Hej och välkommen in i min värld! Jag heter Maria och är 32 år. Jag är en baktokig tvillingmamma som på vardagarna arbetar som förskollärare, världens bästa jobb. Förutom bakning som är min stora passion brinner jag för hemmet och att inreda, jag har en härlig vardag med mina busiga, trotsiga och underbara tjejer Alva & Maja (4 år). Mina nära och kära är det viktigaste jag har och för dem gör jag allt. Det bästa med bakning handlar just om dem, att samla de man älskar kring ett bord med en kopp kaffe och något gott och låta timmarna flyga iväg. Det ska vara enkelt och man tar det man har, det handlar ju just om att umgås, här och nu. Jag lever efter citatet "det går bra", jag gillar att se livet ur ett positivt perspektiv. Citatet "Life is short- eat dessert first" passar himla bra på mig också, eller ja, alla citat om mat;)

Krabbelurer med kanelsocker

Idag är vi hemma och kurer oss då Alva har en envis hosta som inte ger sig. Jädrans va det håller i sig, hon hosta en del inatt och då hade jag inte hjärta att dra upp henne till förskolan. Vi hoppas att lite extra vila ger nya krafter tills på måndag!

För att förgylla den fortsatte morgonen gjorde vi gofrukost, krabbelurer vända i kanelsocker, helt fel att att äta till vardagsfrukost men så rätt på så många andra plan;)

krabbelurer

Smet (ca 15 st)

(1 kkp = ca 1½ dl)

1 ägg

1 kkp socker

1 kkp mjölk

2 kkp mjöl

2 tsk bakpulver

– Vispa ihop ägg, socker och mjölk med handvisp.

– Blanda i bakpulver och mjöl

– Vispa smeten slät. Precis som med pannkakor kan man behöva tillsätta lite mer mjöl men det märker man efter första gräddningen (eller första tjuvtuggan:)

– Stek dem i smör på medelvärme, vänd dem i socker och kanel

pizza

Till lunch ville tjejerna göra egen pizza med ost och skinka. De fick ordna med sin medans jag gjorde en egen mammapizza med bara godsaker på. Tomatsås, pesto, mozzarella och tomat, enkelt och gott, precis som jag gillar det. Jag gjorde min med en tortillabotten, då slipper man den jobbiga tunga mättnaden som vanlig degbotten ofta ger. Jag toppade pizzan med ett berg av ruccola, ruskigt gott!

pizza1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *