VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lämna små barn i bilen…

Jag har aldrig lämnat mina barn själva i bilen, inte ens när jag ”bara” ska göra ett kort ärende i någon butik. För mig känns det helt fel och hela min magkänsla säger NEJ! Tänk om någonting händer medans jag gör mitt korta ärende? Och tänk om mitt ärende blir längre än väntat på grund av kö eller 1000 andra anledningar? Jag tycker inte det är snällt mot barnen att lämna dem helt själva för de kanske inte känner sig bekväma med det heller. Hur många tänker som jag gällande detta? Långt ifrån alla tror jag för jag ser ofta barn som är lämnade i sina föräldrars bilar.

I vilken ålder är det okej att låta barnen stanna kvar i bilen då? Enligt mitt tycke så är det okej när barnen förstår vad som ska hända och när det är okej för dem själva att bli lämnade för annars ska de tas med! Det är inte okej att lämna skrikande spädbarn i bilen, jag tycker verkligen inte det och i min familj kommer det dröja ett tag till innan vi kan lämna våra barn i bilen. Chloéy fyllde precis 2 år och James 1 år men det känns väldigt tidigt. När båda är äldre kanske jag har ändrat uppfattning… Hur tänker ni?

20170620195922


Kommentarer


  1. Emma-Lou 29 juli, 2017 on 15:07 Svara

    Så himla galet att lämna barnen själva i bilen!!!!

  2. Anneli 29 juli, 2017 on 06:51 Svara

    Det är viktigt att barnen förstår och vid behov kan lämna bilen själv, vilket också innebär att de måste vara vid en ålder då de klarar av att utan en vuxen vistas på en parkering och i den miljö bilen står parkerad vid.

    • MammaOchPappablogg 31 juli, 2017 on 08:15 Svara

      Bra sagt Anneli, när de kan vistas i den miljön så är det helt okej!

  3. Mamma till två pojkar 25 juli, 2017 on 21:30 Svara

    Förstår verkligen inte de föräldrar som lämnar sina barn i bilen. Inte ens för en kort stund. Jag har en 6 o 7åring som jag inte lämnat i bilen. De kan förvisso öppna dörren o gå ut själva om något skulle hända. men jag tänker ”det finns idioter överallt man vet aldrig vad de kan hitta på”. Känns bäst o ha barnen med sig.

    • MammaOchPappablogg 26 juli, 2017 on 22:31 Svara

      Håller med dig totalt! Även fast man litar på sina barn så finns det andra människor som är dumma i huvudet rent ut sagt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna