Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

#mjölkupproret

Å hej! Här hann jag inte titta in igår.

Efter morgonmjölkning och frukost slocknade jag på soffan, men bara för en liten stund. Foderbilen kom och knackade på dörren. En kaffetår slurpades och sedan var det dags att ge sig ut.

Halmning igen, utfodring och lite annat. Hann precis det jag tänkte medans Lilla P drog en långsovning.

Ja innan jag kom igång kom C hem med balpressen.Vi fick ett litet projekt om man säger så. Nätet hade inte nätat in balen utan rotorn i maskinen. Å HERREGUD.

Bilden talar för sig själv…

Jag vet inte hur länge vi satt och håll på med kniv och grejer, men en bra stund! Lilla P satt och hejade på i vagnen på sidan om, satt och pratade och skrattade stort när man tittade på honom.

Vilken liten solstråle som lyser upp vårt liv alltså.

Till slut hade vi fått bort allt, några skärsår rikare på händerna och pju att vi fick till det.

C for iväg och fortsatte bala och jag, ja jag fortsatte jobba.

OCH NU.

Gå in på http://www.mjölkupproret.se

Där finns en liten filmsnutt med mig och en tjej till.

Mjölkupproret är en kampanj som pga, som ni alla vet, mjölkkrisen. Eller mjölkkatastrofen som det faktiskt är nu.

Det finns bland annat en sida som man även kan ladda ner där man kan se vilka varumärke man ska ha koll på för att köpa garanterat svenskt!

Så in och kika! #mjölkupproret

Och igårkväll blev vi klara! Andraskörden är balad och klar.

830 bal blev det!! Mer än på första skörden. Så denna ”usla” sommar är perfekt för oss bönder och växtligheten. Ja förutom grönfodret då, lite för blött.

0 reaktioner på ”#mjölkupproret

  1. Hej på er!Min bästa vän och granne skriver krönikor i vår lokala tidning. Denna veckan valde hon att skriva om mjölkkatastrofen. Gå gärna in och läs den!annumeraelin.bloggspot.seMed vänlig hälsning, Louise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *