Linda såklart. Avstyrde henne ännu en gång från att köpa en kanin.

Men nu var det ju så att Linda fyllde år igår. Då tog Erik och jag å köpte en av kaninungarna som var på marknaden i lördags. Svängde in på Granngården och köpte allt man behöver för att en kanin ska överleva.
När Linda fick sin present såg hon ut som en 7-åring. Hahaha! Helt salig över kaninen. =)
Det verkar som vi träffade rätt när vi köpte födelsedagspresent den här gången. 😉

Sen var det ju det här med namn.. Jag råkade skoja till det om att hon heter Ingalill.. Och så blev det också.. Även om det känns fjantigt att säga.. ”Ingalill”.. ”kom Ingalill”.. ”Det här är vår kanin.. Ingalill” 😉
Nåja.. det kändes ju lika fånigt att berätta att ”hunden heter Doris” när vi döpt henne till det också. Men man vänjer sig.

Hursomhelst.. vi välkomnar Ingalill till familjen! =)

IMG_4699

Den gamla lekstugan blev ett perfekt kaninhus till Ingalill. =)

IMG_4700

IMG_4712

Doris och Ingalill bekantar sig med varandra. Det verkar som de ska kunna komma överens.

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

Annons

I akutrummet

Vilken start på min födelsedag…

Vaknade av att Erik och Hampus väckarklocka ringde vid 7, fick morgonpussar och grattis av dem, så långt allt väl.

Hade en tid på Hc kl 9, skulle ”bara” träffa en läkare för att få sjukskrivningen förlängd och sedan ta ett blodprov, inget märkvärdigt alltså. Kliver upp vid 8, duschar och gör mig iordning. Tar bilen upp på Hc och är där med 2 minuter till godo. Har träffat läkaren tidigare så han vet varför jag är där, småpratar lite och när det är klart går jag bort för att ta blodprov. Hade inte bokat någon tid men eftersom dom är bäst där uppe på provtagningen får jag komma in direkt.

Hampus och jag hade i gårkväll skämtat om att han planerar för hur han ska träna för att få bättre kondition medan jag planerar för att mina stackars ådror ska klara alla prover och nålar som ska sättas. Haha Men eftersom hon som tar proverna är så duktig lyckades hon hitta ett bra ställe att sticka mig på i den arm där det egentligen inte syns något, skönt tänkte ja, då är det bara att åka hem..

Trodde jag..gick 2 steg för att sedan behöva glida ner mot väggen då allt bara snurrade och det kändes som jag skulle svimma. Fick vatten och tillslut tog jag mig upp i stolen igen iaf. Satt en stund och trodde det skulle bli bättre, gjorde ett nytt försök som istället slutade på britsen liggande. På 3.e försöket kom jag ut till väntrummet och skickade iväg ett sms till mamma för att se om hon kunde komma och skjutsa hem mig, att köra bil i mitt tillstånd kändes inte säkert. Innan hon han komma hade det börjat snurra rejält igen så både sköterska och läkaren tillkallades, så i en rullstol rullades jag in och fick ligga i akutrummet där dom tog blodtryck, syresättning, puls och hade kolla på mig. Övre trycket låg på 95 vilket borde vara runt 120 och hade nog varit ännu lägre om dom kollat direkt.

Så 1,5 timme senare gjorde jag ett försök igen och då kändes det bättre och jag kunde åka hem. Åt lite och tvärdäckade på soffan. Att vara gravid med dåligt hb är inte en bra kombo, nu törs jag inte åka och ta blodprov själv längre heller..

Men! Min bästa arm att ta blodprov i är iaf orörd, alltid något:)

Nu ska jag vila lite igen så jag orkar med besök i eftermiddag, kaoset som är i köket får någon annan ta hand om.

Hoppas ni andra haft en bättre förmiddag.

annons