VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

James 4 månader

I torsdags var det dags för en 4 månaders kontroll på James. Jag blev skjutsad till BVC av Anton men han och Chloéy skulle besiktiga bilen så det var bara jag och James som fick träffa den nya sköterskan. Hon är lite äldre än Eleine som har slutat men hon är väldigt pratglad och snäll. Det känns dock lite konstigt att gå till en ny sköterska. Det var som att komma till ett nytt ställe igen… Vi ska nog lära känna varandra vi också.

James väger 6900 gram och är 64 cm lång. När han föddes var han 50 cm lång och vägde 3246 gram. Han växer som ett skott och allting ser bra ut i övrigt. Magen fungerar galant även fast vi har börjat ge honom ersättning. Vi kan börja med smakportioner av gröt och annat nu så det ska vi köpa hem framöver. Det enda som är jobbigt är kvällarna när han är väldigt orolig, spänd och ledsen. Han kommer inte till ro. Sköterskan sa att han växer så mycket så det kan vara därför han vill vara nära så mycket på kvällarna. Sen är det så att mjölken i brösten är tunnare på kvällen och då vill han äta mer ofta. Vi har som sagt börjat ge honom ersättning (även under kvällstid) men jag tycker inte det lugnar ner honom särskilt mycket. Ibland fungerar det bra, ibland inte. Vi vill inte ge för mycket på samma gång nu när han precis har börjat för då kräks han upp det. Han får 100 ml att börja med, snart kan vi nog öka den mängden.

Min bröstmjölkproduktion börjar avta mer och mer så det var väldigt lägligt att James började dricka ersättning för några dagar sedan. Brösten blir endast spända och riktigt fylla på natten om James inte har ammat på några timmar. Under dagarna så händer det aldrig. Det tar även tid för mjölken att rinna till så för mig är det ett tecken på att produktionen har minskat drastiskt. Tanken är att han ska sluta amma innan Anton är pappaledig tillsammans med honom i slutet av januari och det kan nog gå vägen. Nattamningen kanske blir svårast men det gör ju inget om det hänger med lite till eftersom jag inte kommer arbeta nätter.

Jag försöker att njuta så mycket jag kan av de här sista månaderna som mammaledig med båda barnen. De är ju så fantastiska båda två men på egna sätt. Chloéy är hur kul som helst att busa med på dagarna och mysa med på kvällarna. James är väldigt mysig under dagarna men busig under kvällarna istället haha. Han kommer lätt till skratt och söker febrilt efter ögonkontakt för att sedan skratta och flörta lite. Hur gullig som helst! Jag bara älskar mammalivet men ibland kan jag hata det. Mer om det en annan gång.

Han är en riktig buse på skötbordet så det gäller att se upp

IMG_6481

Hoppas ni har haft en bra fredag, här hemma har det varit upp och ner.
KRAM


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna