Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Skotips och pipisar.

Lilla P invigde sina nya skor idag. Sådär lite stolt uppvisning för kameran.

IMG_0446

Och så klämma på tån, som mamma gjorde hela tiden när de provades! IMG_0448 IMG_0450

Ett tips för er som inte inhandlat höstskorna än. Superlätta, enkla att ta på och ett superpris på det! 99kr på Stadium Outlet (som jag precis upptäckt finns i Birsta ju!) Inget sponsrat bara ett tips!

IMG_0454

Lilla P skjutsades på Järnsta alltså. Sedan har förmiddagen bestått av mycket frustration. Något verkar vara allvarligt fel på traktorn. Sådär att vi den inte vågas köra med. Får vi nån service? Nope. Och det är inte första gången detta händer. Denna situation gör att vi kan hålla oss för skratt alltså.

Så i väntan på samtal och servicekillar så började C att såga till telefonstolpar som ska bli en uppsamlingsfålla på hygget.

Efter att ha tittat ut hur den skulle vara så gick jag till mina pipisar. Storstädning.

IMG_0459

Wyandottisarna fick komma ut för första gången. IMG_0462 IMG_0471

Ska bli så spännande att se hur dessa kommer att se ut alltså! Trodde att alla skulle bli svart/guld då de var så mörka men det kommer ju ljusa fjädrar också! IMG_0481

Och här, min favvo som kikar in i kameran. Min Brahmatjej – hoppas jag! Svårt att se på dessa om det är höna eller tupp alltså! IMG_0482

Och här har ni en tjej som alltid flyger upp på kanten när man öppnar buren! IMG_0483

och idag fick hon sällis av en tuppis som också kom på att han kunde flaxa upp. IMG_0492

Och så blev jag så full i skratt då en av mina fina Brahmor (Brahma är alltså en hönsras, ni ser att de är lite större och har fjädrar på benen! Så fina!) hoppade upp. Men han såg inte alls lika säker ut! IMG_0495 IMG_0503

Det var mer: ”-Hallå, hur kommer man ner härifrån??”

IMG_0512

”Mammaa, är du klar snart?”IMG_0513 IMG_0514

En gullrumpa i vagnen som satt och tittade på. Lilla P hämtades hem och hjälpte pappa att göra i ordning vägräcken som ska vara till fållan. IMG_0518

Man måste gå en bit ifrån och hålla för öronen när pappa kapar med rondellen.IMG_0521

Typ världens finaste team! <3

C tog läggning av Lilla P ikväll, syrran hade redan kraschat i vagnen, och jag gick ut och körde en bal till tjurarna och korna som har slut på bete igen.

Nu har vi kväll.

(Psst. Glöm inte att ni kan använda min kod MITTLIVSMBONDE20 på startpaket från Herobility eller MITTLIVSOMBONDEFRIFRAKT och få fri frakt på din beställning av valfria varor när ni vill! Kika HÄR och kika på deras hemsida!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *