Min vardag som ung bonde, mamma till Lilla P och fru till min C. Vi är i en omställning från mjölkprodution till kött. Ett nytt liv samtidigt som vi saknar mjölkkorna varje dag. Jag jobbar en del utanför gården nu, även då på mjölkgårdar. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Besiktning både här och där.

Imorse hade vi ingen väckare ställd, trots att det är måndag. Men det blev en tidig morgon ändå, då den Lilla vaknade till då pappan klev upp och sedan blev det ingen omsovning. Så vi gick upp i den mörka morgonen. La oss och myste i soffan en stund innan morgongröten kokades.

Sedan var det dags att åka. Pappan skjutsade på dagis och mamman drog till tandis. Gick prickfri ifrån besiktningen (till skillnad från bilens dom idag..) så det var ju skönt, med en hel mun alltså.

Direkt därifrån till Borta-gården, där resten av dagens spenderades.

Och nu har vi gjort kväll, både muorna och Lilla P är nattade. Jag har suttit med lite papper, sorterat och gått igenom. Fakturor hit och fakturor dit och snart dags för den här mamman att krypa till kojs.

Så godnatt säger jag!

IMG_3990

Annons

En söndag helt enkelt.

Söndag.

En dag som efter frukost började med utfodring. Pappan hade redan åkt iväg för att putsa så jag och Lilla P hoppade in i Brum-Brum (3650n) och körde balar till kvigorna i lagårn och ute.

Sen fick vi besök. Anna kom och hälsade på med sina pojkar. De fick börja såhär;

14787509_10153968659688148_1838606023_o

C tog pojkarna i trakorn och åkte och tittade hur det gick för grävaren som är här och hjälper oss fixa en dålig väg mellan några lägdor. Poppis för två traktortokar, ja tre traktortokar är det väl såklart.

Sedan lek och bus de två ganska jämnåriga pojkarna emellan och fruksallads-mellis.

IMG_3969 IMG_3971

Lilla, lilla Harry låg så himla nöjd på kökssoffan medans de större pojkarna härjade omkring och mammorna snackade ikapp. Så god den där lilla. Luktar sådär fantastiskt! Det är ju som sagt tur man har en själv på jäsning, man går ju bananas!IMG_3968

Sen ikväll så har vi varit och ätit middag hos mina föräldrar. En härlig höstgryta med efterföljande äppelpaj.

IMG_3977 IMG_3980

En Liten somnade bums i sin säng. Och nu sitter vi i soffan med tända ljus och bara mår. Imorgon är det Borta-gården-jobb igen. Men först ska den här mamman till tandis en sväng. Kolla hur det står till med alla de där huggisarna i munnen.

Trevlig kväll!

Annons

Jobblördag på bortaplan.

En tidig morgon, för oss allihopa faktiskt. Pappan hade klivit upp en bra stund innan mig. Jag blev lite snopen då han inte låg i sängen när jag vaknade av klockan. Han satt nere i köket och drack morgonkaffet. ”Han vaknade bara” sa han. Skönt i och för sig, men lite slös kan jag tycka då jag gärna hade sovit lite till..Föreslog att han kunde ju åka till Borta-gården istället för mig men det gick inte hem. Märkligt.

Så jag gunggade sömnen ur ögonen, åt min gröt och gosade en stund med Lilla P som också vaknade till. Pappan passade på att gå ut en sväng och skrapa och halma i lagårn innan jag åkte. På en liten halvtimme så är det klart liksom, vilken grej!

Och så iväg de bar mot Borta-jobb. Ensam idag och lite robotkrångel på morgonen men det löste sig och så var det bara att jobba på. Jag fick hjälp av C också lite senare. Han lämnade Lilla P hos mormorn och morfarn och kom ett par timmar över dagen. Lite hjälp skadar inte, typ att bära tunga diskmedelsdunkar (snedbelastning med 25 liter känns inte jätteroligt just nu) och spånbalar, köra lite foder och så.

Han åkte hem lite tidigare och hämtade vår Lilla pojke. Mamman gjorde klart i lagårn och kom hem lite senare. Tog och gjorde ett styrkepass på en gång. Lilla P stod och diggade musiken medans mamman tränade.

Och nu har vi haft lördagkväll. Farfar Hans har kommit igen efter att ha varit ett par dagar i Finland. Så Mycket Bättre är självklart på och jag har hållit på med detta inlägg sedan det började. Och nu varnar datorn på lite ström så jag måste ge mig! Inga bilder hinner jag bjuda på men det tar jag igen imorgon. Och imorgon är en ledig dag!

Trevlig kväll!

Annons

Fredagskänsla ändå.

Hoho och godkväll i stugorna.

Här har vi som sagt haft en lite annorlunda fredag. Borta-jobb för mamman och förskoledag för Lilla P. Pappan har som vanligt haft hemma-jobbsdag.

Så en tidig morgon för mamman och jobb hela dagen. Pappan lämnar alltid Lilla P på mornarna då jag jobbar. Då tar de  morgonen i lugn och ro, äter frukost hemma och så innan han åker till kompisarna på dagis.

Det har känts bättre i fogarna idag faktiskt. Inte lika ont nu ikväll trots en heldag i aktivitet. Skönt!

Så efter att ha hämtat hem den Lilla efter jobbet och handlat mat på affären så åkte vi hem till pappan. Vi hjälptes åt att dra igång Brum-brum (som fått för sig att inte starta ibland) och så fick Lilla P hänga med pappan i lagårn och traktorn på kvällsjobb medans mamman gick in för att laga mat.

Pojkarna kom in och så var det mat. Vi lyxade och åt inne i Rummet, en god laxgratäng.

Kom igen nu hörrni! Nu äter vii!

IMG_3955

IMG_3960

IMG_3961

Pappan la Lilla P och jag har stökat undan efter maten och hängt tvätt och så. Nu är det parkerat i soffan framför Doobidoo. Imorgon väntar jobb igen för mamman. Jag ska ta med mig pappan en stund också för lite hjälp då jag är ensam på Borta-gården. Men vi har fredagskänsla här ändå, mys i soffan med tända ljus och så står det ju faktiskt en chokladmousse i kylskåpet som jag ska hämta nu!

Så, trevlig kväll!

Annons

En dag med barnen.

En dag på Järnsta idag. Lilla Ps förskola. Det är som sagt ett föräldrakooperativ där vi alla är medlemmar. Vi tar beslut om hur vi tycker stället ska drivas för våra barn. Allt ifrån vilken mat som ska serveras till att hålla huset och gården i fint skick. Vi har också en dag i månaden som varje förälder ska göra föräldrainsats. Så varje dag är det en förälder på stället utöver den ordinarie personalen. Som hjälper till i barngruppen, städar och fixar mellis och så. Jag gillar det, att man får en insikt i hur mitt barn har det på dagarna. Hur han är i barngruppen, vilket är en annorlunda miljö än hemma. Och så lära känna de andra barnen och föräldrarna han är med på dagarna.

Världens mysigaste förskola tycker jag!

Så där har jag och min Lilla hållit hus idag. När vi kom hem höll pappan precis på att flytta korna.

14803062_10211121043409892_456055820_o

14786896_10211121043369891_861116982_o 14787441_10211121037689749_36329390_o

Och så har vi haft en lugn kväll. Efter middag har vi lekt med tåg och läst Mamma Mu innan läggdags för Lilla P. Pappan gick ut en sväng till efter maten och halmade och så.

Jag har gjort lite styrkeövningar nu ikväll när Lilla P somnat. Fokus på rygg och och rumpa/bäckenbotten. Det är viktigt tycker jag att inte sluta träna. Inte ens med början till foglossning. Det gäller bara att träna rätt. Ikväll, bytte jag inte ens om till träningskläder utan gjorde övningarna ändå. Inte mycket svett ikväll, utan bara fokus på muskelkontakt och lätt styrka. Man kan få trötta muskler ändå.

Nu är det en tekopp och mys en stund innan sängen kallar. Imorgon är det dags för Borta-gården igen.

Trevlig kväll!

14787592_10211121366697974_1137658946_o

 

annons