Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Ett farväl.

Godkväll.

Morgonen började med ett kyligt morgonpass i lagrån. Fem kossor mjölkades för sista gången. Jag sorterade ut dom och gick in och bytte av mot C som gick ut och lastade på damerna på slaktbilen. En av de som fick åka idag var gårdens maskot. Gammkossan. Ni vet. 13- åringen och 100 tonnaren. Hon har nu gjort sitt och det är dags att få komma till det evigt gröna ängarna i kohimlen.

Hon har varit med i större delen av mitt liv. Hon och Ella, en annan kossa som var bästisar har vi varit ute och gått med i grimma när de var småkalvar. Hon har alltid funnits där i lagårn, med sina tysta skridande steg och stackars fula horn.

Så det kommer absolut att bli tomt i lagårn nu, hon ska bara vara där. Även fast hon kanske inte var mig närmast hjärtat så som sagt så har hon blivit gårdens maskot och hon kommer att bli saknad.

En liten P och en liten 259.

Och hon fick en sista sommar ute på det fina betet. Och såhär går hon säkert nu för alltid, i kohimlen <3

Förutom ett farväl så har vi gjort de dagliga sysslorna. När Lilla P sov så hjälpte jag C att flytta kvigor för halmning och skrapning. Lite städning och så också innan han vaknade. Sedan var jag inne med Lilla P och C tog kvällsmjölkningen. Det riktigt länge sedan sist. Annars jobbar C på dagarna och jag tar som regel kvällsmjölkningen så får han ett par timmar att vara inne och vila och far- och sontid. Men Lilla P har börjat bli så där supermammig och lite gnällig efter sena eftermiddagssovningen. Så vi provade med att jag var inne ikväll. Och det gick ju ganska bra. Jag slängde ihop ett bröd igen, en annan sort den här gången men fortfarande lika lättbakat. Och med degen jäste blev det ett träningspass på köksgovlvet. Lilla P var både i vägen och inkluderad. Supermysigt. 

Och nu är det kväller. C har kommit in och vi kvällsfikar varmt nybakat bröd och ett glas mjölk. 

Imorgon är en stor dag. Stan, massa ärenden och skjuts av C till flyget på dagen och så Debatt på kvällen. 

Och nu säger vi godnatt!

0 reaktioner på ”Ett farväl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *