Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Nöjd

Det gick ju som hejsan idag! Dräktighet efter dräktighet. Nio stycken har gått med tjuren och åtta var dräktiga. Den dam som inte var det har nog dålig fertilitet. Jag har seminerat henne en gång innan också men hon tog sig inte. Kalle sa att det var dålig aktivitet på äggstockarna, ja man kan känna sånt om man är proffs. 

Inte bara tjuren, jag har också lyckats bra. 6/8 kor och tre kvigor, på första semineringen ? 

Jag satt med Kalle sedan när vi han gjorde foderstater. Alltså bestämmer hur mycket kraftfoder varje enskild ko ska ha. Det beror på hur mycket hon mjölkar, vad hon har för halter på mjölken och vart i laktationen hon är. Detta är en hel vetenskap ska ni veta! 

Medan vi satt och pysslade med det åkte C iväg med traktor och djurtransport och hämtade hem våra kvigor från betet och kviguppfödaren. Känns så himla skönt att ha mina tjejer hemma igen! Nackdelen med att man skickar iväg dom är ju att man tappar  kontakten. Det hinner hända mycket! De växer så man knappt känner igen dem och man lär ju inte känna dem på samma vis som när man träffar de varje dag.

Jag tog kvällsmjölkningen, C snickrade lite på pumphuset och gjorde sedan kväll lite tidigare. En lugn kväll och nu går ögonen i kors, trött P. Så jag önskar er en god natt!

Såhär gott kommer jag också att sova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *