VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hålla barnen borta från godis

Hur länge kan man göra det? Alltså jag menar hur länge kan man göra det utan att barnen ska få utbrott när de ser sötsaker men inte får smaka? Hur länge står de flesta föräldrarna ut?

Chloéy får inget fredags eller lördagsgodis ännu för hon vet inte ens vad lördag är så varför ska vi försöka lära henne vad lördagsgodis betyder? Hon vet dock när vi tar fram choklad eller liknande att det är ”gotte” och då vill hon smaka så det har hon fått göra men vi tar i regel inte fram godis till oss själva försen Chloéy har gått och lagt sig. Det känns bäst så och enklast för då slipper vi bråka med henne. Allt socker som finns i godis är svårt att göra av med i en så liten kropp också så hon skulle inte somna lika fort om hon skulle få det på lördagskvällen. När det väl blir klart för henne att hon ska få godis i framtiden så kommer hon förmodligen få äta det på eftermiddagen men i tillräckligt god tid innan läggdags.

Jag tycker inte att småbarn som Chloéy ska äta så mycket godis, helst ingenting alls. Kakor och andra favoriter fungerar väl utmärkt? Det gör det för oss men vi ger ändå inte henne ”lördagsfika” i form av kakor. Det skulle ha varit annorlunda om Chloéy hade haft äldre syskon i 4-5 års åldern. Då hade hon nog redan ätit lördagsgodis för ett tag sedan för om de äldre barnen får så vill såklart de yngre barnen också ha. Men vi kommer försöka hålla godiset borta så länge vi kan och medans vi gör det kommer barnen få äta glass, exotisk frukt och kakor som ”gotte”. Det är faktiskt viktigt att tänka lite nyttigt också men jag skulle välja fruktbricka gjord på exotiska frukter framför godis vilken dag i veckan som helst för det är ju så gott! Sedan kompletterar jag gärna med en chokladbit men det är bättre istället för en fet påse med smågodis.

Jag vill inte leva utan godis, särskilt inte utan choklad och barnen kommer påverkas av hur mycket jag och Anton äter och vad vi äter men det gör ingenting. Jag lever ett ganska hälsosamt liv enligt mig själv och lite godis skadar inte i normala mängder (periodvis större mängder) så jag tänker äta på och om ett par år kommer bägge barnen äta det tillsammans med mig…

20170225_115234 20170225_121141

Bilderna är från Choéys första Mc Donald´s besök när hon fick en egen meny. Ketchupen smakade bäst och hon älskade att doppa fingrarna, pommes och äppelbitar i den haha! Fet mat är inget vi äter ofta men ibland händer det 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna