VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kläder som framhäver vs döljer

Hej på er!

I en av mina YouTube videos pratar jag om ”kroppskomplex” efter graviditet och förlossning och jag nämner att olika klädesplagg får vissa kroppsdelar att se annorlunda ut än vad vi uppfattar dem utan kläder på. Känner ni igen er? Att ha på sig RÄTT kläder gör stor skillnad. Jag har två exempel med mig i det här inlägget som jag har tagit kort på. Ett av dem är när jag har två olika leggins på mig och det andra är när jag har två olika bh-ar. Min mage samt mina bröst ser helt olika ut i exempelbilderna, se själva:

20170129104509

20170129104626

20170204131952

20170204132038

Jag har putmage på bild nr1, plattare mage på bild nr2 även fast bilderna är tagna precis efter varandra. Jag åt ingenting emellan heller 😉

På bild nr3 är det push up BH och på bild nr4 har jag en bygellös BH. Det är ganska självklart att brösten ser stora ut i en push up BH så det är ett enkelt exempel för att vara extra tydlig mot er.

Hemligheten med legginsen är att det är två olika modeller. Båda är köpa på HM men kanten vid magen är i två olika storlekar och det är två olika bomullsmaterial. På bild 1 är kanten smalare och på bild 2 är den tjockare. Den smalare kanten gör så att magen putar även fast min mage inte gör det utan kläder på så legginsen får min mage att se fulare ut än vad den är… Materialet på dessa är lite mjukare i texturen vilket gör att magen enklare hamnar i onormalt läge. På bild 2 är det tvärtom. Där trycks magen ihop lite mer och får stöd från den tjocka kanten samt det lite robusta tyget på ett annat sätt så att maginnehållet inte slinker ut haha. Som tvåbarnsmamma är musklerna i magen slappare och när jag slappnar av och står framåtlutad åker faktiskt maginnehållet som tarmar och magsäck ut och då blir magen slapp. Jag har dock tränat upp magmusklerna nu så jag har förmågan att förhindra den förteelsen. Jag har tagit bilder på kanterna som sitter på mina två leggins så att ni kan se vad jag menar.

(Bild 1 – smal kant, bild två – tjock kant).

20170129104736

20170129104717

Det jag vill säga med det här är att ni borde se över era garderober om ni inte känner er fullt bekväma i era klädesplagg. Tänk efter och titta noga hur plaggen får just ER kropp att se ut. Vill ni framhäva eller dölja något så måste ni anpassa material och mönster på plaggen. Prova olika modeller för att se efter vilken av dem som ger din kropp rättvisa. Vi är trots allt snyggast nakna skulle jag vilja säga. För när vi är nakna sitter det inte några kläder och klämmer i vecken som ger oss fler valkar eller ojämnheter. 

Var stolt över din kropp och den du är!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna