En till Allt för föräldrar webbplats

Djävulsdansen

Har ni sett den nya serien på SVT1 som Sanna Lundell och Ann Söderlund gjort? Anns bloggar har jag följt i många år och även hennes böcker. Hennes gravidbok hjälpte mig igenom två tuffa graviditeter.

Hur som helst, jag har hört talas om dokumentären djävulsdansen ett tag nu och varje gång har jag puttat bort tanken på och titta på det mest för rädslan för vilka känslor det kan slita upp, men igår sent när jag skulle lägga mig tryckte jag äntligen på play knappen.

Så otroligt bra dokumentär, och som jag trodde så fick jag pausa flera gånger och samla mig….. Men det var skönt ändå när jag hade kollat klart och tårarna äntligen kom… Behövde nog det har länge känt en olustkänsla som det inte går att sätta ord på. Tårarna bränner bakom ögonlocken och ångesten river inuti en och jag får kämpa för att stiga upp, kämpa för att gå in i duschen, kämpa för att hålla ihop inför barnen och hålla fasaden uppe……

Nu har jag varit ute i skogen en stund och ventilerat mig, hem till soffan eftersom jag är hemma sjuk idag….

Fredag och en skön ledig helg framför oss….

Brytbröd

Hittade ett recept på brytbröd på tidningen hembakats hemsida som jag testat idag. Så gott med hemgjord soppa en regnig dag.

brytbrod6-860x1290

Ett enkelt bröd som bara jäser en gång och räcker till många. Sockret sätter fart på jäsningen och förbränns helt under jäsningen. Blir ca 30 st

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
½ msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
7–8 dl vetemjöl
1 ägg
Vallmofrön
Flingsalt

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt på bröden.

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.

 

Välkommen!

Hej och välkommen till min blogg, har länge funderat fram och tillbaka om att starta en blogg men inte kommit till skott förrens nu. Kanske är det ett sätt att få ventilera sig lite, skriva av sig då man just nu har lite för mycket i huvudet och samtidigt få vara lite mer anonym än man är på tex facebook. Kanske är det ett sätt att skaffa nya vänner, eller en chans till att få göra nåt nytt, många tankar just nu och vi får se vart det leder.

Jag tycker om att laga mat och baka och jag är väldigt intresserad av styrketräning , cykla mountainbike och hälsa. Är just nu tyvärr lite hämmad i min träning då jag har fruktansvärda problem med min höft/bäcken som gör att jag inte kan göra en tiondel av vad jag vill…. väntar på röntgen och fram tills dess blir det styrketräning och sjukgymnastik. Älskar verkligen att gå till gymmet. Musik i öronen och riktig ta i. Just nu koncentrerar jag mig på armar och coren då det är en dålig core som säkert gjort att jag har så ont i höften.

Det var lite till att börja med iallafall….