Graviditet, familj och livet som egenföretagare

Annons

Sommaravslutning

Igår var det sommaravslutning på förskolan, mammahjärtat smälte ju direkt när alla dessa gullungar sjöng sommarsånger och hade gjort varsin liten sommarkrona på huvudet. Massa fika hann slinka ner innan festen var slut 😜 Av förståeliga skäl får man inte fota eller filma på förskolan men jag fick allt mutat till mig en bild på mitt lilla hjärtegryn efter festen :)

IMG_8149

Annons

HUR FRIAR MAN?

Kommer ni ihåg mitt inlägg där jag berättade om mig själv och bl.a. skrev att jag gärna vill gifta mig nästa sommar? Jag har fått massa meddelanden om att jag borde fria, och det får mig att bli nyfiken på vem som friade till vem av er som är förlovade eller gifta? Var det romantisk och överraskande eller ett enkelt samtal mellan er båda där ni kom ”överrens”? Jag vill gärna höra hur det gick till för er, vem vet jag (eller Magnus) kanske blir inspirerad 😉

Annons

Att ta antidepressiv medicin vid gravitet

För drygt ett år sedan föll jag ihop av utmattning och till följd av det utmattningsdepression, det är det tuffaste jag någonsin försökt ta mig igenom. Som hjälp för att ta mig ur utmattningen fick jag utskrivet Citalopram som har hjälpt mig oerhört mycket det senaste det året. När jag fick reda på att jag är gravid ringde jag direkt till min läkare för att kolla att mina mediciner inte skulle påverka barnet. Svaret blev att jag helst skulle trappa ner medicinen, det finns inget som tyder på att tabletterna påverkar barnet under den första tiden men under den senare graviditeten kan barnets lungor påverkas. Även om det skrämde mig lite att trappa ner på medicinen då de hjälpt mig så mycket så var det såklart inget att tveka på om det finns en risk att det kan påverka barnet. Men det finns fortfarande den där oron att det på något sätt ska påverka bebisen. Är det någon som har erfarenhet av detta? Dela gärna med er av era erfarenheter!

Annons

VECKA 27

i tisdags gick jag in i vecka 27 och det börjar bli riktigt tungt, magen känns väldigt stor och har jag redan fått kommentarer som ”är det dags snart?”. Även om det även börjar bli jobbigt med att vakna stup i kvarten på nätterna på grund av antingen kissnödighet eller för att bebisen sparkar väldigt mycket så känns det ändå skönt att bebisen sparkar,  som en bekräftelse på att allt är bra. Foglossningen gör mig dock väldigt stillasittande, det gör ont så fort jag rör mig så försöker att ta det väldigt lugnt och Magnus får göra alla ärenden för tillfället, det känns ändå som en helt ok fördelning :) Nu ska jag se om jag kan städa lite inför middagsgäster ikväll :)

 

IMG_7988

Annons

FYNDTIPS

Jag har fått en del frågor från några av er om de fina printhängarna i trä som skymtat förbi på Instagram med jämna mellanrum. När jag var ute och shoppade idag hittade mina favorithängare till nersatt pris på Panduro. De finns även i vitt och svart. Jag tycker de är toppen, jättefina och lätt att byta motiv. Det kanske bara är jag men jag byter motiv ganska så ofta 🙈 Jag vet inte hur länge rabatten gäller men gäller säkert över helgen för den som vill fynda, jag köpte på mig några i både 50cm och 30cm. Ett fyndtips så här på en torsdagskväll 👍🏻IMG_7244 IMG_7246

IMG_7968

 

 

annons