Välkommen till en lite mer politisk mammablogg. Jag som skriver här heter Nicole och är snart 30 år och lever i den ljuva bebisbubblan sedan snart ett år tillbaka då min älskade dotter kom till världen. I den här bloggen ventilerar jag stora som små funderingar kring föräldraskap och hur det är att uppfostra en flicka i en antifeministisk och rasistisk värld. Jag bjuder även på bulldoggbilder och baktips mellan varven.

Pippis pappa Vs. Trillingnöten

Bra att SVT tar bort rasismen och N-ordet ur Pippi Långstrump. Finns liksom inget mer att säga om det än att det är bra fast jag tycker såklart det borde ha gjorts redan igår. 

Vad jag inte förstår är att folk upprörs över detta? Alla galna kaknamnsfascister där ute som enträget inte vill kalla chokladbollen för just chokladboll har nu fått en ny hang up. Det är stört att det finns så många vita kränkta män och kvinnor som lägger ner så mycket tid och energi på att försvara n-ordet in absurdum. Särskilt när det finns allvarligare saker att uppröras över. Som till exempel att trillingnöten kommer tas bort från Alladin-askens sortiment! När jag läste den nyheten blev jag på riktigt ledsen. Trillingnöten kommer jag på riktigt att sakna. Inte ett avskyvärt, rasistiskt ord i en annars bra Pippi-story.

pippi

2 reaktioner på ”Pippis pappa Vs. Trillingnöten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *