Beach special – Lerkaka

En annan fin Öländsk strand att tipsa om är en strand som är riktigt hemlig eftersom den varken finns utmärkt på någon karta eller har några skyltar överhuvudtaget. Om man ska hitta till den här sandstranden, som är en mindre variant av Tofta stranden på Gotland eller Böda Sand på norra Öland, så måste man alltså veta exakt vart man ska. Kör till Lerkaka på östra Öland (ungefär i mitten av ön) och sväng in på en grusväg några 100 meter söder om de uppradade väderkvarnarna och rastplatsen. Stranden är ganska stor och har många sanddyner så man kan få lite avskiljdhet om man vill det.
Botten är jätteklar och det är relativt långgrunt. Det var dock väldigt kallt i vattnet (14 grader) den dagen vi var här i mitten av juli..
På ena änden av stranden är det en kohage så om barnen har lessnat på att bada kan man alltid gå på zoo 🙂 Utedass finns på stranden bredvid en enklare kiosk som i alla fall säljer glass 😉 OBS! Glöm inte en tjuga till parkeringen! Häng med bloggen imorrn om du vill se nästa Ölands-strand-tips!

2 reaktioner på ”Beach special – Lerkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *