Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Att känna sig lite nöjd.

En dag med en hel massa som hunnits med faktiskt.

C åkte iväg före tuppen imorse för att mjölka. Vi klev upp några timmar senare och hade den vanliga grötfrukosten. Sen hoppade mamman i träningskläder och körde ett litet träningspass. Lite stabila höftlyft, armhävningar på knä för att minska buktrycket och några andra överkroppsövningar med lite vikter.

Lilla P sprang omkring och var blöjunge i det varma huset. Det blir ju så när vädret svänger såhär. Huset kämpar för att få upp värmen när det är kallt ute och så blir det plusgrader helt plötsligt och det blir jättevarmt.

IMG_5057 IMG_5058

Och sen sattes ugnen på (som om det inte var nog varmt redan!) och så drogs det igång med bak. De där småhänderna var ju självklart med i alla moment.

IMG_5060 IMG_5061 IMG_5063

Och så har jag officiellt kommit fram till att jag inte gillar att baka. Att ha hembakat fika känns självklart men att göra det är inte det roligaste jag gör…Jag lagar hellre mat än att baka. Det är tidskrävande, kladdigt och det blir en massa disk! Plus att jag knappt själv äter sötsaker så känns det ännu mera meningslöst. Men samtidigt vill man ju ha något att plocka fram ur frysen om man får främmande. Anyway, när jag nu ändå skulle baka nått så varför inte då passa på att göra lite mera när jag ändå var igång. Så några hallongrottor, kärleksmums och citronkakor senare kände jag mig himla nöjd ändå. Ugnen kunde stängas av och jag hann diska undan allt och måla sista varvet på Lilla Ps sängbord innan han vaknade från sovning.

IMG_5065

Ja han ska ju få ett eget rum Lilla P. Han sover ju inne hos oss nu men innan Lilla krabaten i magen kommer så ska hans rum stå klart tänkte vi. Ett litet moment som jag nu börjar bli en aning stressad över. Ingen jätteförvandling ska det bli men det är ändå lite som ska göras innan det är klart. Men första momentet är ju i alla fall klart nu då, sängbordet! Som jag hittade i ”lillstuga”. Obehandlat furu med hjul. Men några lager vitfärg och bort med hjulen så blev det som nytt!

Vi gick ut en sväng på eftermiddagen jag och mina Lilla. C åkte iväg för en röntgentid.

En skön dusch för oss båda och sedan efter maten så kom C hem och så fick vi finbesök. Axel med familj. Pojkarna lekte gärnet med typ alla leksaker på samma gång och vi andra fikade för-dagen-bakat fika och så fick sig C en klippning. Lyxigt! Stilig blev han minsann. Istället för att bara ta apparaten och dra så kort han bara får genom huvudet så blev det lite mera finess nu! Tack Anna!

Han med snyggt hår gick sedan ut för lite kvällsjobb i lagårn och jag har lagt den Lilla.

Vilken dag det blev av denna. En sån där dag som man känner sig nöjd över. Tränat, påfyllt i frysen och ett av småprojekten till Lilla Ps rum klar. Att få avsluta med en mysig fikastund gjorde ju inte dagen värre!

Godkväll och godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *