Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Lyckligt nöjd

Ännu en sån där dag som blev sen. Så det blev inte nått inlägg här men bättre sent än aldrig wink

Jag tog min efterlängtade springtur efter frukost igår. Alltså, jag hade ett litet leende på läpparna när jag sprang iväg. Benen gick av sig själv, som att de äntligen fick springa! Grymt härlig tur i makalöst väder! Kände mig lyckligt nöjd resten av dagen. Tänk vad lite flås kan göra wink

Glad vovve och glad P!

C har börjat plöja! Vi ska leja plöjningen i år då det är så himla mycket men självklart vill han ju köra lite själv också, så han tänkte plöja betet i alla fall smiley 

Jag hade tänkt köra ut åt kalvarna men tiden flög iväg (var tvungen att åka och hjälpa C också men det fick jag inte skriva omwink) och det tar alltid längre tid än man tror, så det skulle bli jättestressigt. Var ute nån timme istället. Städade på altan, åkte med flaskor på återvinningen, affärn, innan det var dags för lagårn igen.

En till Nisse-kalv har trillat in, i skrapgången…In och bada kalv, tina upp bra-råmjölk (blev en kviga smiley) innan jag kunde börja med mjölkningen. Börjar bli många kalvar nu och imorse kom en till smiley En ko som kalvade inatt, en kviga efter Zac laugh hon har gått en vecka över tiden så jag hade förväntat mig en tjur, men inte den här gången!

Efter mjölkningen igår var det lite göra kvar. Två små bäbisar som skulle matas med nappflaska, utfodras och en kviga som skulle semineras. Hon går på djupströbädd så jag förvänatade mig att det inte skulle vara "bara" att få fast henne, men ibland går det faktiskt bättre än förväntat också. Bara att gå fram, lägga på grimman och knyta fast henne smiley

Hade tagit fram en köttbit ur frysen som jag hade tänkt grilla eller i alla fall steka upp men klockan var tjugo i nio när vi vi var kalara och som sagt så hungrig att jag knappt kunde prata så det fick bli en snabbmiddag, igen. ni vet den där gröten och kokta ägg.

C slog på en film jag velat se men jag somnade i soffan innan den var slut.

C som hade lagårn imorse och jag fick sova, såå skönt. Kalle foderrådgivaren ska komma nu på förmiddagen och lite andra saker händer idag så nu måste jag kila, god morgon!

 

Det smarta sättet att flytta en kalv ut till boxen, en tom gödningssäck kommer till användning wink

Alltså sötbulle wink

 

 

0 reaktioner på ”Lyckligt nöjd

  1. Ni verkar ha ett härligt liv och fin gård! Fantastiskt vilket arbete ni gör varje dag! Härligt att se. (Ett tips, blanda i ett okokt ägg i gröten. Ännu mer mättande! 🙂 Tack för en härlig blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *