Min vardag som ung bonde, mamma till Lilla P och fru till min C. Vi är i en omställning från mjölkprodution till kött. Ett nytt liv samtidigt som vi saknar mjölkkorna varje dag. Jag jobbar en del utanför gården nu, även då på mjölkgårdar. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Konsten att lura sig själv och grädde i boobsen.

En sån där supertidig morgon för pappan. Han åkte iväg för ett morgonpass hos mjölkkorna. Vi andra sov någon timme till, ammade Lillasyster i sängen och tassade sedan ner, vi tjejer. Storebror låg kvar, ovanligt nog! Och mamman hann ta sig en morgondusch och Lillasyster ett bad  innan han anslöt för morgonen. Men nattningen tog lite tid igår, igen. Det som gått så himla bra ett tag nu från den där långa perioden av det-tar-hela-kvällen läggningar. Så kanske därför han var lite extra trött imorse.

Hur som helst så var det toppen just i morse att mamman hann ta en snabb dusch. Sedan åts det gröt, packades dagis-väska och vagn, barn kläddes på och allt ihop in i bilen. Tidsoptimisten i mig har fått tagit ett rejält kliv åt sidan. Jag har kommit på den ulitmata ideén för att jag ska komma iväg i tid! Att sätta en tid typ tio-15 minuter innan man verkligen måste åka och tänka den tiden måste jag vara klar att åka! Funkar skitbra för då kommer jag iväg precis när jag måste! Konsten att lura sig själv, typ.

Så med bil fullpackad med barn, dagisutstyrsel, lill-rygga och emmaljungavagn åkte vi iväg med ett första stopp på BVC. Läkarundersökning och väg och mät av Lillasyster. Där allt ser sådär superbra ut och hon växer så man blir alldeles mallig! Mamman verkar ha grädde i boobsen även den här ”laktationen”, hihi. Kvinnokroppen är ju bara helt fantastisk. Att kunna ge sitt barn precis vad det behöver, vilken ynnest!

Så med glada miner lämnade vi bvc, gick in på apoteket för nån dundersalva då lilla röda rumpan inte riktigt vill ge med sig. Sen förbi dagis och hem en snabbis, allt var packat utom tutten! Men sen åkte vi upp till det Röda huset på kullen. Någon var omåttligt taggad där bak i bilen när vi svängde in. Storebror som inte var på dagis sedan Hedvig kom till världen ska få leka några timmar idag. Jackan slängdes av på golvet och efter några meter låg mössan och sedan var ungen borta. Han klädda av sig i farten in till kompisarna liksom. Inte alls några funderingar, så himla roligt och skönt att se! Mest mamman tyckte det var lite småjobbigt att gå därifrån utan Lilla P. Men det här mår vi alla gott av. Lilla P får leka med sina kompisar en stund och mamman får lite tid bara hon Hedvig.

Så här sitter jag nu med en kaffekopp. Pappan har kommit hem och ligger och powernapar på köksoffan och Hedvig ligger i nestet på bordet och övar på det där med att titta.

Vad ska man hitta på nu tro? Äsch, en påtår först sedan får vi se vad vi kommer oss för!

Kram på er!IMG_6630 IMG_6634

Annons

Att ta vara på tiden Nu.

Vi njuter och tar vara på den här tiden vi har nu. Som mammaledig, en pappa med inte allt för mycket jobb på dagarna, familjelivet som fyra och en snäll bäbis.

För snart ändras det. Vårbruket knackar snart på dörren och det kommer att vara mer än fullt upp hela våren, sommaren och hösten. Där vårt egna ska hinnas med, C måste även jobba ute och så har vi ju två små att ta hand om.

Så vi går en intensiv period till mötes. Och det vet vi ju om, livet som bonde liksom. Vilket gör att vi tar extra vara på och uppskattar tiden vi har nu. Med familjetid och ingen stress.

IMG_6591 IMG_6592 IMG_6595

Ja, nästan hela familjen låg igår på en filt mitt på golvet och hade mysigt, och lite busigt! Mamman gjorde ett försök till att ta en bild på sina två barn, men det gick sådär. Att få en fin bild på en tvååring och en treveckors var långt ifrån lätt! Men en mysig hög på golvet var lättfixat i alla fall!

Och idag har varit på vift hela la familia. Ärenden som även var förenat med goda vänner och kaffedrickande, vinvin liksom! Nu sover det stora barnet, pappan är ute för kvällsjobb och jag och bäbisen sitter här i soffan och myser.

Det ska vi fortsätta med tills sängen kallar. Så trevlig kväll gott folk!

Annons

En snabb titt.

Jag tar en snabb titt in här ikväll.

Efter en dag med tråkig snöstorm, rådgivarbesök, matlagning och nattning av barn som gick som smort. C har varit hos bonden som jag brukade mjölka lite åt ikväll och har fortfarande inte kommit hem. Jag hoppas innerligt att han kom ihåg att ta med mjölkkrukan med mjölk hem! Annars blir Stora P lite grinig, måste ju ha till gröten imorgonbitti! Och slut är det på köpesmjölken också och ingen har varit på affären idag…No pressure Charlie!

Min lilla hjälpreda skalar gårdagens kokta potatisar, som blev hemmagjorda potatisbullar!

IMG_6613 IMG_6624

Trevlig kväll!

Annons

Första passet och brummande traktorer på gården igen!

Efter grötfrukosten idag hängde Lilla P med pappan till en markägare för att reda ut lite nu mark vi fått till. Mamman passade då på ta ett träningspass. Ett sånt där pass man kan kalla för pass! Så att lite svett kommer fram och musklerna lite trötta. På Lilla Ps treveckorsdag gjorde jag mitt första träningspass också, precis som nu!

Kroppen känns bra men de där armhävningarna tunga… Jag kan känna en frustration över att känna mig svagare  än vad jag vet att orkar i vanliga fall. Samtidigt är jag så himla taggad på att bygga upp kroppen igen! Jag höll ju igång hela graviditeten, anpassade bara träningen efter att magen växte och fogarna började göra ont. Men det är klart man tappar ändå. Så det är bara att sakta men säkert ta sig uppåt igen!IMG_6561

IMG_6560

En lillsnoffsa med rumpan bar låg och hejade på morsan.

IMG_6563

Och så tog jag en sån där skön dusch efter mitt pass, ljuvligt.

Det kom en ”skruvare” från X-maskiner för att kolla på traktorn. Vi har varit traktorlösa hela helgen! Stor-traktorn var stendöd helt plötsligt i fredags. Och ni vet, dessa nyare modeller det är ju bara datorer och grejer så det är bara att ringa någon och inte röra (vilket inte ens går om man vill..)! Men han kunde inte lista ut felet, ev att det var batteriet. Och som pricken över i så gick inte Brum-brum heller igång! Tur att C precis kört balar till alla djur så det var ju ingen panik egentligen. Men idag var det halmningsdags så det bara måste igång en traktor. Och som tur var så var det batteriet som det blivit kortslutning i! Ett nytt sånt och så gick den igång igen, tur ändå! Blev lite skraj att det var något stort som kostar tiotusentals kronor, vilket är lätt gjort på dessa maskiner. Och precis då jag hjälpt C att dra igång Brum-brum så fick vi besök. Av en bekant med familj som kom och kikade på vår Thulevagn. De är i vagnbytartankar och det gör mycket att få kika och känna på några olika innan man bestämmer sig. En kaffekopp och lite surr hann de bli också.

Vi skippade prommis idag då den där härliga vårvinter bytt ut sig mot isande vindar och vinter igen. Vi följde istället med pappan då han hade nån timmes jobb hos grannbonden. Vi hejade på ”våra” fina Muor och Lillasyster premiärade i lagårn. Sovandes, såklart men andas kossa-lukt fick hon i alla fall!

Läggningen av Lilla P har gått såå segt ikväll. Det som äntligen har gått så mycket bättre ett bra tag nu så vi hoppas att det är en engångsgrej.

Ett avsnitt Master Chef Australia ser vi på nu med en kopp varm choklad med vispgrädde. Det jag hade tänkt igår, men jag får lyxa till det såhär på måndagskvällen istället.

Trevlig kväll!

Annons

En snäll TRE veckors bäbis.

Halv nio är klockan denna måndag. Då jag för tre veckor sedan vaknar upp på BB med min flicka bredvid mig.

Min lilla docka blir TRE veckor idag! Vart tar tiden vägen?! Hon som bara har smält in i familjen helt naturligt. Hon som är så snäll med oss att man nästan skäms. Sover och äter, det är hennes grej liksom. Det kan ju vända vilken sekund som helst såklart så vi passar på att njuta av detta så länge det varar. Så himla skönt att hon är såhär precis från början i alla fall. Så omställningen från tre till fyra har liksom bara gått hur smidigt som helst! Det känns bra just för Lilla P, att han får i princip samma uppmärksamhet som innan, så han har vänjer sig på ett bra vis att han nu har en Lillasyster och att den upplevelsen blir positiv så här i början. Sen kommer det såklart komma dagar och perioder som är kämpigare än andra men just det här från början har varit himla värdefullt med en snäll bäbis kan jag känna.

Du är så självklar i vår familj Hedvig. Så älskad från första stund, precis som din bror.

IMG_6483 IMG_6489

Idag har vi måndag. Inget som skiljer helg från vardag numera med mina små. Vi har ätit frukost och dricker kaffe.

Inga stora planer för dagen, så vi tar den som det kommer. Nu ska jag mata den där tre veckors bäbisen, ha en bra dag!