Bra att ha grejer för 0-1 år

Nu har Easy babies blivit Familjetipsbloggen, läs mer där! 

Jag lever lite efter mottot ”alla hjälpmedel som underlättar är nödvändiga att ha”! Alla barnprodukter och nya uppfinningar som på något sätt kan göra min vardag lite enklare, mottages tacksamt. Varför göra det svårt när det kan vara lätt?! Ja visst, det kanske kan tyckas vara onödigt att slänga ut mer pengar än det man redan gör på alla barngrejer man ska ha hittan å dittan.. men jag tycker iaf att det är värt varenda krona eftersom mitt liv blir smidigare! Jag menar, sitter du hellre på toa med din bebis i knät eller sätter du henne/honom i en babysitter??

Här kommer en lista på några bra-att-ha grejer för 0-1 åringar;

babynest Babynest

amningskudden agerar sittstöd!

 Amningskudde     Jag och min amningskudde 🙂 Vi satt ihop under den första tiden och jag kan bara föreställa mig hur ont jag hade fått i armar, rygg, nacka och övriga kroppsdelar, om jag inte hade haft min amningskudde. När man sen slutar amma och barnet är lite större kan man använda amningskudden till stöd runt barnet när det ska lära sig att sitta!

babygym

babygym

Babygym Efter de första 6 veckorna när Elias BARA ville vara på mig så kände jag att jag verkligen behövde någonstans att lägga ifrån mig honom på och lösningen blev ett babygym! Ett babygym är lite som det låter – ett gym i miniformat för bebisar 🙂 Elias tyckte det var superspännande att bara ligga på rygg på babygymsmattan och bara glo på de intressanta djuren som hängde och dinglade ovanför. Ja dom är ju inte direkt svår roade  🙂

självgungande gunga

självgungande gunga

Automatisk babygunga/babysitter     Istället för att köra på en vanlig gammal hederlig babysitter så slog jag till på en elektroniskt, självgående babygunga som dessutom spelar en underbar melodi dagarna i ända 🙂    Gungan har en sele som man ska spänna fast barnet med och sen är det bara att välja någon av hastigheterna som finns så gungar gungan av sig själv!    En sån här gunga är även super för er som har barn med kolik eftersom den även kallas för ”kolik gunga” och sägs lugna onda magar med dess rörelser.

Babybjörn bärsele

Babybjörn bärsele

Bärsele En Babybjörn bärsele var nog det första jag köpte in i barnväg. Till och med före vagnen faktiskt 🙂 Och det visade sig vara bärselen jag skulle komma att använda mer än vagnen!    Elias bara vägrade ligga i vagnen tills han var 2 månader. Det var gallskrik och inget som hjälpte. Så till slut gick jag runt med Elias i bärselen på magen och drog en tom vagn framför mig.    Men bärselen är inte bara bra att ha när man är ute på barnvagnspromenad (”bärselepromenad” i mitt fall) utan även om man har ett barn som vägrar vara någon annanstans än på sin mamma. Precis som Elias.. För att då kunna sminka sig, dammsuga, laga mat osv. så är det superbra att ha barnet i bärselen! Bedside crib Om man vill underlätta nätterna och slippa kliva upp ur sängen för att hämta bebisen som vill amma en gång i timmen, kan man införskaffa en Bedside crib! Det är en spjälsäng utan ena långsidan som man ställer bredvid sin egen säng. När bebisen sen vaknar så är kan du amma utan att kliva upp ur sängen!

adapter till barnvagn

adapter till barnvagn

Adapter till bilbarnstol (babyskydd) Om du har valt att köpa en vagn som t.ex. Urban Jungle, Teutonia eller Bugaboo så kan du också köpa till en adapter som gör det möjligt att enkelt flytta bilbarnstolen (babyskyddet) från bilen till ditt barnvagnschassi! Perfekt om bebisen har somnat i bilen på väg till affären – då är det bara att lyfta ut den sovande bebisen i babyskyddet och sätta fast på adaptern på barnvagnen utan att väcka bebisen!

Inlägg till badbalja   

inlägg till badbalja

inlägg till badbalja

Ett inlägg till badbaljan tyckte jag var ett stort måste! Jag kunde inte se framför mig hur det skulle vara möjligt att hålla i en liten hal bebis utan nackmuskler med en hand för att med den andra kunna schamponera!? Så inköpet av inlägget var ett lätt val 🙂

Inlägget är format efter bebisens kropp ochgör det alltså möjligt att lägga bebisen i badbaljan utan att du själv behöver hålla i bebisen.  Supersmart!

lekmatta

lekmatta

Lekmatta

När babygymmet och att ligga på rygg inte är så roligt längre kan en lekmatta vara kul! Det är en lite tjockare filt med ”speglar”, prasselleksaker och gossedjur som sitter fast. Perfekt för barnet som gillar att ligga på mage!

Jag passade på att köra en sväng med dammsugaren när Elias låg och roade sig på sin lekmatta – perfekt!

Bumbo

Bumbo

Bumbo stol      

För att stärka upp ryggmusklerna på den lille är en Bumbo stol en superbra grej! Den ser ut som en mjuk, stor potta i gummi som man sätter barnet i (från 3 månader) en kort stund, ca 5 min, om dagen. Jag satt Elias i Bumbon 1 gång om dagen i 6 veckor och sen kunde han sitta helt själv!

När barnet sen är så stor så det är dags för smakportioner kan man också använda Bumbon som en barnmatstol!

hoppgunga

hoppgunga

Hoppgunga 

Elias fick testa en hoppgunga hemma hos en kompis och tyckte det var hur kul som helst, så självfallet springer jag och köper en egen hoppgunga det första jag gör. I mitt fall var det kanske inte så smart för när vi kom visade det sig att den där hoppgungan inte alls var så rolig som den var hemma hos kompisen.. Men sen har jag hört andra barn som bara ÄLSKAR att hoppa runt i sin hoppgunga så jag tipsar ändå om den här 🙂

Det bästa med hoppgungan är att man inte behöver borra några fula hål i taket, utan man sätter bara fast den med två stora nypor över en dörrkarm!

gåstol

gåstol

Gåstol 

När det inte är roligt att ligga å sprattla i babygymmet längre och barnet kan sitta upp själv så är ju gåstolen (rek. från 5 mån) en suverän uppfinning! I den kan barnet utforska världen ståendes, uppifrån och inte nedifrån liggandes/sittandes.

För Elias (och mig :)) var gåstolen en hit! Han kunde åka runt i den hur länge som helst och jag kunde passa på att klä på mig, äta frukost och sminka mig!

babycook

babycook

 Barnmatsmaskin

Den här maskinen is THE shit!! Beaba babycook matberedare är namnet! Den både ångkokar, mixar och värmer din bebis mat! Jag fick den stora äran att låna denna maskin av en kompis och jag kan ärligt säga att jag funderade starkt på att inte lämna tillbaka den 🙂 Superbra maskin som fixar bra, näringsrik barnmat på ett kick!

Myspöl

När ditt barn precis har lärt sig sitta men med risk för att var 10:e sekund välta åt det ena eller andra hållet så är en Myspöl en toppen grej! En myspöl är en rund madrass med höga, mjuka kanter – ser nästan ut som en megastor hundkorg. Där i myspölen kan barnet sitta och leka utan att mamma/pappa är rädd för att barnet ska välta och slå sig! Visserligen kan man bulla upp med massor av kuddar runt bebisen också men en myspöl tycker i alla fall jag är så mycket bättre eftersom den redan står där, redo på golvet 🙂

badstol

badstol

Uppblåsbar badstol   

Perfekt att ha när man ska ut å bada med en bebis (upp till 10 kg) är en uppblåsbar badstol (Ex. Swimpy) som vänjer bebisen vid vattnet! Men bara för att du sätter ungen i en barnstol med ryggstöd innebär det så klart inte att du själv kan gå därifrån och lägga dig på en solstol. Utan den stora fördelen för dig som förälder är att du slipper förstöra ryggen!

Vällingdoserare

Den här produkten tycker säkert jättemånga är onödig men det tycker inte jag 🙂 En vällingdoserare (en burk med tre fack och ett lock men öppning som man vrider till det facket man vill hälla ut vällingpulvret ifrån) är sjukt enkelt att ta fram när barnet är trött å gnälligt och vill ha välling NU, NU, NU! Du stoppar in vällingflaskan med vatten i mikron på 40 sek och häller sen i den färdig måttade vällingen från burken i flaksan och skakar om – voila!! Vällingen är klar på mindre än 1 minut! Hur smidigt låter inte det??!! Mycket lättare å snabbare än att ta fram vällingpaketet och räkna skopor!

Seat in a pocket 

En ”seat in a pocket” är portabel barnmatstol i tyg som du kan ta med dig och sätta på vilken vanlig stol som helst och vips så förvandlas den till en barnmatstol! Det bästa är att den blir så liten när man viker ihop den också – så den kan lätt tas med i skötväskan!

Jag tyckte den här var suverän att ta med sig när man besökte mor-och farföräldrarna, på resor och vänner utan barn. Däremot är den inte att rekommendera för små barn för då välter dom lätt åt ena sidan, och det håller inte tygselen för. Så jag använde den från att Elias blev ca 1 år.

gunga

gunga

Inomhusgunga

Elias testade en inomhusgunga hos en kompis och  tyckte det var hur kul som helst!! Fast jag vet inte om det är extra roligt med just en inomhusgunga .. 🙂 däremot så slipper du gå till lekparken varje gång ditt barn vill gunga!

Nackdelen är att du måste borra två stora hål i taket för att fästa gungan.. men det kan det kanske vara värt 😉

gåvagn

gåvagn

Gåvagn 

När det är dags att lära sig gå kan man ta hjälp av en gåvagn – en trävagn på hjul där barnet stödjer händerna mot ett handtag!

Elias tyckte det var jättekul att gå runt med gåvagnen men nackdelen är att den inte går att svänga så jag måste själv hjälpa till att svänga ut vagnen från väggen varje gång det tar stopp..

En till nackdel är att den lätt välter om barnet ska försöka gå med vagnen bakifrån.

bollhav

bollhav

Bollhav

Ju äldre barnet blir dessto svårare är att underhålla dom 🙂 En favorit som Elias upptäckte hos en av hans kompisar! Tyvärr så fick det inte komma in något bollhav hem till oss eftersom hunden också gillar bollar..fast på ett annat sätt 🙂    Ett bollhav låter större än vad det är – men det finns faktiskt mindre varianter som får plats i den minsta 1:an!