Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Lyxstund för morsan, vårkänslor och Hjärta mjölk.

Här klev vi upp hela familjen tillsammans i morse sådär lite tidigare än vakna-av-oss-själva. Vi åt frukostgröten och så åkte vi iväg. Vi skjutsade pappan till granngården där han mjölkar några pass i veckan nu. Idag hade de klövverkning så han skulle vara där hela dagen. Vi åkte sedan vidare och släppte av Lilla P på Järnsta. En glad unge lämnade jag där som direkt hittade nån kranbil att brumma med. Jag fick be om en kram innan jag gick då han inte alls brydde sig om mamma nått mer. Kul att han trivs så lillungen.

Sen åkte mamman hem. Hade lite tid innan dagens planerade färd och preggot tog tag i ännu ett skåp. Under diskbänken. Så tillfredsställande att skura ur! Ja det är ju något med denna graviditet och skåpstädning…

Och så hoppade jag in i duschen och sedan, helt själv till ”ministaden”. Jag hade en tid hos frissan! Kors i taket! De senaste åren så är snittet på mina frisörbesök en gång per år, typ… Nu önskade jag mig en frisörtid i födelsedagspresent innan bäbis kommer tänkte jag. Sen vet man ju inte när man får tillfälle nästa gång liksom. Och nu tyckte jag ju att det inte var så himla länge sedan jag satt hos frissan, i höstas, ett halvår sedan. Ja ja, bättre än ett år åtminstone!

Bara en toppning av det slitna och oj så fräscht det blir! Men fortfarande långt!

IMG_5576

Så himla passande att jag bara åkte förbi hemma direkt på dagis för att hämta min Lilla P igen. Vi käkade mellis inne innan vi klädde på oss och gick ut. I detta galna vårväder?! Det mesta av snön har smält bort och det är is överallt. En massa plusgrader och sool. Och det bästa är ju att ljuset är med oss så mycket längre. En eftermiddag ute där vi körde soppåsarna till soptunnan med pulka.

IMG_5559 IMG_5564

Körde traktor såklart och skrattade åt en tokig kisse.

IMG_5565 IMG_5566 Och där står bilen också ja, den nya familjebilen. Där nu babyskyddet är monterat och redo för en till passagerare.

IMG_5568 (2)

Mamman bar ut kartonger och annat från övervåningen till ”Lillstugan” och grovsopssamlingen. Jo visst får jag sota för den lite för aktiva dagen nu, onda fogar! Men det har gått som på räls idag och inte gått att stoppa.

Och nu har vi kväll. Efter middagsbestyr, hämtning av pappan och nattning.

Och såhär på Alla hjärtans dag så lyxade vi med en hembakad semla till kvällsteet. Mycket gott och snart kallar sängen. Jo! Apropå Alla hjärtans dag så har jag tillsammans med @hjartamjolk en tävling på min instagram. Ni ska göra ert eget mjölkhjärta och kan vinna fint pris, kika in och kolla på @mittlivsombonde

Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *