Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Skitjobb

​Godkväll.

Vi sitter här i soffan nyduschade, nyätna med en sovandes bäbis på övervångingen.

Vi har haft en skitdag idag. Ja, en rätt bra dag faktiskt men en skitdag – bokstavligt talat. Vi fick ju hem fel wire förra veckan. Men vi blev rådda att prova den här ändå. Så varför inte. Är så himla less att skrapa med traktorn nu. Det är klart det blir skitigare om man skrapar bara en/två gånger om dagen än om det skrapas en gång i timmen. Lilla Ps mormor och morfar kom förbi på en kopp kaffe och så himla passande så tog de med sig Lilla P hem så både jag och C kunde gå ut och fixa utgödslingen,

Tillbaka med de tunga skraporna i gångarna, ut med wiren och sätta fast i skraporna i bakkant och ​så ut med kedjorna som drar framåt. Vi upptäckte vad som orsakat att den gick av i alla fall. Där den går igenom järnbalken efter brythjulet ska den gå igen en träplanka, men den var helt bortrutten så wiren skrapade direkt på järnet. Såklart att den går av till slut då. Så vi fick borra hål i en ny och försöka sätta fast den.

Det är roligt att jobba tillsammans. Det går vi ju faktiskt inte så ofta. Man delar upp arbetet och jobbar med olika saker. Och speciellt inte nu när vi har Lilla P.

När allt var ihopsatt och klart satte vi igång. Den gick några gånger, sedan ser jag att den ena inte går. Wiren har lossnat från ena skrapan och wirelåset är borta. Såå nära…

Vi får svänga in på Järnis och köpa ett nytt imorgon men sen så kanske de kan få gå ett tag!

Där sitter han, våran matintresserade lilla kille. Han blir tokig om han inte får något att äta när vi sitter vi bordet. Vi har börjat lite smått med ett litet mål mitt på dagen. Potatis eller lite gröt. Det tokgillas!

Lilla vän, det gör lite ont i mammahjärtat att du vill ha annan mat än vad mamman serverar. Men det är ju så himla roligt att se hur han bara älskar mat och sträcker ut armarna och gapar långt i förväg när en sked med något smarrig på är påväg till lillmunnen. Jag kommer nog amma en bra stund till ändå, men att börja smyga in lite mat. Det är såklart supermysigt att äta mammas mat också såklart.

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Imorgon är det en lite spännande dag. Men det tar vi då, god natt!

0 reaktioner på ”Skitjobb

  1. Åh förstår hur du känner. Min lilla tös (också 6 månader) helammas också. Men ger henne lite smakportioner av vår mat när vi äter middag eftersom hon är så intresserad och vill smaka. Men hoppas mammans mat duger ett tag till ? det är ju så mysigt ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *