Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Försöker att förstå

God morgon. Det är mörkt länge nu på mornarna. Man får försöka göra ngot positivt av detta mörker. Vi får tända smålampor i fönstren och mysljus när vi kommer in från lagårn. Varm gröt med äppelmos i soffan efter ett morgonpass i lagårn blir så mycket mysigare med några tända ljus i morgonmörkret. Precis som igår började det ljusna smått när jag gick in från lagårn och vilket fantastiskt sken! Mörkt blå himmel mot det frostiga träden och gräset. Svårt att förklara och inget jag lyckats fånga på bild men otroligt fint. 

Jag hade en bäbis i magen som hade partaj igårkväll. Tror att det prövades lite nya moves där inne. Jag försöker förstå att det är en hel bäbis därinne. En klar bäbis faktiskt, som bara ska växa på sig lite till. Våran bäbis, en blanding av mig och C. Det är så stort att det är svårt att greppa. Men det börjar bli mer och mer verkligt. Jag som mått så himla bra hela tiden (bortsett från den där tröttheten) börjar jag nu känna mig gravid på riktigt. Magen växer, det känns mindre och mindre motiverande att jobba hela dagar. Efter en heldags jobb är jag helt slut, i både kropp och knopp. Det är snart precis två månader kvar till lillen är planerad att komma. Hade jag varit en kossa nu hade jag gått i sin. Tagit semester från ett hårt jobb. Vi ska väl försöka ta hänsyn till det så jag känner att jag orkar med dagarna på ett bra sätt. Sen hoppas jag att jag får Gravidpenning som man hört inte alls är lätt att få. Så vi kan ha en anställd lite mer om avlastar oss båda. 

Vi ska iväg en sväng idag men det berättar jag mer om senare. Trevlig lördag på er! 

Här är en bäbis men av en annan sort. En söt liten tös som är lite morgontrött.

0 reaktioner på ”Försöker att förstå

  1. Det är jättesvårt som egen men det som kan rädda mig är att vi har ett AB så jag är ju egentligen ”anställd” av företaget. Sen har man hört att det är svårt att få ändå, hur de bedömmer ett fysiskt ansträngade jobb, men man måste ju tusan få ut som bonde tycker man! Så vi håller tummarna ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *