Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Att man njuter lite sådär extra.

God kväll.

Vi hade en sovmorgon imorse. Ja efter att ha vaknat till och kikat ut på den röda månen och lyssnat om mjölkpumpen går (som jag alltid gör, så man är hundra på att drängen har kommit).

Lilla Ps gammelmormor och gammelfarfar kom en sväng på förmiddagen. Morfar hjälper oss med vårt matbord. Det gamla fina vi har haft flera år nu efter att jag fått det för ett par år sedan av min farmors syster. Efter flera vändor med ommätningar, korrigeringar och så, så är äntligen skivan på plats ( och en list till för att få tätt, plus massa små klossar inunder för att hålla allt på plats ). Nu ska det slipas lite och sedan målas. Färgen har jag velat med. Har ett gäng färgprover hemma där hälften är superlika men ändå inte. Nån nyans av vit blir det i alla fall och jag tror jag har bestämt mig nu.

Lagomt till uppvak och lunch för Lilla P kom moster Fanny förbi. Vi bjöd på fika och lek med bäbis.

Sedan tog jag Lilla P och hoppade in traktorn och där spenderade vi ett par timmar på eftermiddagen. Jag har inte kört många timmar den här säsongen alltså! Så jag tyckte att det var extra speciellt och roligt att köra idag. Tagit han om kossor och bäbis har liksom varit min grej i sommar.

Och att det är en dag som denna. Härlig, solig höstdag, det är beten här hemma som putsas och jag har mitt barn bredvid mig gör ju att man njuter lite sådär extra.

C grejade med annat. Svetsen var framme såg jag, tror att han gör nån putta-in-ensilage-på-foderbordet-grej. Klockan tickade på och jag körde upp på gården, lämnade av Lilla P och gick till lagårn och mjölkade korna.

Nu är det hög tid för sängen. En tidig morgon imorgonbitti igen.

Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *