Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Tillsammansjobb

Efter frukost och lite dragtid (inte vilja gå ut…Kyla) så lullades Lilla P ner i vagnen och vi gick ut båda två för några timmar tillsammansjobb. 

Halmning åt kvigorna och utfodring till dom och korna. Lilla P hade inte lust med en sån där riktigt långsovning utan vaknade när vi hade halmat. Men att sitta upp i vagnen och titta på brumbrum-traktorn är han alldeles utomordentligt nöjd med så vi kunde göra klart det vi skulle. 

In för en fika och sedan till mor och far en snabbis för att hämta några viktiga papper. Hem igen och så direkt till lagårn igen. Pappan och den lilla var inne medans mamman mjölkade. 

Det har varit kallt i två dagar och nu står utgödslingen. Någon som är förvånad? Trodde väl det.

Så imorgon blir en skitdag, bokstavligt talat. Graderna har stigit snabbt ikväll och det är nu bara någon minusgrad och blåser spiken! 

Inte en dags som jag hade tänkt om morgondagen, men vi får väl se hur det blir. 

Ett träningspass efter mjölkningen här hemma innan middagen och nu efter dusch och en stunds soffmys så ska vi upp och lägga oss. 

Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *