VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bäst av allt är att säga nej

Längtan efter att få visa upp sin bebis bråkar ofta med längtan efter att bara få vara i fred med sin familj hemma. Många känner nog igen paniken över att man inte ”bara” kan visa upp sin bebis utan måste bjuda på hembakta delikatesser i ett blomstrande vackert och rent hem. Duktig flicka duktig flicka!! Men jag är en ”gammal mamma”. Jag vågar säga NEJ. Eller snarare – JA, men inte nu. Jag vågar säga – kom du, men vi har inte städat. Och MENA det. Jag vågar det för jag vet att mina vänner finns där ändå. De som är småbarnsföräldrar känner nog snarare en befriande känsla. Min väninnan V värmde välling i går i vår micro där en lunch exploderat för ett tag sedan utan att någon tagit hand om stänket. Hennes enda kommentar var ”gud vad skönt med andra människor som har stökigt i skåpen”. Ett annan väninna väntar tålmodigt tre veckor utan att blir sur – och när hon väl får inbjudan säger hon ”jag tar med fikabröd” . Och jag säger bara ”Perfekt – Tack” och älskar henne ännu lite mer.

I bland hinner jag både städa, baka och laga mat som tar många timmar att göra. I bland dukar jag genomtänkt – vid matbordet. Jag tycker att det är roligt och jag tycker om när det är fint. Jag tycker att det är kul att laga mat – även med en liten bebis hemma – men bara i bland. Just nu är det viktigaste i mitt liv att bara få vara hur jag är för dagen. Att få hänga i vår stora soffa med maken och den stora och lilla sonen. Det är det bästa.

Om ni kommer och hälsar på mig och jag sitter i soffan med sonen utan att röra mig ska ni inte bli rädda att jag är paralyserad och mår dåligt. Då mår jag som BÄST!!!!

Men en sak ruckar jag INTE på – hur stökigt jag än har det så har jag alltid färska blommor i minst två vaser hemma. Där går ändå gränsen för förfallet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna