Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Jag blir lyrisk.

Vårvintern har kommit igång ordentligt, och ändå är vi bara i Februari! Ja vi har ju fått en extra dag i år men ändå, vi tackar för detta väder i alla fall.

När Lilla P hade tid för vagnssovning så gick jag och pappan ut tillsammans. Vi hjälptes åt med utfodring och flyttade några djur och så. Det var länge sedan jag gjorde något i lagårn nu. Det har varit C som skött det sedan vi slutade skicka mjölk. Han har fått lite av en nytändning (vilket är så härligt att se!) och jag har mest bara velat ta lite avstånd från allt ett tag.

Men idag var det riktigt trevligt att vara där en lite längre stund än att bara ”titta in” och typ kolla på något C byggt om eller säga hej till Lovis.

Speciellt att köra bala till djuren i detta väder!

Nöjda muisar. Titta på njutarn till höger!

När Lilla P sovit sin skönhetssömn gick vi i för mellis.

Pappa C gick ut igen och jag och Lilla P grejade lite här inne. Tvätt och sånt och lite småfix i huset.

Sedan klädde vi på oss och gick ut. Lilla P satte sig i pulkan med packad ryggsäck, och så gick vi till pappan.

Vi följde efter de stora traktorspåren nerför lägdan. Lite trixigt att ta sig ner må jag säga i ett knöligt, löst traktorspår med en lättvält pulka. Tre gånger trillade den lilla på sidan…men det var inte så farligt tyckte han!

-Meh, vem är det där nere?

-DET VAR JU PAPPA!

Då det redan var sen eftermiddag var vi på skuggsidan så vi gick upp till gården igen till solen. Med en skiva på lastaren så fick vi det perfekta picknickbordet.

Alltså, titta. Mina älskade pojkar. Tänk var mysigt man kan ha hemma på gården bara. Och picknicka lite med familjen.

​Jag blir helt lyrisk över alla dessa dagar. Vi har tid tillsammans. Ingen stress över alla måsten som måste göras hela tiden och  den där hemska att-göra-listan man alltid låg långt efter på finns liksom inte på samma sätt. 

Vi njuter. 

Trevlig kväll hörrni!

4 reaktioner på ”Jag blir lyrisk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *