Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Hemmadag

Hej i sena kvällen. Jag kikar in här en snabbis innan jag går och lägger mig.

Gårdagen bjöd på lite av varje. En fin uppvaktning av mina pojkar där på förmiddagen. C åkte till Borta-gården för jobb och Lilla P la sig vagnen för att sova efter lunch. Mamman passade äntligen på att olja ena delen altanen, tjoho! I bikini, varmt och gott. När den Lille vaknade sedan bytte vi om och åkte till mamma/mormor för en liten uppvaktning. Vi satt ute på altanen och åt jordgubbstårta.

Lilla P fick stanna kvar där och så åkte jag raka vägen till mitt kvällsjobb, mjölkning. Klockan blev kväll och så direkt därifrån tillbaka igen för att hämta upp Lilla P. När han var inlastad i bilen fortsatte vi till pappan och hämtade upp han för kvällen. Döhungriga båda två, klockan för sen för att något ”finare” skulle vara öppet så vi svängde in på en pizzeria. En tråkig sallad var inte riktigt vad jag hade tänkt mig som morsdagsmiddag men det blev så. Det är full rulle den här tiden på året och jobbar vi inte åt oss själva så jobbar vi åt någon annan inom samma bransch. Men mätta blev vi i alla fall. Och den där middagen kan vi ju ta någon annan dag.

Idag har vi haft en hemmadag jag och C. Lilla P har varit på dagis över dagen och vi har passat på att göra lite här hemma. Vi skjutsade båda två den Lilla på Järnsta och åkte sedan för att göra lite ärenden här och där. Väl hemma så fick vi igång en åkgräsklippare vi kommit över och klippte båda gräsmattorna, för första gången i år! Men alltså, åkgräsklippare, VILKEN GRJE! Tjoho på den liksom! Såå skönt att det äntligen är gjort. Lite annat småfix också innan jag hämtade Lilla P, tidigare idag än schemat. Vi åkte och handlade och fick sedan besök av saknade vänner som det var längesedan vi träffade.

De fick lite jord av oss och så blev det ju en liten fika, en glad liten Axel fick åka traktor och så tittade vi på korna. Ja vissa red till och med!

​Och nu ikväll har det blivit kvällsjobb. När Lilla P somnat för natten. Det har röjsågats, sprungits fram och tillbaka, stolpats och kollats tråd och nu går korna på ​hela ​hygget. Så himla skönt att det är gjort! Inga fler balar måste köras dit nu utan nu har de mat på backen till långt in på hösten. Och vilken kväll att hålla på i! Svettig blev man i tröja, tror det varit tjugo grader till alldeles nyss känns det som och dofterna ute nu är ju obeskrivligt ljuvliga! Att gå i det gröna, skogsdoft, hägg som slår emot en och frisk men varm sommarkvällslugt. Som jag njutit! 

Men nu tusan är det dags att slå igen mina blå. Pojkarna sover här bredvid. Jag skulle ju bara ”lite snabbt” skriva här men då dog datorn så jag måste springa och hämta laddare och starta upp allt igen och ladda över bilder och så så det tog lite längre tid, men men, slutar jag babbala nu så kan jag ju sova jag med…

SÅÅ godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *