Välkommen till en lite mer politisk mammablogg. Jag som skriver här heter Nicole och är snart 30 år och lever i den ljuva bebisbubblan sedan snart ett år tillbaka då min älskade dotter kom till världen. I den här bloggen ventilerar jag stora som små funderingar kring föräldraskap och hur det är att uppfostra en flicka i en antifeministisk och rasistisk värld. Jag bjuder även på bulldoggbilder och baktips mellan varven.

Hetsen att sluta nattamma

Är det bara jag som får bassning av BVC att sluta nattamma? De har varit på mig sedan Kleo var typ 4 månader med tjatet att ”Jamen nu klarar sig Kleo utan mat på natten ska du veta” och varit överdrivet oroliga för min sömn. Utan att jag ens klagat.  Att mätta mitt barn om nätterna har aldrig varit grejen med vår nattamning. Jag ser det snarare som ett väldigt praktiskt och smidigt sätt att  somna om under nattens alla uppvak och främst för att ge trygghet och närhet. Yes, jag är en levande napp and I’m proud of it! Hur som haver,  var kommer denna hets ifrån? Vad är det som är så fel med att amma på nätterna? Vad vinner BVC på att kampanja mot nattamning?

Det sjukaste min bvc-tant försökte tuta i mig var att ”bebisar som vaknar för att äta hela nätterna aldrig hinner få kontinuerlig sömn så att de inte hinner producera ett viktigt tillväxthormon under djupsömn som gör att de växer”. Ironiskt att hon använder det som argument till områdets kanske frodigaste bebis som ligger långt över alla kurvor.  Har hört att många BVC hänvisar till ”rådande forskning” som hävdar detta men i själva verket verkar ingen ha sett evidens på detta.  Detta är för mig ett mysterium, den som kan ge mig en bra källa till ett bra argument att det inte är bra att amma på nätterna får en glass! Hepp.

HotMilk_Breastfeeding_2

5 reaktioner på ”Hetsen att sluta nattamma

  1. Förstår inte varför så många ska lägga sig i hur man väljer att amma. Jag ammade min dotter 13 månader o det sista jag slutade med var nattamningen. Sonen ammade jag i drygt 22 månader o där var det oxå nattamningen som jag slutade sist med men jag har aldrig mött motstånd hos bvc utan ner fått höra från andra att jag borde sluta amma. Levande napp, ja men det var det som gjorde att jag fick sova. Så forsätt du så länge det känns bra för er.

    1. Vad härligt att höra att det finns en till som nattammar trots opeppad omgivning. Skönt iaf att du slapp pekpinnar från bvc också. Heja dig som ammade så länge! Vad gjorde att du till slut bestämde dig för att sluta och hur gick du till väga?

  2. Har aldrig hört något liknande?verkar som du haft lite otur med din b.m
    Byta till en annan är kanske ett alternativ?även om du vet vad som e rätt för dig och inte låter dig påverkas så kan det ju va skönt att slippa massa skitsnack och prata med någon vettig istället.
    Jag om nån har gått igenom det där med sömn..
    Inte förrän Denzel va närmare 1,5 år började barnläkaren som vi haft tät kontakt med i ett år, att diskutera hur vi skulle göra för att dra ner på vällingen..
    Under det året vi hade det som värst så rådde dem oss att göra vad som helst,bara vi fick sova.. det va oss det handlade om,att vi skulle orka för barnet tar ingen som helst skada av täta uppvaknanden!
    Konstigt vilken skillnad det kan vara??!!
    Amma på!!!

  3. Detta har jag inte alls hört talas om. Förstår om de börjar bli 1 år osv. Gör det som känns bäst för dig. Min lilla vaknar varannan timma och ska äta och han är faktiskt 4 månader nu. Jag är trött, men sova kan man göra i graven tänker jag lite på skoj 😛

    1. Det verkar vara så olika vad de försöker tuta i en på BVC. Jag ska lyssna på dig istället, att sova kan man göra i graven 🙂 Och påminna mig om att varannan timme-tiden faktiskt är förbi och att det faktiskt blir mer och mer sömn för varje månad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *