Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Kalvar bakom knuten och en lycklig mor.

Vi började dagen igår med att flytta ut de minsta gänget kalvar. De får gå i en liten hage precis bakom huset. Eftersom att de är så små så får de hela tiden stödutfodring, alltså de har jämt tillgång till en bal även fast de går och betar grönt gräs. Men de klara inte av att försörja sig på bara spätt gräs (men lagen i Sverige säger att det måste ut på grönbete när de är 6 månader) så de måste utfodras som vanligt ändå annars stannar de av i tillväxten.

Men trevligt är det att ha djur bakom knuten!

Efter att lunchen var intagen skjutsade vi pappan till borta-jobb. Lilla P sov sin lur i bilen och efter lite mellis och så åkte vi till gammelmormor och gammelmorfar. Där stannade Lilla P ett par timmar medans mamman åkte och mjölkade ett kvällspass.

Fantastiskt nog blev jag bjuden på mat när jag kom för att hämta lillungen igen. Döhungrig i magen. Vi kommer hem precis samtidigt som gänget kommer hem från båten så då såg jag min chans. Jag la Lilla P och snörade på mig skorna och kutade iväg. Jag visste att C var påväg hem så jag tänkte springa och möta han och åka hem! Bara de att jag mötte han redan efter en kilometer så han fick åka hem själv. Jag fortsatte en runda, inte alls nån jättesväng för benen kändes tunga men ändå vilken härlig tur. En helt ljuvlig kväll! Doft av den fullt blommande häggen, vindstilla och kvällssol. Tunna tights och endast en underställströja med uppkavlade ärmar. Detta är det jag älskar mest! Löptur i en sommarkväll. Att det gick tungt är en sak, det gör ju det ibland så jag njöt ändå!

Lite coreövningar när jag kom hem och efter en dusch sjönk vi ner i soffan allihopa. Klockan var redan sen men vi tog ett glas vin och lite tilltugg innan vi gav upp för kvällen och gick upp till sängen. Sista kvällen för Ann-Marie som åkte hem nu i morse.

Och idag vaknar vi till Morsdag. Vaknar med mina pojkar, äter frukost och efter att fått order om att stanna inne i strykrummet en stund kommer jag ut till detta;

Lilla P jag älskar att få vara mamma till dig. Du är mitt liv, tillsammans med den där pappan såklart.

Ni gör mig till en lycklig mor <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *