VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chloéy hänger tvätt

Lilla (stora) Chloéy är så himla söt om dagarna när jag gör sysslor hemma. Hon vill såklart göra samma saker som jag gör vare sig det är tvätt, disk eller matlagning. När jag sitter på toaletten vill hon också sitta där men då sätter jag henne på pottan bredvid haha. Det märks att hon är min dotter. Jag älskade att diska när jag var liten. Chloéy skulle gärna slabba med den äckligt smutsiga disken om hon fick. Hon får hjälpa till när den är ren istället. Så fort luckan till diskmaskinen öppnas kommer hon gåendes för att inspektera och hjälpa mig. Hon ger mig den rena disken så att jag kan ställa in porslinet och besticken i skåpen och lådorna. Hon når förstås inte till den övre delen av diskmaskinen och det är väl tur det för där finns det ömtåliga kökssaker.

Det hon gillar mest är när vi tar tvätten hemma. Då tar hon upp ett plagg i taget och ger det till den av oss som ska hänga upp och så fortsätter hon tills tvätthögen är slut eller tills hon kommer på något annat att göra. Jag blev förvånad när hon gjorde det första gången när vi var hemma själva. Jag hade lagt all tvätt i en hög på altanen (det var fint väder ute så tvätten skulle hängas där). Chloéy kom och inspekterade (trodde jag) men sen började hon ge mig plagg efter plagg och poff så var hela högen borta! Så duktigt. Jag känner mig lite skamsen som låter henne göra sådant men hon tycker ju om det, jag skulle aldrig tvinga henne till det. ALDRIG!

I videon nedanför ser ni hur hon hjälper Anton hänga tvätten idag. Jag var tvungen att få det på film så jag kan visa er hur duktig hon är och hur rolig hon är att umgås med. KRAM!


Kommentarer


  1. linda 14 september, 2016 on 21:38 Svara

    Så söt ?

  2. Anneli 14 september, 2016 on 10:22 Svara

    Tycker inte du ska känna dig skamsen alls. Det är ju jättebra att hon får vara delaktig i vardagssysslorna, på sina egna sysslor. Att hon tycker det är kul! Kan ju bara hoppas att det följer med henne upp i åldern, så att ni får en hjälpsam tonåring med? Tänk att få komma hem efter en lång dag på jobb, och bli överraskad med att en hushållssyssla är gjord?

    • MammaOchPappablogg 14 september, 2016 on 20:56 Svara

      Det har du rätt i, jag ska väl bara uppmuntra henne 🙂 och definitivt hoppas på att det fortsätter i tonåren haha! Jag var väldigt hjälpsam när jag var i tonåren så jag kommer vara strikt när det gäller hemmasysslor 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna