Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Påskdagen.

Vi gick på upptäcktsfärd på gården medans pappan var och handlade korv. Det kräver lite fokus att gå på den lite kuperade gräsmattan med stövlar och tjock overall. Druttar man på rumpan så gör inte det så mycket heller. Man är glad ändå!

Sedan kom pappan och lunchkorven grillades. Det blåste som sjutton ute idag men vi hittade ett hörn på altanen där vi satt oss och åt. Man behöver inte alltid gå långa utflykter, en upptäcktsfärd på gården och äta mat ute på altanen är nog så bra tycker en liten ettåring, ja det tycker föräldrarna med.

Lilla P hoppade sedan i vagnen och slog igen sina fina blå.

Mamman började greja i köket. Och där har resten av dagen tillbringats. Påskmat har lagats. Ägg har kokats, rostbiff har rostats, efterrätt har bakats och ja allt runt omkring.

Sedan ramlade en vän in, väldigt försenad då hon fick punka på hitvägen! Så typiskt då det var denna tid innan maten vi hade att kunna prata ikapp. Men men, vi fick ju träffas i alla fall och trevligt hade vi.

​Detta bröd gick hem i alla fall! Kalljäst dinkelbröd med oliver. Ett recept jag föll för i tidningen Lantliv. Den degen har stått i kylen över natten och gräddats idag på förmiddagen. 

Middagen är bortdiskad, den Lilla sover på övervåningen och jag och C sitter i soffan och ser Mästarnas Mästare från början då vi varit utan TV ett bra tag. Mysigt avslut på en fin dag.

Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *