Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Ställa i ordning och redo för avfärd!

Idag har vi haft en sån där förberedelsedag. Det ska ställas i ordning för att i helgen ska vi åka bort! Med mjölkkor tog det flera dagar att ställa i ordning om man skulle bort. Men nu är det lite lugnare. Men se till att alla djur har mat överallt, så C har kört balar till betena och vi ber nu till alla gudar att djuren håller sig på rätt sida stängslet!

Det som egentligen tagit mest tid var att få kycklingarna på nått bra ställe. De har en bur ute nu som börjar bli liten där de måste ha påfyllning av mat, flytta buren och tillsyn två gånger om dagen, funkar ju när man är hemma och så men inte nu. Så jag har ägnat dagen åt att göra en egen liten hörna åt dom inne hos hönsen. De måste få vänja sig lite med varandra innan man släpper ihop dom.21124719_10214290651248107_1205045067_o

Jag tror de blev himla nöjda över deras nya lya!

21103781_10214290651528114_1701364951_o

Några fattade vinken på en gång!

Småttingarna får bo i kaninburen utanför. Så nu är det superlätt för farfar Hans (som så passande kom igår) att kika till en sväng i helgen.

En vattenslang är lagad till hygget också som jag upptäckte småläckte och glad att jag gjorde det på förmiddagen för sen har regnat hela dagen.

Och så har det packats. V ska alltså vara borta i typ två dagar och jag undrar hur vi ska få in allt i bilen! SÅ mycket packning det blir alltså med två barn! IMG_0597

IMG_0589

En världssöt liten hjälpreda hade jag med packningen.

Utekläder, träningskläder, varma lager-på-lager kläder är nedpackat.

Nu ger vi oss för kvällen. Det mesta är nedpackat så tar vi resten i morgonbitti.

Och vart ska vi? Jo fjällen! Berättar mer sedan, nu är det godnatt!

2 reaktioner på ”Ställa i ordning och redo för avfärd!

  1. Vilken sötnöt som hjälper mamma att packa. Vad roligt för er att komma iväg en sväng. Önskar er en trevlig resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *