VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SWEDISH CREAM BUNS

Michaela Deler SEMLOR (1 av 6)Michaela Deler SEMLOR (2 av 6) Michaela Deler SEMLOR (3 av 6) (kopia)Michaela Deler SEMLOR (4 av 6)

Alltså har jag världens bästa kompis eller vad? Madde kom hit idag med hemlagade semlor. Hon hade alltså gjort allting från scratch. Sån supertjej. Det var dom godaste semlorna jag smakat i hela mitt liv! Perfekt storlek också. Jag har tyvärr inte receptet så vill ni ha det får ni kommentera så ska jag fråga henne, hehe.

Nu sover båda barnen och jag måste packa inför Sierra Nevada i morgon. Man hinner verkligen ingenting med två barn alltså, helt otroligt. Vi får se hur mycket jag uppdaterar dessa dagar då det är fullt upp med middagar, skidåkning (pulka för mig då) osv. Men jag ska försöka! Annars hörs vi när jag är tillbaka i Marbella igen! PUSS och KRAM <3

//Do I have the worlds greatest friend or what? Madde got here today with homemade cream buns. She had made them totally from scratch. She is such a super woman! They were also the tastiest cream buns I´ve ever tasted in my life! And in perfect size too. Unfortunately I don’t have the recipe but if you want it you can leave a comment and I will ask her, hehe. 

Now both of the kids are sleeping and I´m about to pack our bags for Sierra Nevada tomorrow. You really don’t have the time to do anything with two kids, it´s unbelievable. We will have to see how much I will update you these two days since we are going to be busy with dinners, skiing (or sledge for me) etc. But I will try! Otherwise I´ll talk to you when we are back in Marbella again! XOXO <3


Kommentarer


  1. Karin 27 februari, 2017 on 21:27 Svara

    Ja tack gärna ett recept:)

    • michaeladeler 3 mars, 2017 on 15:03 Svara

      Madde skrev det i kommentarerna så det finns där 🙂 <3<3

  2. Nina 27 februari, 2017 on 22:24 Svara

    Förstår att du har fult upp med båda barnen, men tycker ändå du hittar på mycket aktiviteter och kommer ut varje dag – kul:)! Hjälps du och Jens åt mycket nu när han är hemma? Eller blir det lätt att du gör mytcket, eftersom du är van vid det? Ha en härlig semester med fina familjen! Kram på er!

    • michaeladeler 3 mars, 2017 on 15:04 Svara

      Tack fina <3
      Ja det gör vi. Dock har han andra saker han gör ibland och då blir det jag med barnen hehe 🙂
      Säkert också för att jag är van att göra det..
      Tack <3 Kram

  3. Madeleine 27 februari, 2017 on 23:03 Svara

    Tack för idag, så mysigt! Ha det så härligt i Sierra Nevada, vi ses på fredag! 🙂

    Här är receptet på bullarna om någon villl baka imorgon på semmeldagen.

    Bullar 18-25 st beroende på storlek
    1 msk kardemumma
    3 dl mjölk (röd mjölk)
    50 färsk jäst
    1 1/2 dl strösocker
    1/2 tsk salt
    150 g mjukt smör
    1 ägg
    11-12 dl vetemjöl special (funkar säkert med vanligt mjöl också)

    1 vispat ägg till pensling
    Florsocker till garnering
    Vispad grädde att fylla semlan med

    1. Värm kardemumman med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
    3. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jag arbetade degen LÄNGE så att den verkligen blev elastisk.
    4. Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
    5. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och baka ut till önskade bullar. Jag vägde varje bulle, 50 gram, det blev perfekt storlek.
    6. Sätt ugnen på 200 grader.
    7. Jäs under bakduk i 45-60 minuter.
    8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna.
    9. Skär av topparna på bullarna.
    10. Fyll semlorna med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker. 

    Mandelmassa (räcker till ca 15 bullar)
    200 g skållad sötmandel
    1 dl socker
    1 dl florsocker
    1/2 tsk kardemumma
    2 tsk vaniljsocker
    ca 2 msk vispgrädde

    1. Mixa den skållade mandeln i matberedaren tills den är finkornig.
    2. Blanda i övriga ingredienser. Beroende på önskad konsistens tillsätt grädde.

    • michaeladeler 3 mars, 2017 on 15:04 Svara

      Tack bästa!! Dom var så goda <3<3

  4. Frida 28 februari, 2017 on 07:59 Svara

    Så himla fint ditt hår är, älskar färgen och längden på det! Hoppas ni får en skön semester 🙂

    • michaeladeler 3 mars, 2017 on 15:06 Svara

      Tack bästa du <3

  5. Sophie 28 februari, 2017 on 10:04 Svara

    Ni får ha en trevlig resa, och jag tycker du gör rätt i att hålla dig till pulka. Varför stå och få ont i benen, när man kan sitta? ??

    • michaeladeler 3 mars, 2017 on 15:06 Svara

      Haha exakt! 🙂
      Kram <3

  6. Joanna 28 februari, 2017 on 21:50 Svara

    Semlorna ser jättegoda, är själv inte förtjust i semlor men dessa ska jag försöka göra 🙂 Fin bild på dig Michaela!

    • michaeladeler 3 mars, 2017 on 15:06 Svara

      Tack!! Dom var helt magiska. Hoppas du provade! Vad tyckte du i så fall? 🙂 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig