Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Båt, hav och kvällsjobb.

Hej i denna tidiga, disiga måndagmorgon.

Här sitter jag i min ensamhet vid frukostbordet. Mina pojkar sover gott på övervåningen och jag ska snart bege mig mot jobbet och Borta-gården.

Men jag tänkte kika in här och berätta lite om gårdagen, Jag tog en springtur på förmiddagen med vagn och vovve. Kanske inte det smartaste draget då det hunnit bli riktigt varmt redan vid tio. Men skönt att få turen gjord och sedan hamnade vi på ett mera behagligt ställe i denna värme.

Såhär;

På mormor och morfarns båt!

Vi styrde kosan mot en favoritö och där prickade vi in både lä och sol. Runtomkring oss var det dimmigt och sjögit.

Lilla P badade och grävde i vattnet. Ja till och med morsan tog sig ett dopp i det nästan tjugogradiga vattnet. Man tolererar på något vis lägre temperatur i havet än i sjön… Mormorn och Lilla P hittade en roligt klippa att sitta på och sjunga sånger.

Vi fikade gott och drog oss sedan hemåt när de där, allt svartare molnen, kom närmare och närmare. Skönt då att kunna sätta upp kapellet och somna blåsfritt i mammas famn.

När vi kom hem igen hade pappan också gjort kväll, ofrivilligt kan man säga. Han hade några hektar kvar att slå men så gick ett hjullager på slåtterkrossen. Tyypsikt! Men vi vi tog tillfället i akt, jag slängde på mig långklänning och så åkte vi ut till Norrfällsviken för att äta middag. Bara sådär, för att vi kan och för att vi var sugen. Lilla familjen satt på uteservering och åt god mat innan vi åkte hemåt och la den Lilla i vagnen. Klänningen åkte av igen och så gjorde jag och pappan lite kvällsjobb.

Flyttade några djur och den stora gruppen fick byta fålla. En helt ljuvlig kväll och vi satt och njöt och småpratade där i gräset till de betande djuren.

​Oj oj nu måste jag ta och åka! 

Hoppas ni får en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *