VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Börjar se ljuset

Ja idag har vi alla mått mycket bättre än tidigare, men natten var dryg. De vaknade och var ledsen flera gånger och ville till och med ha mat där vid 3-tiden. När hände de sist liksom?

Men grabbarna har känts mer som vanligt idag i alla fall och Lucas nästan kastade i sig gröten imorse. Han har dock haft en lång period nu där han äter mycket sämre än Vincent. Man får hålla på länge innan han får i sig. Vi har inte riktigt vetat vad de kan bero på, en fas eller så? Men idag bytte vi storlek på nappen på flaskan och hej vad de gick! Vi hann bara prova en gång idag med den nya nappen men jag håller verkligen tummarna för att de var de och att han ska äta bättre nu.

IMG_0477

Bus med pappa i soffan

På eftermiddagen tog vi till och med en kortare promenad hela familjen. Lite frisk luft är ju alltid bra :)

Jag köpte även den där krämen för tandsprickning idag som jag blivit tipsad om! Svårt att få på men vi provar inatt och ser om de kanske känns bättre för dem. Sedan har jag funderat mycket på det där med välling. De är ju från 6 månader men jag funderar ändå på att prova de till dem nu och inte gå på deras korrigerade ålder. Tänkte att man kan börja blanda i litegrann i ersättningen så deras magar hänger med. Så jag köpte ett paket idag men provade inte ikväll då de känns tokigt när de precis varit magsjuka. Deras magar får vila någon dag till :) Jag tog Nestlés min välling Godnatt mild havre. Den kunde jag inte se att den innehöll maltodextrin. Något som jag inte vill att de ska få i sig. Det är liksom den främsta beståndsdelen i gainers. Snabba kolhydrater med andra ord, som dessutom sägs vara beroendeframkallande. Det blir dumt att ge dem de när de ska sova kan jag tycka så då väljer jag hellre ett annat alternativ :)

Kommentera

Annons

Less!

Vilken natt. Flera uppvak och byte av blöja och sängkläder. Tycker så synd om mina pluttar! För nu har de även smittat Lucas. Natten och förmiddagen var helt klart värst men sedan har de blivit lite bättre och bättre och de har sovit massor idag. Trodde att nattningen skulle gå segt men de somnade nästan direkt när vi la ner dem :)

Jag har annars kört ett flertal tvättar idag och rengjort och spritat flera ställen. Jag vill verkligen bli av med ALLA bakterier och virus nu. Vi vill bli frisk! Hela dagen har det ändå känts okej för min del, men nu ikväll är de lika illa igen. Bah, så less.

IMG_4459 fullsizeoutput_16d3 IMG_4469 IMG_4473 IMG_4477

Kommentera (1)

Annons

Inte alls välkommet!

Ja inte var de då några tänder som ställde till det inatt, det var inte ens barnen överhuvudtaget. Jag vaknade vid midnatt att jag hade väldigt ont i magen. Jag låg vaken till strax innan två innan jag fick gå upp och kräkas. Sedan har hela morgonen och förmiddagen bestått av illamående och toalettbesök. Vincent kaskadspydde en gång och vi har fått byta blöja fleeera gånger idag. Även tvättmaskinen har gått varm med allt som måsta tvättats.

Sambon och Lucas visade inga symptom men vi gav både Lucas och Vincent lite vätskeersättning under dagen, för att inte riskera något. Och nu på eftermiddagen och kvällen känns det bättre, både för mig och Vincent. Vi båda har fått behålla maten och så.

Jag håller tummarna för att de var en kortvarig magsjuka som nu går mot de bättre. Sambon fick såklart vara hemma från jobbet också eftersom jag aldrig skulle kunna vara förmögen att ta hand om bägge barnen när jag var så dålig själv.

IMG_0463

Två sjuklingar

Kommentera

Annons

Gröt som är farligt?

På eftermiddagen så bjöd jag pojkarna på lite banangröt och de var smaskens! De delade på en hel portion och de gör de nästan aldrig med den vanliga gröten. Tråkigt att jag fick höra att de är arsenik i eftersom det är ris i :/ Men känns som att de inte borde få sälja det om de är farligt, eller? Jag tänkte ge dem den gröten någon gång i veckan så då borde de inte vara någon fara. Efter gröten fick de äta lite vanlig banan också och de går bättre och bättre för dem att äta nu. ALLT hamnar inte utanför munnen 😉

IMG_4442 IMG_4448 fullsizeoutput_16c1

Sedan kom min bror och vi drack först kaffe och sedan tog vi en promenad innan han åkte hem igen. Så skönt att de äntligen börjar bli lite ljusare längre på eftermiddagarna nu och inte så kallt heller :)

IMG_0448 IMG_0450

Då sambon jobbar sent på kvällarna nu blir de att jag tar nattningarna själv. Och även idag gick de väldigt bra :) De får alltid ersättning innan läggdags och ikväll somnade de nästan när de åt. Blev inte så mycket sömn idag för dem så de var väl därför :) Vi får väl se om de där tänderna ställer till de inatt eller om de går bra. Håll tummarna!

Kommentera (7)

Babysim

Idag tog jag som sagt vagnen med adaptrarna på till babysimmet. Tanken var ju att de båda skulle sova en liten stund innan, men nej nej. Nu fanns de ju en helt ny värld att titta på! Vi har ju inte bytt till sittdelarna än på vår vagn så nu när de kunde se massa saker så var de klarvakna hela promenaden dit. Vecka 7 skulle sittdelarna levereras från Emmaljunga så vi väntar spänt på dem.

IMG_0444

Vi mötte upp sambon därinne och sedan badade vi. Lite gnäll blev det på slutet men förståligt ändå eftersom de inte sov.

Och just de, imorse upptäckte jag att två tänder håller på att spricka igenom på dem bägge! Har ni något bra tips på hur man lindrar det onda för dem? Flytande alvedon som man gnuggar lite lätt kanske?

Vi får se när de spricker fram helt och hållet. Jag har ingen aning om hur länge sånt brukar ta?

Kommentera (6)

För att få de senaste uppdateringarna