VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sovrutiner efter uppgradering av säng

Chloéy fick en ny (begagnad ny) säng för ett par månader sedan och samma vecka som den kom hit plockade vi isär hennes svarta spjälsäng. Från den dagen blev hon mycket större i våra ögon för så kändes det faktiskt. Spjälsängen var speciell för mig för den har hon legat i sedan hon var nyfödd och kom hem från neonatalavdelningen. Vi matade henne i den sängen med en spruta via sonden och vi lät henne vila där under dagarna. När hon blev äldre vaggade vi henne till sömns ståendes bredvid samma spjälsäng och vissa kvällar räckte det med att klappa henne på rumpan eller gunga hennes kropp försiktigt. När vi flyttade till lägenheten vi bor i idag hade hon stora besvär med att komma till ro och jag kommer ihåg hur hon gallskrek så fort vi la ner henne. Men vi gav inte upp och därför sover hon hur bra som helst i hennes egna rum.

De första nätterna i den stora sängen gick upp och ner. Vi lät henne sova i sin spjälsäng när hon ville för att sedan prova den stora en annan gång igen. Hon trillade ner flera gånger under den första veckan och blev såklart väldigt ledsen men jag tyckte ändå att hon skulle sova där och att Chloéy så småningom skulle lära sig att det inte fanns någon kant bredvid henne. Under tiden la vi kuddar på golvet nedanför. Idag sover hon hur bra som helst i sin stora säng, minst lika bra som hon sov i sin spjälsäng. Den stora skillnaden är att hon själv går upp på morgonen och springer in till oss. Så började det iallafall. Efter några veckor bestämde vi oss för att behålla hennes dörr stängd för att hon inte ska väcka James som sover i sin spjälsäng bredvid mig och för att hon inte ska hitta på eventuella hyss. Så länge vi kan undvika det gör vi det men en dag kommer hon kunna öppna dörren själv och smyga ut. Det gulligaste när hon vaknar vare sig hon tar en tupplur eller när hon har sovit för natten är att hon knackar på sin dörr för att vi ska komma och hämta henne. Vi har lärt henne att knacka och sedan har hon fortsatt göra det på alla stängda dörrar. Det är så vi vaknar tidigt på mornarna -av att Chloéy knackar inifrån sitt rum på dörren. Det är små söta knackningar som ibland följs utav några skrik.

En gång om dagen sover Chloéy en tupplur och den kan vara både lång och kort. Det är oftast efter lunch men när hon har vaknat väldigt tidigt (klockan 06.00 eller tidigare) så sover hon en stund på förmiddagen också. Hon får inte vila på eftermiddagarna längre för då kommer hon inte till ro på kvällen när det är dags att sova och det gör hon omkring 19.00. På helgerna när vi har varit iväg på middag eller något så ändras dem rutinerna och tyvärr sover hon inte längre på morgonen för att hon är uppe längre på kvällen haha. Det bästa av allt är att Chloéy fortfarande sover HELA nätter och det har hon gjort sedan hon var en liten, liten bebis med undantag för tandvärk osv…

Anton och jag har förstått att vi är lyckligt lottade med två barn som sover hela nätter men vi klagar på andra saker istället och så gör vi alla men jag försöker uppskatta barnens sovrutiner och inte klaga så mycket när de stiger upp klockan 05.30. Det viktigaste är att få sammanhängande timmar och det får vi definitivt så det räcker och blir över.

Ha en fortsatt snöig måndag, kram på er alla 🙂

IMG_4323

20170101010650

20170110163042


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna