VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

10 THINGS ABOUT ME

DSC_2493

Nu var det länge sedan jag körde en ”10 saker ni inte vet om mig” lista. Det blir ju svårare och svårare för varje gång jag gör en men jag ska göra mitt bästa, hehe.

1. Jag har fobi för att köra fel när jag kör bil. Jag vet inte vad det här kommer ifrån men jag hatar att köra någonstans där jag inte hittar till hundra procent. Den värsta känslan är att köra fel och att inte hitta tillbaka. Om jag ska åka någonstans och inte hittar dit innan till hundra procent så kan det göra mig sömnlös flera nätter innan, så illa är det. Måste jobba på det.

2. Jag får ofta tvångstankar som tex ”om du inte ställer den där vasen exakt som den ska stå så kommer någonting hemskt hända någon i din närhet”. Det är inte så farligt som det låter och tankarna kommer inte så ofta men ibland. Jag följer tankarna alltid, jag vill ju inte att det ska hända någon någonting, även om jag innerst inne förstår att det är högst osannolikt, hehe.

3. Jag skriver to-do listor på allt jag gör. Det kan vara allt i från att packa en väska till vad jag ska äta för mat under dagen.

4. Jag hatar naglar med avskavt nagellack. Så fort jag får en lite flisa i mitt lack måste jag ta bort allting och göra om.

5. Förut när jag kontrollerade allt jag åt så fick jag bara köpa naturgodis på lördagar (för mig själv) och räknade då exakt alla bitar så jag visste hur mycket jag stoppade i mig. Sjukligt beteende jag vet, så glad att det är borta.

6. Jag hatar tortellini och skulle hellre gå utan middag än att äta det. Får typ kväljningar bara av att tänka på den maträtten.

7. Jag hatar att laga mat och baka, tycker inte att det är roligt över huvudtaget. Hade jag haft alla pengar i världen hade jag anställt en kock som gjorde allt sånt åt mig varje dag, hehe.

8. Efter att jag fick Livia har jag blivit väldigt blödig när det kommer till ALLT. Jag kan typ börja gråta om jag ser en katt som ser smal ut på gatan, helt sjukt är det.

9. Jag har alltid sagt att jag är allergisk mot nötter (förutom cashewnötter) men egentligen vet jag inte för jag har inte provat. Jag var/är väldigt allergisk mot pollen och då sa en läkare till min mamma när jag var liten att risken är stor att jag även då känner av nötter och därför har jag inte vågat äta det. Jag kanske måste ta något pricktest och kolla?

10. Ända sedan Livia föddes har jag inte varit ifrån henne mer än 3 timmar, någonsin. Hon har dessutom somnat bredvid mig VARJE kväll och vaknat bredvid mig VARJE morgon. Jag får nog börja lämna bort henne lite snart, annars kanske vi växer ihop, hehe.

Hoppas ni tyckte listan var lite kul. Det är svårare än vad man tror att komma på saker som ingen annan vet. Prova själva! <3

//Now it was a long time ago since I did a ”10 things you don’t know about me” list. It´s getting harder and harder for every time but I will do my best, hehe.

1. I have a phobia when I´m driving a car that I will get lost. I don’t know what this  is coming from but I really hate driving somewhere I don’t know a hundred procent. The worst feeling is to get lost and don’t find my way back. If I´m going somewhere and don’t really know the way it can make me sleepless several nights before, it´s that bad. I really have to work on that.

2. I often get these obsessive thoughts like ”if you don’t put the vase exactly were it should be something bad is going to happen to someone you love”. It´s not as bad as it sounds and I don’t get these thought that often but sometimes. I always do as the thoughts tell me to while I obviously don’t want anything to happen to someone I love even though I understand that it probably won’t anyway, hehe.

3. I write to-do lists on everything I do. It can be anything from packing a bag to what I´m going to eat during the day.

4. I hate nails with abraded nail polish. As soon as I get a little crock in my polish I need to take it all away and do it all over.

5. Before, when I was controlling everything I ate I only got to buy candy on saturdays (according to myself) and then I counted every piece of candy so I knew how much I was eating. Thats a really sick behavior, I know. I so happy that those thoughts are gone.

6. I hate tortellini and would ratter go with out any dinner than eat that. I get nausea just thinking about it.

7. I hate cooking and baking, I don’t think thats fun whats so ever. If I had all the money in the world I would have hired a chef who did all that stuff for me everyday, hehe.

8. After I got Livia I´ve gotten very soft when it comes to EVERYTHING. I almost start crying if I see a cat thats a bit thin on the streets, it´s totally sick.

9. I have always said that I´m allergic to nuts (except cashew nuts) even though I don’t really know if thats true. I was/am very allergic to pollen and then a doctor told my mother to be careful with giving me nuts, while the risk is big that I´m allergic to that too and since then I haven’t tried it. Maybe I need to do some test to see of I´m allergic or not?

10. Ever since Livia was born I haven’t been away from her for more than 3 hours, ever. She have also been falling asleep next to me EVERY night, and waking up next to me EVERY morning. I think I will have to start to give her away for a while soon so that we don’t start growing together, hehe.

I hope you thought the list was fun to read. It´s harder than you think to think of things that no one knows. Try for yourselfs! <3


Kommentarer


  1. Moa 16 september, 2016 on 15:45 Svara

    Hej Micaela. Du kanske tycker det här är privat och jag förstår om du inte vill svara. Men som jag förstått det har du gjort bröstoperation? Varför & när gjorde du det? Har du behövt göra dem igen? Eller håller det nu resten av livet?

    Tack på förhand!

    • michaeladeler 16 september, 2016 on 19:26 Svara

      Hej! Absolut inte 🙂
      Ja det har jag gjort! Jag tyckte att jag hade lite hängiga bröst och ville liksom fylla ut dom..Jag gjorde det 2012 tror jag att det var, på akademikliniken 🙂
      Nej jag har inte gjort dom igen men planerar att göra det efter V. Dock vill jag vara hundra procent säker på att jag inte ska ha fler barn innan jag bestämmer mig så vi får se 🙂
      Kram <3<3

  2. Elin 16 september, 2016 on 15:53 Svara

    Haha håller med om tortellini, det är verkligen inte gott! Och nagellacket och listor fast jag skriver inte allt, utan sånt som jag verkligen inte får glömma eller för att kunna slappna av i hjärnan. Tänker bara på det om jag inte skriver upp det 🙂
    Jag gillar däremot att baka, det är rogivande. Samma med laga mat, om jag har tillräckligt med tid! Hehe

    Hoppas ni får en mysig helg och vecka med Jens! Vi börjar med helgen! Haha 😉

    • michaeladeler 16 september, 2016 on 19:27 Svara

      Åh sjukt!
      Kul att du gillar det, önskar att jag också gjorde det, hehe 🙂
      Tack fina du, och desamma till dig <3<3 Kram <3

  3. Emma 16 september, 2016 on 16:42 Svara

    Kul lista 😀 Har samma grej med nötterna! Åt alltid nötter när jag var mindre sen blev jag superpollenallergisk vid 10 och då sa läkaren att jag förmodligen kan vara kmr bli känslig för nötter med så slutade tvärt med det. Så i snart 20 år har jag inte ätit det för att dom sagt så men vem vet kanske funkar det jättebra? Så sjukt egentligen.. Hehe

    • michaeladeler 16 september, 2016 on 19:28 Svara

      haha sjukt det där. Vi kanske ska prova äta? hehe. Jag har fått i mig jordnötter av misstag en gång men då hände inget, dock inbillade jag mig det så jag vet inte, hehe.
      Kram <3<3

      • Emma 17 september, 2016 on 12:49 Svara

        Kanske ett pricktest eller liknande. Har ätit ballerinakakor flera gånger innan jag visste att det var hasselnötter i.. hände aldrig ngt dom gångerna 🙂 hehe Hoppas du får en mysig vecka med din man! Kram <3<3

        • michaeladeler 18 september, 2016 on 17:40 Svara

          Men åh, samma här!! Vad sjukt. Då är jag säkert inte allergisk mot det, hehe 🙂
          Tack fina du <3<3 Kramar

  4. Farmor 16 september, 2016 on 19:02 Svara

    Tråkigt att Du inte gillar att laga mat det måste vara något genetiskt varken jag eller din faster
    gillar det.
    När din pappa o Nina var små så tänkte jag
    du kan om du måste och då gick det lite lättare
    med både bakning och matlagning.
    puss mitt hjärta

    • michaeladeler 16 september, 2016 on 19:28 Svara

      Hehe ja det måste det göra! 🙂
      Puss och kram <3<3

  5. ayu 16 september, 2016 on 19:23 Svara

    But if you were severely allergic, you probably would’ve gotten the reaction already – unless if you, of course, avoid anything that could potentially have traces of nuts. Such as candy, spreads, protein powder, pastry, eating out..

    • michaeladeler 17 september, 2016 on 09:11 Svara

      I guess so! 🙂 I don’t dare to try anyway, haha 🙂
      Hugs <3<3

  6. ayu 16 september, 2016 on 19:23 Svara

    Of course I hope you aren’t allergic! And that the kids also won’t be. Best wishes 🙂

  7. Sara J 16 september, 2016 on 19:58 Svara

    Jätte intressant lista och jag tycker det är lite extra roligt för jag känner igen mig så mycket i dig. Skriver upp precis allt under dagen som jag ska göra, kan även skriva vilken tid. Typ 08.00 kaffe, 10-11 städning osv.,, lite konstig är man nog. Och sen bockar jag av allt eftersom…
    Hehe
    Sminkar mig lite magont, gillar sköna klänningar/singoalla toppar och hemma mys. Det bästa är när man får sätta på någon bra film eller serien med en kaffe och choklad.
    Kram till dig och du inspirerar mig mycket…

  8. Sara J 16 september, 2016 on 20:00 Svara

    Sminkar mig lite lagomt inte magont ?

  9. Mamma 17 september, 2016 on 07:10 Svara

    Då har du fått det genetiskt från både mig och från pappas sida. Har inte riktigt tid till att laga mat och har väldigt svårt att komma på vad vi ska äta. Farmor som lagar så god mat – trodde hon gillade det?!? Vi kan bara göra vårat bästa och det är gott nog… Puss o kram från mamma ❤️

  10. mimmie 17 september, 2016 on 09:50 Svara

    Hej fina! Är exakt lika blödig. Gråter till ALLT sen jag fick barn. Typ när någon vinner i ett tv-program, då är det värst, haha!

    • michaeladeler 18 september, 2016 on 17:40 Svara

      Haha åh då är vi lika, hehe 🙂
      Kram <3<3

  11. Paloma Nur 17 september, 2016 on 15:35 Svara

    Hey!! I’m just like you in point number 2, I have to keep the TV volume at an even number because if it stays at an odd number I think that something bad is happening. Weird haha
    Kisses??

    • michaeladeler 18 september, 2016 on 17:41 Svara

      Haha thats me too!!! All the time. Jens always but the volume at an uneven number and I always go crazy about that, haha. So weird.
      XOXO <3

  12. Paloma Nur 19 september, 2016 on 10:03 Svara

    Hahah that’s funny..we’re crazy

    • michaeladeler 19 september, 2016 on 20:14 Svara

      Totally, hehe 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig