Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Ärtor på fönsterbrädan och morsan får feeling.

Vi gick ut allihopa imorse efter frukost. Lilla P i ny mössa som mamman haft en gång i tiden och söt som socker blev han! Klart han alltid är söt min lilla pojke men ja, ni fattar. 16930846_10212436654699352_1831645874_o

Vi hjälpte pappan att försöka få igång Brum-brum som fått soppatorsk häromdagen. Det ska luftas och grejas och så är det nått fel på startmotorn också…men efter mycket om och men så brummade han igång! Vi gick såklart en bra stund där på foderbordet och pratade med kossor och matade med ensilage. En liten kom på att vattenkopparna är helkul att leka med också, det kommer ju vatten när man trycker!!

16931144_10212436654979359_1477517752_o

Vi var ute i nästan två timmar så när det började närma sig lunch så gick vi in och åt. Lilla P slocknade sedan ovaggad ute i vagnen. Mamma/mormor kom en sväng på sin lediga dag och tog med Kajsa på en springtur. Kanon!

V har sedan haft på-tu-man-hand-efteriddag jag och Lilla P. Pappan åkte för att mjölka kossor på det nya stället och vi har både satt ärtor i jorden, ritat och lekt med vatten i vattenkranen tills det var blött på både golv och kläder.

Det där med ärtorna. Tips från min mor! Att sätta gula ärtor i jord och sedan får de stå och gro i köksfönstret. Resultatet blir hemmaodlade ärtskott! Mums! Perfekt den här årstiden då det gröna från affären smakar NOLL och kommer från långt-borta-land. Ett tips som jag för vidare!

IMG_5714 IMG_5718

Lilla P vattnade de nysatta ärtorna.

Ritade med kritor och pennor gjorde vi också. Den Lille blev less efter en stund men mamman fick feeling och gjorde minsann en egen teckning! Och nog blev det lite lyckat då Lilla P minsann såg att det var Mamma Mu och Kråkan jag försökt få till!

IMG_5723

Och nu har vi kväll. Lilla P har ätit mat och sitter nu och kikar på Bolibompa. Jag tänkte träna lite styrka nu innan det är dags att natta den Lilla.

Tro om pappan hinner komma hem innan nattning idag. Han skulle vara ensam och det är hans andra pass så det tar nog lite längre tid än igår. Men det visar sig.

Jag önskar er en trevlig kväll och helg så länge!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *