Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Dop, full fart och nesting-period!

V var på dop igår. Lilla Harry fick sitt namn!

16444188_10212188186007790_1888773554_o

Superfint!

Lilla P invigde sina ursnygga röda jeans som flugit ända från Belgien till hans två-årsdag. Tack farmor och farfar!

IMG_5278

Kanongott fika efteråt och barnen sprang omkring och lekte gärnet! Jag tror inte ens att Lilla P märkte att båda hans föräldrar försvann en stund. Pappan skjutsades till lagårn för kvällsmjölkning.

Jag och Lilla P åkte sedan upp till gammelmormor och gammelmorfar en sväng och hälsade på. Vi väntade där tills pappan var klar. Istället för att åka hela vägen hem och sedan bara nån timme senare hämta han igen.

En trött Liten P hade vi här hemma när kom hem efter en ritkigt fartfylld dag! Med att sitta still i kyrkan, busa med andra små och stora barn ett par timmar och så lek hos mormorföräldrarna.

Mamman somnade tidigt i soffan hon också…

Idag har vi haft ett litet annat tempo. Eller ja på ett annat sätt i alla fall. En härlig lång morgon och när Lilla P sov efter lunch tog jag äntligen tag i något som det är hög tid för! Lilla Ps växa-säng ska målas! Han ska få ett eget rum innan bäbisen kommer. Och det börjar liksom dra ihop sig. En färgburk har redan blivit kasserad då den gav en chock när locket öppnades; slajmgrönt! INTE vad som var tänkt. V har lite olika smak jag och C om man säger så. Och normalt brukar C inte riktigt bry sig så mycket om det som görs här hemma. Men nu var det himla viktigt att sängen skulle vara grön. Så det har varit många diskussioner innan vi kunde enas om en färg, som efter att ha trott att den skulle bli bra på färgkartan visade sig bli hemsk! Så nu blev det en helt annan, inte riktigt som jag tänkt men det får duga nu! Gröna nyanser är så himla svårt att hålla på med har vi märkt! Men äsch, nu får det bli som det blir.

Sen har vi grejat på här inne Lilla P och jag. Medans det varit grått och dimmigt och blåst storm ute. Bytt på sängarna, städat lite på övervåningen och rensat bort kläder som Lilla P vuxit ur. Och så har det börjats med de där pyttikläderna!

Bäbisen är bakad i 36 veckor nu så v är ju på sluttampen! Herregud. Jag börjar helt plötsligt bli lite stressad över att få klart! Nesting-perioden har definitivt dragit igång!

IMG_5259 IMG_5263

 

Och titta här vad mamman hittade i en kartong där uppe! Supercharmiga hängselbyxor som hon också haft en gång i tiden!

IMG_5290

Fiolspelande har vi ägnat oss åt också. Eller ja mamman såklart och Lilla P heja på.

Pappan väntar vi komma hem vilken minut som helst nu. Han har varit hos grannbonden för eftermiddagsmjölkning. Lagomt till att säga godnatt till Lilla P.

Så trevlig kväll säger jag!

2 reaktioner på ”Dop, full fart och nesting-period!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *