Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Att ha hittat något stort

Det var en stor dag igår. Men jag börjar från början. C gjorde allt i lagårn på morgonen, gav kalvarna och sån. Jag och Lilla P drog på BVC. Och hjälp så ungen växer. Hur bra som helst är det ju men de gör lite ont i mig också. Min lilla bäbis…

Dags att faktiskt börja inse det och åka och köpa en spjälsäng snart. Han ryms ju snart inte i sin bäbiskorg!

Älskade barn.

Efter vägning och mätning av en liten åkte vi förbi trädgården och köpte med oss lite blommor som ska pryda altanen.

Väl hemma fikade vi lite tillsammans med pappan. Sedan ner med bäbisen i vagnen och ut på en springtur. Värsta sommardagen var det igår! Bara med en underställströja med uppkavlade ärmar och tunna springtights parkerade jag vagnen vid den där äckliga backen och körde intervaller. Svettig som en gris och röd som en tomat kände jag mig rätt nöjd efter x-antal vändor uppför den där backen.

Fick sommarfeeling när jag gick en sväng på en lägda där gräset nu börjar ta fart. Om värmen kommer riktigt nu kommer det att explodera på åkrarna! Vätskan finns i backen så det är bara värme som behövs. Men det ser ut att bli senare i år med första skörden än i fjol. Det har varit så kallt, och blött!

Hejdå och tack för idag äckelpäckelbacke.

Hemma på gården igen blev Lilla P parkerad igen, sovandes och jag tog med mig lite tråd och kutade ner på betet. Fixade det sista på stängslet på en ny fålla till kossorna.

C kom och sa hej. Titta däruppe. Kossorna tror att de ska få komma till den nya hagen på en gång…

Efter en svettig tur piffade jag till mig, tog med mig Lilla P såklart och drog iväg. Kusin Nathalie anslöt och något stort hände.

Jag har hittat min klänning. Min brudklänning.

Jag har velat ett tag mellan två/tre olika. Men bestämde mig till slut för den här. Och nu när jag provade den igår så var det självklart. Det här är min klänning. Jag fick till och med en liten tår bakom ögat. Vilket jag verkligen inte hade väntat mig, jag trodde sånt bara var på tv.

C har ingen aning om vad det är för klänning. Vilket också känns lite pirrigt. Hoppas han gillar den! Men han kommer inte att få se den innan bröllopet heller. Det är först där i kyrkan, på den stora dagen, när jag kommer gåendes mot honom där i gången som han kommer att se mig och min klänning. Kittlande tanke!

Idag är det inte alls så härligt som igår. Regn. Men det är på ett sätt bra. Det blir lättare att ta sig tid att måla då. Det vill man ju inte göra då solen skiner ute.

Så fram med penseln!

0 reaktioner på ”Att ha hittat något stort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *