Barnförbud på caféer?

För nån dag sen gick jag och Ella förbi mitt stammis fik för att ta en god latte och nåt onyttigt bakverk med en vän till mig. Ja anledningen till att jag säger förbi, är för att vi just gjorde det. Gick förbi. Ägaren till NELLYS café hade nämligen satt upp en fin lapp där det stod ”Barnförbud”!! Ja ni läste rätt. Barnförbud. Inte ens barnvagnsförbud, utan barnförbud! Va!? Så var går gränsen kan man ju då fråga sig. Får man alltså inte som gravid kvinna inte gå in på det här cafeet för att man har ett barn i magen? Små högljudda teens på 17 år, är dom inte barn eller?
Jag skulle väldigt gärna vilja veta anlednigen till det här förbudet så jag ska gå in där när jag har lugnat ner mig och ställa frågan Varför?! Är det för att lattemammor tenderar att sitta länge på ett fik och bara har köpt en endaste latte? Eller för att bebisar kan vara högljudda? Eller för att en tvååring kanske kladdar ner? I så fall borde tonåringar också portas för att dom är minst lika högljudda, arbetande människor som också tenderar att sitta timtals framför en laptop och en liten te. Och dessutom borde det stå en STOR skylt med ”Jenny förbud” för jag spiller minst lika mycket som en tvååring!! Det jag nästan blir mest ledsen över är att ägaren måste vara så korkad så han inte förstår sitt eget bästa. Jag menar, vilka kunder är det som köper mest bakverk om inte en mamma som inte okar stå emot allt tjat? Och vilka är det som är hemma dagtid och fikar om inte föräldralediga?! Det ägaren inte förstår är att vi som är föräldrar inte bara blir förbannade för den här diskrimineringen utan vi stryker ju så klart även detta cafe från vår lista på ställen dit vi går de dagar vi är på jobbet och ska käka lunch eller på helgen ta en fika med vänner.
NELLYS cafe (före detta barnvänliga Mocco) ligger på Kungsholmen i korsningen Kungsholmsgatan/Pipersgatan. Hoppas ni bojkottar det med!

20130228-094642.jpg

11 reaktioner på ”Barnförbud på caféer?

  1. Så sjukt! Men vi har en restaurang här i stan som inte heller tycker att det är okej med barn, men dom har i alla fall inte satt upp skyltar om det, men dom är väldigt otrevliga mot föräldrar som ifrågasätter varför det inte finns barnmatstolar och som tänkt ta med sig egna, så det är ett ställe som har väldigt dåligt rykte bland föräldrarna här.

  2. Riktigt lågt! Delar med mig av detta på Facebook och min blogg på en gång!
    Jag skulle gärna vilja öppna ett fik dit vem som helst är välkomna med att inrikta det lite mer till just familjer, där man kan parkera barnvagn och låta barnen leka bäst de vill i en hörna kanske just för att man har stött på så många fik, tyvärr. som suckar så fort man kommer innanför dörren med sitt barn. Bojkottar direkt!

  3. asså seriöst… detta är ju helt sjukt..
    Man skulle lätt kunna öppna ett café brevid som bara barnfamiljer får gå till.. 😛
    Då skulle detta cafét konka..

    Jag kan verkligen inte förstå hur man kan sätta upp en sån här lapp.. snacka om diskriminering..

    1. Tror inte caféet skulle konka, tvärtom tror jag det blir en enorm tillströmning av folk som vill fika i lugn och ro och slippa skrikiga barn. I alla omröstningar jag sett i tex Expressen, DN och SR/P3 är de som stöder barnförbudet i stor majoritet.

  4. Jättedåligt och diskriminering verkligen. Jag tror faktiskt inte att detta är ok. Barnvagnar förstår jag men barn? Nä riktigt dåligt 🙁

  5. Synd att de måste ta bort skylten. Hade varit skönt om det fanns något café där man slapp skrikande barn som springer omkring. De hade säkert fått många fler kunder som känner likadant.

  6. Såg du att DO tvingade dem ta ner lappen? 🙂 Man får inte åldersdiskriminera, utan i stället kanske säga att man vill ha en lugn miljö.

  7. Härligt. Jag bor runt hörnet. Dags att börja hänga där så ofta som bara möjligt och dricksa så mycket jag förmår.
    En enda fristad utan spring, skrik, kladd, barnvagnslabyrint och föräldrar som brer ut sig utan förståelse för övriga gäster.

  8. asså du måste skämta? vissa kommentarer, jaa dom har inga barnmatstolar? antagligen för dom vill ha barnfritt, för att hela sverige nästan stöttar detta, ska ni tvunget äta på den restaurangen och tvunget fika där så skaffa barnvakt! ska hela samhället vara anpassat för era barn? ni har valt att skaffa dom själva, ni har tusen andra fik att gå till, men sen vet du vad? att ni bojkottar är nog precis vad dom är ute efter, HELA SVERIGE vet nu om att nellys existerar, då talar jag från SKÅNE. och NEJ jag är ingen barnhatare, men stör mig otroligt på dom som låter sina barn ”härja fritt” och snackar om fri uppfostran, kallas dålig uppfostran med andra ord, man ser alltför ofta barn som absolut inte har någon respekt för människor. och hade nån hällt kaffe över ditt springande barn så hade väl du blivit rasande, fast det var ditt barn som sprang in i den anställde, och säger man ifrån och visar sin irritation så är man en barnhatare. och hur kul tror ni att era barn tycker det är att fika egentligen? kaffe i termos, och packa ner bullar och festis ut i LEKPARKEN, samtidigt som du och resten av barnvagnsmaffian diskuterar hur fantastiska era barn är, checka in där och lägga upp tusentals olika bilder på era barn och förklara hur söta dom är för att sen gå hem och blogga om er morsaträff. skyll inte på väder heller, kläder efter väder.. ni lever i någon låtsasvärld.. ja vet inget om dina barn, men nu talar ja för många om MÅNGA BARN … när era barn gör något opassande så vet ni knappt hur man ber om ursäkt längre eller knäcker kommentaren barn är barn, ja men om din unge är sådan så kanske den inte ska vistas bland människor, för varför ska vi ta hänsyn till barnet, när många inte tar hänsyn till oss, .. och blöjbytande morsor inne på fik, som inte kan gå till toaletten och göra det, eller skyller på att toan e för liten kanske ska hitta ett fik med större toalett och skötbord, att det finns folk som försvarar blöjbyten offentligt är ofattbart, helt jävla sjukt, inte konstigt att hela sverige stöttar detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *