VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pappor missar en hel del

Igår”intervjuade” jag Anton lite smått kring hans tankar om pappaledighet. Han har varit pappaledig i tre månader nu och han ska fortsätta till augusti månad. Jag är stolt och glad över att både VI och HAN tog beslutet att vara ledig med våra barn för det kommer vara guld värt hela hans och barnens liv. Han har fått en helt annan förståelse för mig och när jag tycker det är jobbigt. Han har sina uppåt och nedåt dagar han också så i efterhand tror jag att han ångrar att jag inte fick den empati jag behövde när barnen var mycket yngre och han jobbade hela dagarna.

Det är inte en självklarhet för alla pappor att vara lediga under det första året/åren med deras barn och det tycker jag är synd. Jag vet att många familjer väljer att göra så för att de inte får in tillräckligt med pengar när mamman arbetar men hallå, pengar är inget värt jämfört med allt som händer det första året med barnen för det händer SÅ många saker. Att offra sig lite och leva lite snålare borde fler prioritera?! Bara 1-3 månaders ledighet ihop med barnen kommer ge er så mycket, jag lovar! Första halvåret är det svårt för barnen ammas ofta under de månaderna och då går det inte skilja mamman från barnet men när amningen tar slut under dagtid är det en ypperlig tillfällighet 🙂

Jag hoppas fler pappor kommer våga ta beslutet att vara pappalediga i framtiden så att barnen får den värdefulla tiden tillsammans med dem, kör hårt pappor!

(bilderna är tagna för några månader sedan när vi var i badhuset och lekte)

IMG_7248 IMG_7258 IMG_7263


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna