Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Höstmarknad!

Jag tyckte att hela dagen på något vis bara försvann igår. Jag ju kunde liksom inte komma igång med något kändes det som, men lunch och otajmade barn när det gällde sovning och så.

Men när Lilla P vaknat efter sin lite längre sovning (får sova längre med sin förkylning) så packade jag med mellis och körde han till pappan som höll på att slå. Mellis i traktorn, alltid en hit!

Jag och bebben tog andra traktorn och åkte iväg långväga och hämtade ett lass med balar. Nästan två mil är det till våra lägdor längst bort.

Ett lass hann vi, bättre än inget, för att ta emot veterinären när vi kom hem och sedan dags för mat.

Inget träningspass blev det, noll motivation där på kvällen efter läggning av barn och så.

Men! Då har vi börjat den här dagen med morgontur med vagnen istället! Såå skönt!

DSC_2216

Och nu är det lite brådis. Passar på att skriva lite här i bebbe-slurpande stund. Vi ska snart åka och stå på höstmarknad och säljs ost här i Nordingrå, på Mannaminne. Via LRF säljer vi Västerbottensost från Norrmejerier! Mycket annat smått och gott kommer ju också att finnas såklart så har ni inget annat för er idag kom på höstmarknad!

Nej, dags att packa ungar!

Annons

Segstartad morgon och tuggvänlig napp!

Samarbete med Herobility

Ett snabbt hej här mitt i dagen.

En segstartad morgon i huset. Pojken och pappan gjorde morgon tidigt och vi tjejer kom ner lite senare.

Kaffestund med granne och nu sover Lilla P ute i vagnen till bankande och grejande uppe på taket. Inte stör det han inte!

Och som vanligt så byter ju barnen av varandra den här tiden så jag har precis tagit upp en pigg lite Filura som sovit förmiddag.

Pappan kopplar på slåtterkross för att nu äntligen slå ner de allra, allra sista hektaren på andra skörden som inte hanns med sist och som har varit svår att ta med återkommande regn. Men nu går det inte att vänta längre, det måste slås helt enkelt, de finns inte så många dagar kvar att spela på nu med höstregn och så ska balpressen upp till veckan igen så vi måste bala klart det vi ska ta!

Vi har inga jätteplaner idag. Tar det som det kommer. Kanske blir det kört lite balar på eftermiddagen och så en frisklusftstur med vagn tänkte jag mig.

IMG_1339

Lillasyster rockar fredag i rosett.IMG_1351

Och tuggar på nappar från Herobility.

IMG_1350

IMG_1352

Svårt att bestämma vilken man ska välja! Goda är de att tugga på också då de har en lite mjukare kant! Skönt när det är tänder på g! 

Prova gärna dessa nappar! Använd min kod MITTLIVSOMBONDEFRIFRAKT så får ni fri frakt också!

Eller så finns ju MITTLIVSOMBONDE20 om ni är sugen på att prova startpaketet från Herobility.

Nu ska denna lilla donna få sig en lunchslurk, ha en fortsatt bra dag!

Annons

Lovis har kalvat!

Hemmadag för Lilla P idag. En liten febersläng och hostig. Men glad i hågen ändå vår lille pojke och han var med oss ute på förmiddagen. En städning bakom lagårn på plan. Nu när vi äntligen fått en duglig traktor så har C börjat köra hem balar och detta parti (ströbalar) ska stå där en sån där skräphög ligger. Lite alltiallohög. Sånt man inte riktigt vet vart man ska he det (he = det bästa norrländska ordet = sätta/ställa/lägga).

Men det börjar liksom att ordna upp sig på gården. Vi hamnade mycket efter då det var som jobbigast den där vintern för 1.5 år sedan. Har man väl börjat börjat halka efter, ja då går det fort. När det inte finns tid och ork att hålla efter det där vardagliga utan det bara går ut på att ta sig igenom dagen. Den ohållbara tiden där för 1.5 år sedan ja…nej den ska vi inte tänka på så mycket!

Vi var som sagt ute i regn och sol om vartannat. Blev leriga från topp till tå allihopa, ja förutom då den där bäbisen som sov så gott i mysig vagn.

Efter lunch och sovning lyxades det ordentligt till mellisen!

IMG_1325

 

Feberpojken fick glass! Vi som hållit undan allt socker för denna lilla pojke långt och länge men som nu fått börja äta det vi andra äter, vid speciella tillfällen. Och glass, ja det har blivit en riktig favorit från start. Jag köpte en fiffig glassform i somras och gjorde det superenkelt för mig och fyllde med fruktyoghurt! Tänkte perfekt  för varma sommardagar. De ligger kvar där i frysen än…

I det vardagliga så tycker jag att fruktyoghurtar är för söta men att göra glass på, perfekto! Lite sötlyx men ändå en lätt variant om man jämför med äkta glass. I denna den otroligt goda Mango och passionsfrukt(?) från Norrmejerier, såå krämig och god!

IMG_1324

Och nu ikväll, efter mat och så. C skickar att älskade Lovis (känd från tv) äntligen har kalvat!

Jag var ju bara tvungen att klä på ungarna och gå ut och kika.

IMG_1328

En sockersöt liten bebbe. MEN MEN MEN MEN. Det lilla tråkiga att Brown Swiss – dragen inte skiner igenom, likadan som de andra kalvarna som fåtts i år. Vilka ju också är supersöta förstås, jag har en svaghet för det gråa alltså. Men det absolut tråkigaste är att det blev en tjur…! Hade gärna fått en kviga att kunna behålla och mysa med.

IMG_1331 IMG_1332 IMG_1333

Lilla P hjälper till att städa bort spill efter halmrivaren.

Nu är det jättekväll och sängen kallar snart, godnatt!

Annons

Regndag.

Regn. Hela dagen lång.

Vi blev peppad av grannen att hänga på till Liten & Stor på förmiddagen. En sån där förälder- och barnträff. Bara fika tillsammans och låta barnen leka av sig. En perfekt sysselsättning en stund när regnet ändå öste ner ute.

En sväng upp till gammelmormor och gammelmorfar också när vi ändå var i krokarna.

Och så ÄNTLIGEN har vi fått en traktor på gården! Traktor nummer 3…Våran är alltså fortfarande inte fixad… Ja detta är en cirkus alltså.

Så C har varit ute på eftermiddagen och halmat ikapp i lagårn och sånt.

Vi fortsatte med innemys. När barnen sov, ja i alla fall den stora så satt jag en stund med kontorsjobb. Mail hit och dit och så den där himla ansökan. Men med världens bästa lilla hjälpreda som satt bredvid där på kökssoffan och lekte tittut i mammans kofta så gick det himla fint.

IMG_1312 IMG_1315

Storebror ville läsa bok för lillasyster. Lite svårt när man är den större som sitter i knät på den mindre och har en hund i ansiktet men jag tror lillasyster tyckte det var helfestligt ändå! IMG_1318 IMG_1319

Och så invigde vi vattenfärgerna här hemma. Lite svårt var det allt, speciellt med en värdelös pensel men när färgerna blött upp sig lite så gick det bättre. Och så kunde man ju måla med fingrarna! IMG_1322 IMG_1321

Regnet envisas fortfarande i sena kvällen att falla rakt ner. Blöta åkrar! Och vi som har balar att köra hem…EN av sysslorna som vi inte kunnat göra då vi inte haft någon duglig traktor på snart en månad! Morr…

Aja, vi får hoppas att det går ändå utan att spåra sönder allt för mycket. Vi la en småfebrig Liten P ikväll, så det blir ingen Järnsta imorgon.

Dags för den här mamman att gå och göra resten av den sovande familjen sällskap där uppe på övervåningen. Godnatt!

 

 

 

Annons

Lerfest och govärme.

Vi fortsatte vår lerfest idag jag och C. Med Lilla P på Järnsta och Lillsnoffsa sovande i vagn så blev vi nästan klara med det som är tyngst att göra. Efter att ha släpat och burit tunga vägräcken igår så kändes de ändå rejäla plankorna rikitgt lätta! Lite småfix kvar bara så är fållan klar. Spännande ska det bli att sedan inviga den när djuren ska tas in, om det fungerar lika bra som vi tänkt. Men det återstår att se!

När det var dags för hämtning tog jag och Lillasyster vagnen och sprang till Lilla P. Riktigt trögt och svinjobbigt var det tillbaka. Jag blev lite sur faktiskt för det var inte alls kul! Jag har ju fått lyxen att få springa utan vagn några gånger nu så det är klart att det helt plötsligt känns lita annorlunda med vagn och två kids att putta framför. MEN den där känslan efteråt den är ju bra härlig den, ändå! Och så hoppas vi det går lättare nästa gång.

Nu har vi kväll. Barnen sover gott på övervåningen och vi har soffmys och tedrickning.

IMG_20170919_083544_569

Och nu har vi kommit till den där tiden då vedspisen får jobba på. Kyligare på dagarna nu och att göra en värmande brasa och få den där govärmen i köket ja det är också en sån där höstig mysfaktor. 

Trevlig kväll!

 

annons