VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Totalt lurade!

Jag måste bara berätta om gårdagens nollning och välkomnandet från våra faddrar. Det började med att jag hamnade på fel sida av skolan så jag kände inte igen mig, jag fick därför ringa en av faddrarna som kom och mötte mig. Jag leddes in i en av byggnaderna där de flesta från min klass satt i tre stora klungor. Alla bar vita t-shirtar för det var vi tillsagda att göra. Efter en stund kom en kvinna i 30/40 års åldern och visade oss in i ett klassrum. Därinne presenterar hon sig och berättarde om PA-utbildningen och dess innehåll. Alla i klassrummet fick sedan presentera sig själva lite kort med namn, ålder, hemort och ett favoritintresse.

Efter allas presentationer berättade kvinnan som heter Ellinor att vi skulle göra ett förkunskapstest för att de ska kunna veta hur mycket vi kan innan skolan börjar. Testen delades ut och pennorna skickades runt. Alla (eller många av oss) blev nervösa och började svara på frågorna. Den första frågan var ”Beskriv två byråkratier” och helt ärligt kunde jag inte den så jag satt och kände mig skitdålig samtidigt som jag läste fråga två: ”Nämn två av Sveriges grundlagar och vad de innebär”. Här börjar jag skriva och just i en mening öppnades dörren till klassrummet och in kommer alla faddrar med riktigt hög musik som de sjunger till samtidigt som de dansar. De ställer sig längst fram vid Ellinor och sjunger någon ramsa om att vi är nollor och lurade osv… Ja vi blev totalt lurade, iallafall jag. Jag är väldigt lättlurad så jag gick på hela köret. Ellinor var ingen lärare, hon var en elev och ska börja årskurs två till hösten men hon spelade så himla bra. Hon var så skön och jag önskar jag fick ha en så go lärare som hennes utstrålning visade.

Vi fick sedan följa med faddrarna utanför klassrummet och betala för nollningsveckan (60 kr per dag). Jag kommer inte kunna vara med mer för jag jobbar men det var kul att träffa många av de jag ska gå med framöver. Resten av dagen skulle vi förbereda ett ”spex” att visa upp och när vi var klara med det tog jag mig hemåt. Under kvällen var det fest och det ville jag ändå inte vara med på. Jag var den enda som inte drack och det var synd att ingen annan dricka erbjöds som läsk. Det handlar lite för mycket om alkohol för min del så jag känner inte att jag missar något men jag är fortfarande taggad inför skolstarten nästa vecka!

20170821_115042 20170821_115026


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna