Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Balkörning och kvällsenergi!

C kom hem inatt runt midnatt. Han gjorde så och klev upp tidigt istället och balade de sista hektaren Istället för att köra hela natten. Klokt gjort.

Och nu börjar det, denna hektiska tid. C kommer att jobba mycket ute och köra balmaskin (inte våran maskin, vi har ju ingen heller!). Min dagsplan var att skjutsa Lilla P på Järnsta, skruva lös en trasig slang på lastaren på traktorn och lämna in den för lagning och sedan börja köra hem balar. Allt ska hem på ett par dagar är planen och sedan ska skit ut. Men det var ju inte bara att skruva bort den, såklart...

Den där blanka där under ska bort ja.

DSC_1434 DSC_1433C kom hem för mellanlandning innan nästa balningsuppdrag och kunde hjälpa lite. Det slutade med rondell och skruvar överallt, typ. Jag som skulle försöka komma ihåg vad som satt vart i lite mer läggs-på-minnet-fart. Brådis var det också att hinna med slangen innan de stängde för lunch! Vi hann. Pappa C åkte iväg igen och jag och Hedvig kom tillbaka med en ny oläckande slang. Och nu var det ju bara att få ihop allt igen! Men de gick bra som tur var. Lite amningspaus och mat i magarna och så iväg för att äntligen börja hämta balar!

Ett lass hamn jag, sedan var det dags att hämta Lilla P igen. Ut med barn och in med barn i bilen, hämta Storebror, amma Liten och sedan in i traktor alla tre igen. Ett till lass hämtade vi.

DSC_1435 IMG_20170619_132125_311

 DSC_1437 DSC_1438 DSC_1439

Sen var det knorrande magar och en pappa som fått haveri.

Så nu ligger Lilla P och pappa C och sover. Pappan ska sedan på nattkörning med en annan press. Jag har massor med kvällsenergi och ska ut och greja. Har en liten sprattelfia här bredvid mig som också har en massa kvällsenergi då hennes dag mest bestått av att sova i traktor!

Så trevlig kväll önskar jag er, nu ska jag ut och vattna, klippa, gräs, hänga tvätt, plantera om, ja något eller allt, det får vi se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *