VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur jag gick ner 19 kilo på 6 månader

HEJSAN!

I mitt förra inlägg inom kategori ”träning” visade jag er bilder från då och nu. Jag skrev vad jag vägde och vad jag väger men jag förklarade inte hur jag nådde mitt viktmål. Det ska jag göra nu 🙂

Mitt yngsta barn är 7 månader gammal. Han föddes i juni 2016 och jag vägde 84,6 som mest i graviditeten. Idag väger jag 64 kilo efter vägningen förra helgen och målet jag siktar på nu är 60 kilo! MEN hur gick det till? Den första månaden efter James hade kommit motionerade jag inte mycket. Det var några promenader då och då när det fanns tid och ork. Mest fokus var det på att lära känna honom och hans behov. Efter den första månaden började jag promenera flera gånger i veckan och jag började göra några styrkeövningar sakta men säkert. När jag kände mig tillräckligt stark tog jag en joggingtur eller två i veckan och ökade successivt till hårdare träning. Jag ville inte göra styrkeövningar för tidigt pga skaderisk så jag började mer ordentligt två-tre månader efter förlossningen. Innan dess var det bara motionen som gjorde sitt!

När jag kände mig bekväm med styrketräning (i form av övningar på golvet hemma) så kombinerade jag det och jogging-turer. Därefter började jag träna styrka/puls träning med Korpen som håller i sådana pass. I början hade jag smärtor i både rygg och knän men jag tog det lugnt och efter en månad kändes det mycket bättre så jag fortsatte. Ett tips är att lyssna på era kroppar och inte fortsätta med övningar som gör ont. Försök en annan gång istället för musklerna efter en förlossning är inte desamma.

När jag hade kommit igång med passen slutade jag jogga för jag fick bra konditionsträning där men när jag har haft lust har jag ändå joggat. Jag har även försökt göra lite styrketräning hemma med övningar som känns bra och som ger mig träningsvärk där JAG vill ha det. Typ i rumpa, lår och armar.

20170204132245

20170204132414

20170204132450

Hur har jag gått tillväga med kosten under den här tiden då?

Jag har inte druckit några proteindrycker som shakes eller något som många gör nu för tiden. Jag försöker hålla mig borta från konstgjorda preparat som inte är normalt för kroppen. Jag tror på mig själv och att jag kan lyckas utan sådant! Än så länge har det gått jättebra och jag har inte ens gjort några speciella smoothies eller liknande här hemma. Jag är för lat.

Till en början minskade jag mängden pasta vid måltiderna. Jag tog bara några skedar färre och sedan har det blivit en vana. Jag försökte äta mer frukt och fil eller yoghurt istället för en macka varje morgon och kväll. Jag bröt mitt mönster kan man säga men jag har bara fortsatt med de sakerna som jag har känt vart okej. Den minskade mängden pasta har jag fortsatt med men vissa måltider när jag är jättehungrig tar jag mer ändå så jag håller inte stenhårt på det och det är en viktig sak för mig. Jag vill inte bryta alla mina gamla vanor och ”börja ett nytt liv”. Jag äter fortfarande godis, jag dricker läsk och jag äter massa kakor vissa dagar för jag älskar att baka. Efter att James föddes började jag faktiskt dricka Coca Cola Zero och det kanske har gjort skillnad jag vet inte? Iallafall så är jag en gottegris och periodvis äter jag mycket gotte, periodvis tackar jag nej till gotte. Varför skulle inte det vara okej att göra så? Jag vet mycket väl om att jag hade gått ner fortare i vikt om jag hade slutat äta socker men jag hade inte tyckt att livet vore lika roligt då. Det är inte så jag vill leva. Att kombinera träning med en ”okej” kostvana tycker jag duger väldigt bra.

Ofta behövs inte drastiska förändringar och det är alltid de små sakerna som gör stor skillnad tänk på det 🙂 Sedan kanske man inte ska tänka  ”om jag tränar så kan jag äta dubbelt så mycket godis eller pizza” för då händer ju ingenting, då går man plus minus noll haha. Offra någonting ni inte behöver leva med och gör det i en liten mängd till en början och känn efter om det är hållbart. Man behöver inte sluta äta tvärt av eller börja motionera och träna alla dagar i veckan på en gång för det är faktiskt inte hållbart för de flesta. Och ni BEHÖVER INTE använda shakes som finns till för alla möjliga anledningar. Gå en naturlig väg. De flesta smakar inte ens gott (jag har smakat) och det är inte samma sak att dricka i sig mat som att tugga i sig den, man missar ju hela njutningen då haha.

Ta hand om er, KRAM


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna