Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Ett miniprojekt på gång och något lättbakat!

Här jag gjort kväll, äntligen. Stora pojken är nattad (långdraget ikväll… ) och lite styrketräning är gjord i väntan på en sovande storebror. Lilla bäbisen ligger här bredvid och småpratar och sparkar med småbenen. Efter en dag med mycket sömn så är hon lite kvällspigg. Många timmar har sovits ute i vagnen. Efter en förmiddag på besök hos några bondekollegor så har vi spenderat dagen ute. Mamman med munskydd på och grejat på nere i gamla lagårn. Vad det är för litet projekt får ni se så småningom. Pappan och Lilla P grejade med plogen utanför, som snart är färdig. Några bultar modell större behövs bara som var en beställningsvara så de kommer imorgon. Lite plock och städ på gården också innan vi gick in för middag.

Jag slängde ihop ett bröd också medans potatisen kokade. Ett recept som är helt i min smak! Fort, enkelt och nyttigt! Då jag kommit på att jag egentligen inte gillar att baka men vill helst att allt ska vara hemmagjort, ja då är det bara att försöka hitta det man gillar att göra och detta recept är ett sånt där filmjölksbröd så det behöver inte jäsa! Woho säger jag! Bara gegga ihop allt i en bunke (inte ens händerna behöver bli kletiga), ner i en form och skjuts in i ugnen! Ställ klocka och klaart!

IMG_7642 IMG_7653IMG_7647 IMG_7650

Pappan har kommit igen kvällsjobb och jag har precis slagit mig ner i soffan med en kopp te och en bit av det där nybakta filmjölksbrödet där det är både morötter och frön av olika de slag i. Trevlig kväll!

3 reaktioner på ”Ett miniprojekt på gång och något lättbakat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *