Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Julstämning

Gårdagen började med mjölkning i ottan. Efter frukostbestyr åkte vi allihopa till stan en snabbis. De sista-sista skulle inhandlas innan Dopparedagen. Vi hade världens upplägg och teamwork, inget extra spill någonstans utan bara tjoff-tjoff det vi skulle ha och sedan raka vägen hem. Det var mer som skulle hinnas med igår liksom.

Ut direkt när vi kom hem, båda två. En läckande vattenkopp fixades och det kördes balar till både kvigor och kossor.

Sedan var det mjölkningsdags men det var C som tog den och jag gick in för att duscha. Stressad såklart då tiden redan var sen. Jag åkte och gjorde något efterlängtat, något jag inte gjort på ett år.

Spela fiol!

Jag har spelat sedan barnsben och älskar det. Men nu spelar jag allt för sällan. Den där tiden är det brist på och den prioriteras bort. Men en gång om året, på den årliga julkonserten, då återförenas vi igen, jag och min vän. Fast just i år så är det inte min vän jag spelar på. Stallen har gått sönder så jag har fått låna en fiol. Att ha någon annans är helt annorlunda! Jag vet inte vad jag ska jämföra med, men typ som att köra någon annans bil. Principen är densamma men det känns superkonstigt och ovant.

Så lite extra knöligt var det igår, man är nog ringrostig ändå liksom. Men oj vad roligt det är! Varje gång jag tar i och spelar så inser jag hur mycket jag saknar och älskar det!

Man kan inte få mer julstämning än att sitta och spela jullåtar med en stor härlig kör i kyrkan.

Superlyxigt kändes det också att åka iväg och bara fokusera där och då på noter och takter. Lilla P var hemma med farmor och C mjölkade,

Och apropå julstämning. Idag vaknar vi upp till det här.

​C blev utringd inatt för plogning. Fem timmar senare sitter han nu här och ska bli avbytt en stund av traktordrägnen. S han kan äta och ta en powernap. För sedan kopplas det om och hela sträckan ska sandas. 

Det är extralyx här nu med en barnvakt boende i huset. Farmor och Lilla P tankar massor av tillsammanstid. Imorse när jag gick till lagårn så skulle ju Lilla P ha fått åka med pappan i traktorn men nu var ju farmor inne istället. 

Idag är det mycket som ska göras också så det är bästa vi sätter igång resten av dagen. 

Dan före dopparedan, hoppas vi har det bra och stressa inte ihjäl er nu, det är det inte värt! Kram på er!

0 reaktioner på ”Julstämning

  1. Så himla mysigt med snö ? jag sitter och lyssnar på när regnet slår mot rutan i Skåne. Inte alls så roligt ? jag vill ju oxå ha snö ?❄️⛄️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *